گسترش تحقیقات دانشمندان برای کشف حیات فرازمینی
محققان فضایی آمریکایی اعلام کردندپژوهشهای آنها برای کشف سیگنالهای رادیویی فرازمینی به بیست هزار منظومه شمسی دیگر گسترش یافته است.
محققان فضایی و ستاره شناسان آمریکایی اعلام کردند تحقیقات و پژوهشهای آنها برای کشف سیگنالهای رادیویی فرازمینی به بیست هزار منظومه شمسی دیگر گسترش یافته است.
پژوهشگران تاکنون این منظومه ها را در طرح ها و برنامه های خود برای پیدا کردن آثار حیات ورای کره خاکی چندان قابل اهمیت نمی دانستند.
اما اطلاعات جدیدی که محققان آمریکایی جمع آوری کرده اند "مرکز جستجوی هوش فرازمینی" را بر آن داشت تا تحقیقات و پژوهشهای خود را به هزاران هزار کوتوله سرخ و ستاره کم جرم و قدیمی که به طور متوسط چند میلیارد
سال پیرتر از خورشید هستند، گسترش دهد.
ست شوستاک Seth Shostak، ستاره شناس آمریکایی عضو مرکز جستجوی هوش فرازمینی می گوید:" منظومه های شمسی پیرتر فرصت بیشتری داشته اند تا انواع هوشمند خلق کنند."
دانشمندان آمریکایی در چارچوب پروژه دو ساله ای که در این زمینه تهیه کرده اند، بیست هزار منظومه شمسی را که فاصله کمتری به زمین دارند و برخی از آنها حول حدود هفتاد هزار کوتوله سرخ می چرخند، برای تحقیقات اکتشافی خود انتخاب خواهند کرد.
محققان آمریکایی برای این کار از آرایه تلسکوپی آلن Allen Telescope Array که در ایالت کالیفرنیا در غرب آمریکا واقع شده است استفاده خواهند کرد. این رصدخانه که به چهل و دو آنتن بزرگ مجهز است امکان رصد همزمان سه ستاره را به محققان می دهد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از میامی، گری هارپ Gerry Harp از دانشمندان مرکز جستجوی هوش فرازمینی می گوید:" ما منظومه های شمسی را بر روی فرکانسهای مختلف از یک تا ده گیگاهرتز بررسی خواهیم کرد. غیرمنطقی نیست اگر تصور کنیم که موجودات فرازمینی تلاش کنند با انتشار سیگنالهایی بر روی این فرکانسها توجه دیگران را جلب کنند."
دانشمندان مدتها کوتوله های سرخ را از دایره تحقیقات و پژوهشهای خود خارج کرده بودند و تصورشان بر این بود که با توجه به این که این اجرام آسمانی فضای قابل سکونت محدودی دارند، امکان وجود موجودات هوشمند فرازمینی در آنها بسیار بعید است. پیکربندی این اجرام علت دیگری بود که باعث می شد منجمان در تحقیقات هوش فرازمینی علاقه چندانی به آنها نشان ندهند: هر سیاره ای که در مدار حول چنین ستاره ای بچرخد آن قدر به آن نزدیک خواهد بود که یک قسمت های آن به طور دایم در معرض گرمای شدید خواهد بود و قسمت دیگر آن در تاریکی و سرمای شدید فرو خواهد رفت. اما دانشمندان به تازگی کشف کرده اند که گرما می تواند در بخشی از سیاره که در معرض نور نیست منتشر شود و در نتیجه احتمال وجود حیات بر روی تمام سیاره هایی که حول کوتوله های سرخ می چرخند، منتفی نیست.