عربستان و اسراییل محورهای شر در مسیر عادی سازی روابط
مقام های عربستان و رژیم صهیونیستی زیرپوشش طرح صلح عربی درحالی در مسیر عادی سازی روابط گام بر می دارند که اشتراکات این دو رژیم، آنها را به محور شر در منطقه تبدیل کرده است.
این روزها گزارش های مختلفی از دیدارهای محرمانه وگفتگوهای پشت پرده مقام های دو رژیم عربستان و اسراییل منتشر می شود که گفته می شود تحت پوشش طرح صلح عربی روند عادی سازی روابط را دنبال می کنند و در این میان، انور عشقی ژنرال سابق عربستان سعودی به نظر می رسد از سوی مقام های آل سعود هدایت گفتگوهای علنی را بر عهده دارد.
به تازگی انور عشقی در مصاحبه با روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت گفته است عربستان ارابه عادی سازی روابط با رژیم اسرائیل خواهد بود، ریاض روندی را در پیش خواهد گرفت تا کشورهای عربی را متقاعد سازد عادی سازی روابط را با اسرائیل آغاز کنند.
انور عشقی در این گفتگو با اشاره به تحولات اخیر خاورمیانه و نیز تغییر رویکرد دولت عربستان سعودی، گفته است اکنون بهترین فرصت برای اسرائیل است که با فلسطین صلح و در نتیجه آن روابطش را با کشورهای عربی عادی سازی کند و تل آویو نباید این فرصت بی سابقه را از دست دهد.
انور عشقی در این مصاحبه خطاب به صهیونیست ها گفت « به شما اطمینان می دهم- بر اساس اطلاعات شخصی ام- که اکنون فرصت واقعی صلح است. همه خواستار توافقند. می توانم بگویم در دوره پادشاه سابق- شاه عبدالله که راهکار صلح عرب را ارائه کرد و همه کشورهای دنیای عرب نیز از آن استقبال کردند- برای دستیابی به سازش و صلح واقعی هیچ فرصتی وجود نداشت. امروز در دوره شاه سلمان، این فرصت بوجود آمده است. شرایط تغییر کرده است».
به گفته عشقی عربستان سعودی و اسرائیل منافع مشترک دارند و به راحتی می توانند دشمنان مشترک را هدف قرار دهند.
شاهزاده ترکی الفیصل- رئیس سابق دستگاه امنیتی عربستان و سفیر ریاض در لندن نیز پیش از این با مقام های صهیوینستی دیدار کرده بود.
گفتگوهای علنی ومحرمانه مقام های آل سعود و رژیم صهیونیستی برای برقراری روابط ، در حالی در جریان است که به موازات آن در نشست پاریس طرح سازش بدون اشاره به دیدگاههای طرف فلسطینی برگزار و به موازات آن طرح سازشی نیز از سوی رئیس جمهور مصر با عنوان طرح صلح عربی مطرح شده که برخی منابع می گویند طراح اصلی آن عربستان بوده و قرار است تل آویو به همراه ریاض این طرح را جایگزین طرح پاریس کند.
عودید گرانوت تحلیلگر امور عربی شبکه یک تلویزیون اسرائیل فاش کرد کشوری که طرح صلح عربی را به پیش می برد، عربستان است نه مصر و هرچند اسرائیل روابط رسمی با عربستان ندارد اما این تلاشها به صورت پنهانی صورت می گیرد. طرحی که به اصول و مبانی مورد نظر فلسطینی ها نظیر عقب نشینی اسرائیل از قدس اشغالی یا حق بازگشت آوارگان فلسطینی اشاره ای ندارد. اما این طرح بهانه ای را فراهم خواهد کرد تا بدون حل مسئله فلسطین راه بر عادی سازی روابط با اسراییل با کشورهای عربی با واسطه عربستان باز شود.
نشانه ها تائید می کنند دیدارهای انور عشقی و پیش از او شاهزاده ترکی الفیصل، با اسرائیلی ها قطعا از موافقت رسمی برخوردار بوده است وگرنه مدتها پیش باید این دیدارها متوقف می شد.
