عضو شورا :
ساختمان پلاسکو فاقد هر گونه تمهیدی برای آتش نشانی بوده است
رییس کمیته عمران شورا: سازمان آتش نشانی دستور العمل و آیین نامه ای برای مقاوم سازی ساختمان های فولادی برابر حریق تدوین کرده که قابل پیشنهاد برای تصویب و ابلاغ از طرف وزارت راه و شهرسازی برای تعیین تکلیف وضعیت موجود است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، اقبال شاکری در جلسه امروز شورا با اشاره به حادثه ساختمان پلاسکو افزود: ساختمان مورد نظر در سال 37 تا 41 ساخته شده است و فاقد هر گونه تمهیداتی برای آتش نشانی بوده است .
وی ادامه داد: بر اساس ضوابط مبحث سوم مقررات ملی ساختمان مدت زمان ایستایی و حفظ مقاومت در برابر حریق نیز سه ساعت اعلام شده است که بر این اساس می بایست در ساختمان های بلند مرتبه ، ساختمان مجهز به شبکه بارنده خودکار و پمپ های آتش نشانی باشد تا قبل از زمان طلایی سه ساعت حریق مهار شود .
شاکری تصریح کرد: با توجه به اینکه مبحث سوم مقررات ملی ساختمان صرفا برای ساختمان های بعد از سال 92 است لذا به لحاظ حقوقی اجرایی نمودن آن برای ساختمان های موجود امکان پذیر نیست و این معضل باید رفع شود .
وی یاد آور شد : برای رفع خلاءهای موجود در زمینه پیشگیری از حوادث مشابه به خصوص در ساختمان های عمومی با مالکیت دولتی اجرای ماده چهارم و سوم مصوبه توسعه و بهبود خدمات آتش نشانی بهترین راه حل است . لکن اجرای این مصوبه از توان سازمان آتش نشانی به تنهایی خارج است . لازم است اداره کل حقوقی شهرداری تهران و معاونت معماری و شهر سازی و سازمان مدیریت بحران با عزم جدی وارد این موضوع شوند .
شاکری گفت: به موجب ماده یکم این مصوبه سازمان آتش نشانی مکلف است در راستای ارتقاء سطح کیفی ایمنی شهر و پایداری آن در طول دوره بهره برداری تصرفات با استفاده از ظرفیت درون و برون سازمانی اقدام به نظارت و بازرسی دوره ای ضوابط ایمنی و آتش نشانی در کلیه ساختمانها، فضاهای شهری ، معابر ، تاسیسات ، تجهیزات و تسهیلات شهری نموده و موارد نقص را ابلاغ کند .
شاکری همچنین خواستار شد: رسیدگی به وضعیت کسبه پاساژ و اطراف پاساژ، پاسخگویی مالک ساختمان در مقابل تذکرات ، فعال شدن ستاد خبری ستاد مدیریت بحران ،رسیدگی به مکاتبات آتش نشانی ، رفع موانع حقوقی و اجرای احکام ، رفع موانع حقوقی ضوابط آتش نشانی از جمله مواردی است که باید به آن ترتیب اثر داد .