خطر پارگی شبکیه در بیماران دیابتی
فلوشیپ بیماریهای شبکیه دانشگاه تهران گفت: بیماران دیابتی به علت درگیری عروق ریز در چشم میتوانند دچار ناراحتی شبکیه شوند که در صورت درمان نشدن به پارگی شبکیه نیز منجر میشود.
دکتر رضا کارخانه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، افزود: بیماریهای سنی شبکیه بیماریهای دیابتی شبکیه، رتینوهیت نوزادان و تومورهای شبکیه از جمله بیماری هایی است که در بحث شبکیه مورد توجه قرار دارد.
وی گفت: دیابت یکی از بیماری هایی است که بسیار شایع است و بر اساس آمار ۱۰ درصد افراد جامعه به دیابت مبتلا هستند و بیماری است که به خصوص روی عروق کوچک اثر مستقیم دارد و این عروق در مغز، قلب و چشم بسیار حائز اهمیت است.
کارخانه با اشاره به اینکه در چشم عوارض دیابت شامل خون ریزی و پیدایش رگهای جدید میشود افزود: اگر این عوارض درمان نشود منجر به نابینایی میشود بنابر این کسی که دیابت دارد باید نوع آن بررسی شود زیرا دیابت وابسته به انسولین زیر ۲۰ سال رخ میدهد و اینگونه بیماران باید هر ۵ سال توسط چشم پزشک معاینه شوند و افرادی که نوع ۲ دیابت دارند باید به محض تشخیص دیابت باید مراقب چشمی شوند.
این فلوشیپ شبکیه افزود: رتینوپاتی دیابتی (عوارض شبکیه ناشی از دیابت) در حال حاضر درمان طبی و جراحی دارد، اما درمان وضع سیستمیک بدن شامل کنترل قند و چربی نیز اثر بسزایی در کنترل بیماریهای چشمی دارد.
مسئول بخش شبکیه بیمارستان فارابی گفت: درمان لیزر یا تزریق در داخل چشم نیز بخشی دیگر از درمانهای چشمی بیماران دیابتی است.
وی افزود: مراجعه دیر هنگام بیماران دیابتی ممکن است به موفق نشدن روشهای درمانی بیانجامد و حتی به پارگی شبکیه و نابینایی منتهی شود.