اما سوال اینجاست که چرا رژیم عربستان در پی عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر قدس است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت با بررسی ماهیت هر دو رژیم، شباهت ها و اشتراکاتی را می توان برشمرد که نزدیکی آل سعودو صهیونیست ها را توجیه می کند.
هر چند آل سعود و صهیونیست ها در ظاهر روابط دیپلماتیک نداشته اند اما با توجه به اشتراکات شربرانه بسیار آنها، نزدیکی و تشکیل فرقه شر تل آویو /ریاض در منطقه دور از انتظار نیست.
بخشی از این اشتراکات شریرانه را می توان در موارد ذیل خلاصه کرد که پایگاه خبری لوبلاگ هم به برخی از آنها اشاره کرده است:
1-ستمکاری
تل آویو و ریاض هر دو نسبت به گروه های غیرغالبی که در مناطق مرزی ساکن هستند، ظالم هستند. اسرائیل فلسطینی ها را سرکوب می کند، در سرزمین های آنان به صورت غیرقانونی شهرک سازی می کند و روستاهای آنان را با دیوارهای نژادپرستانه و نظامیان تا دندان مسلح محاصره می کند. عربستان سعودی نیز سیستم سیاسی و قضایی را در پیش می گیرد تا همه گروهها را به جز وهابی ها، همچنین زنان و کارگران خارجی را سرکوب کند.
هم تل آویو و ریاض به مخالفت های سیاسی با شیوه های مشابه، استفاده از نیروی قهری، بازداشت خودسرانه و نامحدود و همچنین ارعاب و شکنجه پاسخ می دهند.
2-تجاوز نظامی
اسرائیل و عربستان سعودی هر دو به سرزمین های همسایه تجاوز نظامی کرده و هزاران غیرنظامی را کشته اند. اسرائیل از سال 1948تاکنون بار ها به غزه حمله کرده و این منطقه را بمباران کرده است. ارتش اسرائیل تنها در سال 2014 در حمله به غزه دو هزار و 104 نفر را که بیشتر آنان غیرنظامی بودند به قتل رساند و 17200 منزل مسکونی را ویران کرد و زندگی 475 هزار تن را در شرایط اضطراری قرار داد.
در همین حال، سعودی ها نیز در امور کشور همسایه خود، یمن وبحرین دخالت کرده اند. آن ها در سال 2015 بمباران هوایی را در یمن آغاز کردند. سعودی ها بازار ها، مدارس، بیمارستان ها، مناطق مسکونی، مجالس عروسی را بمباران کرده و دو میلیون و 500 هزار نفر را بی خانمان کردند.
3-استفاده از تسلیحات ممنوعه
علاوه بر این، تل آویو و ریاض، هر دو، در این حملات از تسلیحاتی استفاده کردند که به لحاظ بین المللی ممنوع شده است: اسرائیل از فسفر سفید در غزه استفاده کرد، در حالی که سعودی ها از بمب های خوشه ای در یمن استفاده کردند.
4-تبعیض
اندیشه های افراطی مذهبی نقش کلیدی در سیاست های اسرائیل و عربستان سعودی دارد. در اسرائیل مهاجران صهیونیست از بیشترین امکانات برخوردارند، در حالی که مسلمانان با تبعیض روزانه روبه رو هستند و حتی این تبعیض در میان یهودی های اروپایی تبار اشکنازی با یهودی های افریقایی یا فلاشه ها دیده می شود در عربستان سعودی هم چنین رفتار تبعیض آمیزی با اتباع این کشور وجود دارد.
4-صادرات خشونت
اسراییل و عربستان سعودی محصولاتی را صادر می کنند که خشونت را ترویج می کند. اسراییل بزرگترین صادرکننده تسلیحات است و نیروهای اسراییلی اغلب تکنیک های خشونت آمیز را به نیروی پلیس کشورهای دیگر از جمله امریکا را آموزش می دهند. سعودی ها ایدئولوژی وهابیسم را به تمام خاورمیانه و شمال آفریقا صادر می کنند که بنیان شکل گیری همه گروههای تروریستی از القاعده وداعش در خاورمیانه تا بوکوحرام در افریقاست.
