رای الیوم: برقراری رابطه با اسرائیل هم نمی تواند بحرانهای عربستان را حل کند
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما عربستان سعودی به سبب جنگهای سوریه و یمن و احتمال مجازات در دادگاههای آمریکایی به دلیل حمایت از تروریسم ، تلاش می کند با رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کند اما غافل از اینکه این موضوع نمی تواند عربستان را از بحران خارج کند.
رای الیوم نوشت:انور عشقی ژنرال بازنشسته سعودی که به نظر می رسد در پی ایجاد ائتلاف میان تل آویو وریاض برای تقابل با ایران است به گفتگوهای تحریک آفرین خود با اسرائیلیها ادامه می دهد و از طرح صلح عربی به عنوان یک سرپوش برای اقدامات خود بهره برداری می کند و زمینه های همکاری اقتصادی بزرگ (با اسرائیل) را در منطقه آزاد سینا فراهم می کند . این همه پشتکار برای چیست و ماهیت نقش محوله به او چیست؟
رای الیوم با طرح این سوالات نوشت سرلشکر بازنشسته سعودی بر ادامه عادی سازی روابط خو با روزنامه های اسرائیلی و مصاحبه با آنها ادامه می دهد و به عقیده خودش برای به کار گرفتن آنها به منظور رساندن پیام معینی که بازتاب دهنده خواست حکومت سعودی است همچنان بر ادامه عادی سازی روابط و برقراری روابط طبیعی با اسرائیل اصرار می ورزد. عشقی اصرار دارد که اکنون زمان مناسبی برای برقراری صلح است همانطور که دو روز پیش در آخرین گفتگویش با روزنامه «یدیعوت آحارانوت» بر این مساله تاکید کرد.
سرلشکر عشقی در این گفت و گو همانند گفتگوهای سابقش بر هرگونه عادی سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل به شرط اجرای طرح صلح عربی تمرکز و اشاره کرد که ایران دشمن مشترک است و هیچگونه دشواری برای مشخص کردن آن توسط آنها وجود ندارد .
وی تاکید کرد دولت اشغالگر اسرائیلی می تواند شریک و عضو فعالی در منطقه آزاد شبه جزیره سینا در مصر پس از احداث پل ملک سلمان روی خلیج «عقبه» به شمار آید.
نکته جالب توجه این است که این سخنان سرلشکر عشقی و دیدارها و گفتگوهایش با روزنامه ها و مسئولان اسرائیلی که به شدت به وسیله برخی از نویسندگان سعودی مخالف این دیدارها و اظهارات در معرض انتقاد قرار گرفته است با برگزاری کنفرانس صلح در پاریس که بیش از 30 کشور از جمله وزیر خارجه آمریکا در آن حضور داشتند، همزمان شده بود.
کنفرانسی که در بیانیه پایانی اش به اصول و مبانی مورد نظر عربها نظیر عقب نشینی اسرائیل از قدس اشغالی یا حق بازگشت آوارگان فلسطینی اشاره ای نکرد.
رژیم اشغالگر اسرائیلی به دنبال عادی سازی روابط با عربستان و کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس بدون اجرای طرح صلح عربی است و به نظر می رسد که پس از گذشت 14 سال از مطرح شدن این طرح در نشست سران عرب در بیروت، طرحش موفق شده است. گزارشهایی که در روزنامه های اسرائیلی و غربی درباره نفوذ تجاری و اقتصادی اسرائیل در بازارهای حاشیه خلیج فارس از آن سخن به میان می آورند نشان این موفقیت است.
مسئولان اسرائیلی نیاز به این ندارند تا سرلشکر عشقی یادآوری کند که با اجرای طرح صلح عربی فواید زیادی نصیبش می کند، اما به نظر می رسد این سرلشکر بازنشسته که به یکی از دروازه های ارتباطی میان اسرائیل و کشورش تبدیل شده است به دنبال ایجاد ائتلاف میان تل آویو و ریاض برای تقابل با ایران است یا اینکه با شکل گیری این ائتلاف ایران را تهدید کند.
عربستان سعودی به دلیل کاهش بهای نفت و درآمدهایش، شکستش در دو جنگ یمن، سوریه و افزایش احتمال مجازاتش در دادگاههای آمریکایی به دلیل حمایت از تروریسم و نیز صدور قطعنامه از جانب سازمان ملل و دبیر کل آن به خاطر قتل بیش از 500 کودک یمنی با بحرانهای پی در پی رو برو است. اما اگر عربستان سعودی معتقد است که نزدیک شدن به اسرائیل و عادی سازی روابط با ان می تواند به عبور از این بحرانها موثر باشد ؛ مرتکب اشتباه بزرگی می شود زیرا عادی سازی روابط با اسرائیل نه تنها به عربستان برای عبور از بحران هایش کمکی نمی کند بلکه نتایج کاملا بر عکسی خواهد داد به ویژه در عرصه تشدید نارضایتی مردمی در عربستان و دادن مهمات اضافی به گروههای مخالف .
این منبع در پایان افزود: ادامه دیدارها، و اظهارات سرلشکر عشقی و پیش از او شاهزاده ترکی الفیصل، با اسرائیلی ها به نفع عادی سازی روابط است و قطعا از موافقت رسمی برخوردار است وگرنه مدتها پیش متوقف می شد .
گمان می رود که این دو مرد(انور عشقی و ترکی الفیصل) دیدگاههای شخصی خودشان را بیان می کنند زیرا هیچگونه مسئولیت رسمی ندارند و نمی توان هیچ کودکی را داخل عربستان و خارج از آن فریب داد.