پخش زنده
امروز: -
مشاور امور بین الملل «سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران» گفت: پیشنهاد «برگزاری یکی از نشستهای آتی بریکس» در ایران، مهمترین پیشنهاد همایش روسای کتابخانهها در مسکو بود.
صالح زمانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود : این پیشنهاد، در کنار طرح موضوعات متعدد، نظیر برگزاری نمایشگاهها و هفتههای فرهنگی مشترک در نشست روسای کتابخانههای عضو «بریکس» مطرح شد.
وی درباره دستاوردهای سفر آقای امیرخانی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی به نشست روسای کتابخانههای ملی کشورهای «بریکس» افزود: تبادل منابع علمی و اطلاعاتی و همچنین راهاندازی برنامههای فرهنگی در کتابخانههای ملی برای معرفی و ترجمه متون ادبی، ملی و نمایش آثار فاخر فرهنگی از دیگر برنامههای عنوان شده در این نشست بود.
مشاور امور بین الملل کتابخانه ملی گفت: این پیشنهاد در راستای مشارکت فرهنگی فعال جمهوری اسلامی ایران در بریکس و تاکید بر نقش اثرگذار فرهنگی صورت گرفت.
زمانی گفت: گفتوگوهای متعددی پیرامون طرحهای برجسته کتابخانهای با هدف بهبود کیفیت زندگی در جوامع عضو بریکس صورت گرفت تا خدمات تعاملی در حوزه فرهنگ و کتاب بیشتر شود و ظرفیت سنجی مطابق همکاریهای فرهنگی صورت گیرد.
مشاور امور بین الملل سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان اینکه آقای امیرخانی علاوه بر شرکت در چندین نشست دوجانبه و چندجانبه از مراکز فرهنگی این کشور بازدید کرد گفت: دیدار با چند تن از روسای کتابخانههای ملی بریکس از جمله آقای اسامه طلعت، رییس آرشیو و کتابخانه ملی مصر، آقای آجای پراتاپ سینگ، رییس کتابخانه ملی هند، آقای عبدالله ماجد، رییس آرشیو و کتابخانه ملی امارات عربی متحده و آقای کپی مادومو، کتابدار ملی و رییس کتابخانه ملی آفریقای جنوبی از جمله این برنامهها بود.
زمانی افزود: بریکس از ابتدای تاسیس تلاش کرده است نظم جدیدی از قدرت را بر پایه تعامل، مشارکت و همگرایی تعریف کند که در آن خبری از تنظیمات جهان تک قطبی و خصوصا هژمونی آمریکا نباشد.
وی گفت: بریکس یکی از نمادهای قدرتمند جهان امروز در برابر رویکردهای یکجانبه گرایانه ایالات متحده به شمار میآید و توجه همزمان بریکس به ابعاد مختلف قدرت، نظیر قدرت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و معطل نماندن آن در تعاملات صرفا سیاسی میتواند اثر بخشی فزاینده و خیره کنندهای بر آینده روابط بین الملل داشته باشد.
وی نشست روسای کتابخانههای ملی کشورهای «بریکس» (BRICS) را نمایش قدرت فرهنگی مبتنی بر ظرفیتهای تمدنی کشورهای عضو دانست و گفت: سعی شد در این نشست با تاکید بر میراث باشکوه فرهنگی، علمی و هنری کشورهای عضو، از مصر باستان و چین در صنعت کاغذ و چاپ، تا کتابخانههای تاریخی هند و نسخههای خطی نفیس نگهداریشده در کتابخانههای کشورهایی نظیر هند، ترکیه، ایران و امارات متحده عربی، و همچنین میراث غنی اسلامی در منطقه خاورمیانه و اروپا، جنبههای مغفول مانده از قدرت نرم و اثر گذار فرهنگی بریکس بازنمایی شود.
زمانی تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در صدد است با مشارکت فعال در مجامع تخصصی منطقهای و جهانی، چهرهای مقتدر مبتنی بر فرزانگی و فخر فرهنگی ایران را به نمایش گذارد و کتابخانه و آرشیو ملی ایران را به بازوی موثر فرهنگی جمهوری اسلامی تبدیل کند.
«بریکس» (BRICS)، یک گروه بینالمللی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهوری است.
بریکس (BRICS) مخفف پنج اقتصاد بزرگ در حال ظهور است: برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی.
نشست بریکس، ۲۱ آذر در مسکو به عنوان یکی از کشورهای عضو تشکیل شد.