5-دشمنی با ایران
آل سعود وصهیونیست ها، بیش از هر چیز دیگر، در دشمنی با ایران مشترک هستند، تل آویو و ریاض، هر دو، ایران را بزرگترین تهدید موجود می بینند و از نفوذ رو به افزایش تهران نگران هستند. هر دو مخالف توافق هسته ای ایران بودند
6-حمایت از کودتای مصر
عربستان سعودی و ریاض، هر دو، از کودتای نظامیان در مصر به رهبری عبدالفتاح السیسی حمایت کردند، سعودی ها برای حمایت از رژیم السیسی، میلیارد ها دلار به خزانه دولت وی سرازیر کردند و دولت مصر به رهبری السیسی برای ادامه محاصره غزه با اسراییل همکاری کرده است.
7-دشمنی با محور مقاومت
صهیونیست ها و رژیم آل سعود به دنبال سرنگون کردن دولت بشار اسد، متحد ایران، هستند. هر دو برای پایان حکومت اسد، از گروه های تروریستی در سوریه نظیر جبهه النصره حمایت می کنند. سعودی ها برای جبهه النصره تسلیحات و پول ارسال می کنند. اسراییل هم به نوبه خود، مجروحان این گروه تروریستی را در بیمارستان های خود مداوا کرده و دوباره آنان را به میادین جنگ در سوریه بازمی گرداند.
8- زندانیان سیاسی جوان
هم اسرائیل و هم عربستان سعودی در زندان های خود هزاران زندانی سیاسی دارند که بخشی از آنان افراد زیر سن قانونی هستند. بسیاری از این کودکان و نوجوانان به اتهام سنگ پرانی علیه سربازان اسرائیلی در زندان هستند. سعودی ها نیز افراد زیر سن قانونی را با جدا کردن سر از بدنشان اعدام می کند. در حال حاضر سه نوجوان عربستانی که در تظاهراتی مسالمت آمیز بازداشت شده اند در انتظار اجرای حکم اعدام هستند.
9-لابی قدرتمند در واشنگتن
اسرائیل و عربستان سعودی برای تاثیرگذاری بر سیاست ایالات متحده میلیون ها دلار صرف می کنند. دولت اسرائیل از حمایت کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) برخوردار است که اغلب به عنوان بانفود ترین گروه لابی در سیاست خارجی ایالات متحده شناخته می شود.
سعودی ها نیز لابی مخصوص خود را دارند که SAPRAC یا کمیته روابط عمومی آمریکا و سعودی، نامیده می شود. سعودی ها سال ها بود که این نفوذ را از طریق گروه های انتخاباتی چون پودستا و کمک به بنیاد کلینتون، بنیاد کار تر و برخی دیگر از موسسات تحقیقاتی خریداری می کرد.
10- اتحاد با امریکا
اسرائیل و عربستان هر دو متحدان باسابقه امریکا هستند و متعاقبا دولت ایالات متحده از زمان اشغال فلسطین در سال 1948، از رژیم صهیونیستی حمایت کرده است؛ ایالات متحده همچنین از تمام پادشاهان سعودی از زمان تاسیس این پادشاهی در سال1932 حمایت کرده است.
ایالات متحده به تامین امنیت عربستان و اسرائیل کمک کرده است. مالیات دهندگان آمریکایی در سال بیش از سه میلیارد دلار برای حمایت نظامی از اسرائیل و نظامیان آمریکایی مستقر در خلیج فارس پرداخت می کنند و این که عربستان سعودی خریدار شماره یک تسلیحات آمریکایی است.
علاوه بر این اشتراکات، برخی کارشناسان نگرانی آل سعود از شکست در سوریه ویمن و احتمال مجازات در دادگاههای امریکایی به دلیل مشارکت در حملات تروریستی 11 سپتامبر را از دلایل نزدیکی و علنی شدن روابط آل سعود با صهیونیست ها می دانند.
--------------------
بررسی و تحلیل / رضا محمدمراد