پیمان جبلی:
شبکهای جدید برای قاره آفریقا تاسیس میکنیم
معاون برون مرزی رسانه ملی گفت: از پروژههای جدیدمان این است که برای قاره آفریقا که تاکنون هیچ تمرکز جدی نداشتهایم شبکه راه اندازی کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ پیمان جبلی در نشست خبری دهمین سالگرد تاسیس شبکه پرس تی وی گفت: تاسیس این شبکه در سال ۸۶ بی شک یک نقطه عطف در شبکههای رسانهای جمهوری اسلامی بعد از انقلاب بوده است که نوعی پوست اندازی در فعالیتهای رسانهای ما با هدف مخاطب قرار دادن افکار عمومی منطقه و جهان است.
وی افزود: تا قبل از سقوط صدام شبکههای برون مرزی جمهوری اسلامی شامل سحر و رادیو برون مرزی بوده اند و تا آن مقطع تمرکزمان روی تولید و توزیع پیامهای ساده برون مرزی توسط رادیوها به زبانهای مختلف بود و حوزههای عربی، اردو و کردی را در بر میگرفت.
جبلی گفت: از سال ۲۰۰۳ و سقوط صدام و حمله آمریکا به عراق با راه اندازی شبکه العالم فاز جدید شروع شد و آن ورود شجاعانه به عرصه رقابتهای سخت بین المللی رسانهای در جهان و منطقه بود، اما به هیچ وجه امکانات صداوسیما با امکانات و توانمندیها و ظرفیتهای شبکههای بین المللی رقیب که همگی قدرتمند بودند قابل مقایسه نبود، بنابراین راه اندازی شبکه العالم یک اقدام شجاعانه بود و توانست توفیقات بسیاری را بر جای بگذارد.
معاون برون مرزی صدا و سیما در این باره ادامه داد: با توجه به تجربه العالم دو سال بعد ایده جدیدی شکل گرفت و با توجه به اینکه رسانههای سابقه دار و پر نفوذ جهان رسانههایی هستند که به زبان انگلیسی کار میکنند وارد عرصههای جدیتر شدیم.
جبلی افزود: ورود به این عرصه جسورانه بود؛ با توجه به تجربه العالم و چالشهای آن تصمیم گیری شد یک شبکه بین المللی با مخاطب جامعه غرب فعال شود و سال ۸۶ یازدهم تیر این شبکه به صورت رسمی راه اندازی شد و حالا ۱۰ سال میگذرد؛ تجربیات فراوان، توفیقات و درسهای خوبی کسب کردیم.
وی درباره مهمترین اطلاعات و آمار کمی این شبکه گفت: پارسال ۲۵۱ ساعت پوشش زنده رویدادها و تحولات داشتیم؛ چه بسا حتی در رقابت جدی با شبکههای داخلی جمهوری اسلامی و رسانه ملی هم بوده ایم که باید این موضوع را محترم و مغتنم بدانیم، ۱۸۴ گزارش خبری و تحلیلی، ۳ هزار و ۴۰۰ گزارش خبری از مناطق مختلف ایران و جهان، ۳۶۵ برنامه به مدت ۹ هزار و ۳۲۵ دقیقه گفتگو محور، بیش از ۷ هزار و ۷۰۰ دقیقه برنامههای تولیدی در سال ۹۵، حدود ۷ هزار و ۶۰۰ دقیقه تولیدات دفاتر خارج از کشور که ۲۲ عنوان برنامه در سال ۹۵ و ادامه آن در سال ۹۶ همچنان برقرار است و با مشارکت برنامه سازان داخل و خارج از کشور تولید شده است.
جبلی ادامه داد: همچنین در مستند نیز تولیدات فاخری داشتیم؛ بسیاری از مستندها در رقابتهای بین المللی جوایز کسب کردند و در ۲۹ عنوان از مستندها برنده شدهایم.
وی گفت: همچین در حوزه هنری کلیپهای محتوایی و فیچرهای انیمیشن از توان فارغ التحصیلان دانشکده صداوسیما و هنرمندان استفاده کردیم که از نقاط قوت آن گرافیک قابل رقابت با شبکههای حرفهای دنیاست.
