پخش زنده
امروز: -
بهای نفت در بازار نیویورک به بالاترین میزان خود از ماه مارس رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیمابه نقل از خبرگزاری فرانسه ، بهای نفت در پایان معاملات روز گذشته بازار نیویورک به بالاترین قیمت از پنج ماه گذشته تاکنون رسید.
کاهش بیشتر از حد انتظار میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در این هفته در این افزایش قیمت نقش اصلی را داشته است.
در پایان معاملات روز کاری پیشین، بهای نفت خام سبک برنت دریای شمال، که از آن به عنوان یکی از مهمترین مراجع قیمت گذاری نفت داد و ستد شده در بازار اروپا استفاده میشود برای تحویل در ماه اکتبر با یک و ۶۷ صدم درصد معادل ۷۴ سنت افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۵ دلار و ۱۷ سنت رسید.
بهای هر بشکه نفت خام سبک و شیرین (وست تگزاس اینترمیدییت) هم که برای قیمت گذاری نفت مصرفی آمریکا، به کار برده می شود در پایان معاملات بازار نفتی نیویورک، برای تحویل در ماه سپتامبر با ۴۹ سنت معادل یک و ۱۸ صدم درصد افزایش نسبت به پایان معاملات روز کاری پیشین، به ۴۲ دلار و ۱۹ سنت رسید.
با این افزایشها، قیمت دو شاخص عمده نفتی جهان، یعنی نفت خام سبک و شیرین شاخص نیویورک (وست تگزاس اینترمدییت) و نفت خام سبک برنت دریای شمال، به سطح اوایل ماه مارس نزدیک شده است. در این مقطع زمانی روسیه و عربستان سعودی، به ترتیب دومین و سومین تولید کننده بزرگ نفت در جهان به مدت کوتاه، اما فشردهای با ارزان فروشی نفت، جنگ قیمتها را در بازار نفت به راه انداختند. همزمان شیوع ویروس کووید- ۱۹، نیز برای افت قیمتها مزید بر علت شد. بیماری که در نتیجه، آن بسیاری از فعالیتهای اقتصادی و مالی متوقف شد و در نتیجه، تقاضا برای نفت در بازار جهانی، نیز رو به کاهش گذاشت.
بر اساس گزارش آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا (EIA)، نهادی وابسته به وزارت انرژی آمریکا که آمار و گزارشهای مربوط به بازار انرژی و نفت آمریکا را منتشر میکند، میزان نفت خام ذخیره سازی شده این کشور تا هفته گذشته یعنی هفته منتهی به ۳۱ ژوییه هفت میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. در هفته قبل نیز میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا ده میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه کاهش یافته بود.
بر اساس گزارش همین آژانس میزان تولید نفت این کشور نیز اکنون به ۱۱ میلیون بشکه در روز رسیده است. هر بشکه نفت معادل ۱۵۹ لیتر یا ۴۲ گالن آمریکایی است.
پالایشگاهها و تاسیسات تولید فرآوردههای نفتی در آمریکا هم اکنون با ۷۹ و شش دهم درصد ظرفیت خود کار میکنند. حالا آنکه پالایشگاهها و تاسیسات تولید فرآوردههای نفتی در دو هفته قبل با ۷۹ و نیم درصد ظرفیت خود کار میکردند.
اما تقاضا برای مصرف نفت در آمریکا که بزرگترین مصرف کننده نفت در جهان است به نظر میرسد که همچنان در جا میزند و نسبت به گذشته هیچ افزایشی نداشته است
میزان بنزین ذخیره سازی شده آمریکا نیز تا این زمان از سال، ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است. حال آنکه، در همین خصوص تحلیگران و کارشناسان متخصص در این زمینه، پیش بینی کرده بودند که میزان نفت خام ذخیره سازی شده آمریکا در این هفته دست کم ۵۰۰ هزار بشکه کاهش داشته باشد.
بر اساس آژانس اطلاع رسانی انرژی آمریکا میزان فرآوردههای نفتی (گازوئیل و سوخت گرمایشی) ذخیره سازی شده در این کشور نیز تا هفته منتهی به ۳۱ ژوییه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه افزایش یافته است. حال آنکه، در همین خصوص کارشناسان پیش بینی کرده بودند که رقم این شاخص ۹۸۶ هزار بشکه افزایش یابد.
مت اسمیت کارشناس شرکت کارگزاری و ارائه خدمات مشاوره مالی و اقتصادی کلیپر دیتا در این باره میگوید میزان بنزین ذخیره سازی شده و میزان فرآوردههای نفتی (گازوئیل و سوخت گرمایشی) ذخیره سازی شده در این کشور در هفته گذشته افزایش یافته، زیرا تقاضا برای سوخت در آمریکا همچنان خیلی کمتر از همین مدت زمان در سال گذشته است.
به عبارت بهتر آمریکایی هم اکنون هر روز ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت مصرف میکنند که نسبت به همین مدت زمان در سال گذشته ۱۳ و نیم درصد کاهش نشان میدهد.
با این حال کارشناسانی مانند اوژن واینبرگ کارشناس بخش کارگزاری و خدمات مشاوره سرمایه گذاری کومرتسبانک آلمان، در تحلیل اوضاع حاکم بر بازارها میگویند: ما بر این باوریم که خوشبینی که اکنون در بازار نفت به وجود آمده است و افزایش قیمتی که نفت پیدا کرده است حالت مبالغه آمیز دارد. زیرا اوضاع و شرایط مالی و اقتصادی حاکم بر جهان توجیه کننده چنین خوشبینی نیست. همچنانکه اکنون میبینم کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) و شرکایش غیر عضو آن، به ویژه روسیه که در چارچوب اوپک پلاس { OPEC+} یک گروه نفتی را تشکیل داده اند روند افزایش تولید خود را آغاز کرده اند و دوباره بازارهای نفت در حال اشباع شدن است. شیوع ویروس کووید- ۱۹، نیز باعث شده است که تقاضا برای نفت در بازار جهانی، در سطحی پایین باقی بماند.