ژاپن پیشگام تولید انرژی خورشیدی در جهان
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ژاپن با ساخت بزرگ ترین نیروگاه خورشیدی شناور خود را پیشگام بزرگ انرژی خورشیدی در جهان معرفی کرده است.
این نیروگاه شناور وسیع خورشیدی که در فاصله یک ساعتی توکیو پایتخت ژاپن ساخته شده است، منعکس کننده بلند پروازیهای توکیو در زمینه تولید و بهره برداری از انرژیهای تجدید پذیر است هر چند مصرف زیادی زغال سنگ در ژاپن هنوز هم طرحها و برنامه های این کشور را در زمینه انرژیهای پاک تحت الشعاع قرار می دهد.
کارگران ژاپنی کار استقرار نزدیک به پنجاه و یک هزار صفحه فتووولتائیک را در یک گستره آبی در منطقه یاماکورا به تازگی به پایان رسانده اند. این صفحات خورشیدی شناور به لنگرهایی در عمق آب متصل شده اند.
این طرح انرژی خورشیدی برای شرکت ژاپنی کیوسرا تی سی ال سولار Kyocera TCL Solar پنجمین طرح از این دست در کشوری است که از جزایر متعدد تشکیل شده است و فضای کافی برای اجرای این گونه طرحها بر روی خاک ندارد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، هینا موریوکا سخنگوی شرکت کیوسرا تی سی ال اعلام کرد به علت افزایش شمار تاسیسات خورشیدی در سالهای اخیر که پس از حادثه فوکوشیما در مارس سال دو هزار و یازده و بسته شدن نیروگاههای هسته ای کشور با جهش سریعی همراه شد، زمین های مناسب برای اجرای طرحهای انرژی خورشید کمیاب شده است. اما بر عکس، برای اجرای این گونه طرحها ذخایر و گستره های آبی در ژاپن به وفور یافت می شود.
انتظار می رود طرح مزرعه خورشیدی شناور ژاپن که بهره برداری از آن برای اوایل سال دو هزار و هجده پیش بینی شده است، بتواند برق مورد نیاز نزدیک به پنج هزار خانواده ژاپنی را تامین نماید.
ژاپن که ششمین کشور آلاینده جهان است، اعلام کرد تصمیم گرفته است تا سال دو هزار و سی میزان انتشار گازهای گلخانه ای خود را نسبت به سال دو هزار و سیزده ، بیست و شش درصد کاهش دهد. ژاپن برای این کار روی توسعه انرژیهای پاک و همچنین انرژی هسته ای که بهره برداری از آن از زمان وقوع فاجعه فوکوشیما متوقف شده، حساب باز کرده است. ژاپن برای تامین انرژی مورد نیاز خود به طور گسترده از زغال سنگ استفاده می کند به همین علت سازمانهای غیردولتی
و موسسات تحقیقاتی طرح ژاپن را برای کاهش انتشار آلاینده ها ناکافی می دانند.