معاون برون مرزی صدا و سیما درباره اهمیت حوزه فضای مجازی گفت: از ابتدای راه اندازی پرس تی وی برای حوزه بسیار مهم فضای مجازی هدف گذاری داشتیم و میتوانیم به جرات ادعا کنیم از تمام توان تکنولوژیها و خلاقیتها که در جاهای دیگر در فضای مجازی توسط رقبا استفاده میشود ما نیز استفاده کرده ایم، برای مثال یک مصاحبه کوتاه که با یکی از بازماندگان آتش سوزی برج لندن داشتیم در فضای مجازی ۱۲ میلیون بازدید داشت و به یکی از ویدئوهای پرمخاطب تبدیل شد تا جاییکه بی بی سی رفت سوژه ما را پیدا کرد و با آن مصاحبه کرد.
وی افزود: پخش روزانه ۷۲۶ دقیقه خبر، ۴۰۰ دقیقه برنامه و ۲۱۰ دقیقه مستند از دیگر اقدامات ما بوده است؛ در حال حاضر ۵۶ خبرنگار داریم که در کل جهان با ما همکاری میکنند و امیدواریم این توفیقات در ارائه یک صدای متفاوت در رسانههای جهان ادامه پیدا کند، چراکه طبق گزارش مرینیوز در آمریکا مردم این کشور از صدای رسانههای آمریکا و شبکههای شناخته شده خسته شده اند و پیگیر شبکههای متفاوتی مثل پرس تی وی هستند.
جبلی در ادامه با توجه به چالشهای متعدد پیش روی این شبکه گفت: یکی از چالش هایی که با آن مواجه ایم این است که علیرغم اینکه در فضایی رقابت میکنیم که غولهای رسانهای جهان حضور دارند، در حوزه امکانات مالی، رفاهی و پشتیبانی سیاسی هر جایی که نهادهای حاکمیتی و بین المللی توانسته اند برای پرس تی وی ایجاد محدودیت کرده اند.
وی ادامه داد: موسسه آفکا که مجوز پخش برنامههای تلویزیونی در آمریکا و اروپا را دارد بعد از سال ۸۸ پرس تی وی را تحریم کرد و بعد از آن ما به سختی توانستیم حضور خود را در اروپا ادامه دهیم، در فضای مجازی هم به ویژه در فیس بوک به صورت دقیق بر انتقال پیامهای ما نظارت و رصد اتفاق میافتد و در بعضی موضوعات نظیر پوشش خبری رژیم نژاد پرست صهیونیستی بلاک میشویم.
معاون برون مرزی صدا و سیما گفت: البته یک توفیق دیگر برای پرس تی وی این است که با جریانهای ضد سلطه جهان توانستیم همکاری کنیم.
جبلی در این نشست درباره دیگر شبکههای برون مرزی جمهوری اسلامی ایران گفت: ما به جز شبکه پرس ۱۰ کانال تلویزیونی ۲۴ ساعته دیگر داریم که شامل هیسپان تی وی و شبکههای چهارگانه سحر هستند؛ شبکه آی فیلم را داریم و هدف آن ترویج فرهنگی ایرانی- اسلامی است؛ شبکه الکوثر نیز شبکهای عمومی است که با رویکرد سرگرمی برای حوزه عربی پخش میشود.
وی درباره برنامه ریزیهای این معاونت در آینده گفت: از پروژههای جدیدمان این است که برای قاره آفریقا که تا کنون هیچ تمرکز جدی نداشته ایم یک شبکه راه اندازی کنیم که خوشبختانه با عزمی که صورت گرفته است در صدد راه اندازی شبکهای هستیم به نام هوسا که ان شاا.. در ماههای آینده روی آنتن میرود.
جبلی گفت: یکی از حوزههای مهم دیگر نیز حوزه کشورهای فرانسوی زبان است که بسیار فراگیر هستند و کل شمال آفریقا را هم شامل میشود و به دنبال راه اندازی یک شبکه در آینده هستیم.
وی گفت: برای مخاطبان روس زبان نیز برنامه هایی داریم که فعلا در مرحله مقدماتی است؛ در حوزه مخاطبین منطقهای هم برای افغانها درصدد راه اندازی یک شبکه هستیم، ضمن اینکه یکی از پروژههای بین المللی مان در آینده نزدیک راه اندازی یک خبرگزاری است که با هدف بارگذاری راشهای خبری و پخش زنده راه اندازی خواهد شد.
معاون برون مرزی صدا و سیما در ادامه این نشست درباره چالشهای پیش روی این معاونت گفت: رقابت سنگینی داریم؛ محدودیتهای ظالمانه، سرعت و پیچیدگی تحولات که باید خودمان را تطبیق بدهیم و از همه مهمتر نیاز به حمایت جدی، از چالش هایمان است.