به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صداوسیما، محققان علوم پزشکی در نشست سالانه متخصصان رادیولوژی آمریکای شمالی اعلام کردند یافتن تودههای سرطان سینه در زنانی که اضافه وزن دارند سختتر است و تا زمانی که به قدر کافی بزرگ نشود قابل ثبت نیست؛ به همین دلیل نیاز این دسته از زنان به ماموگرافی مکرر، بیشتر از دیگر زنان است.
بالا بودن نمایه توده بدنی BMI با افزایش خطراتی از جمله خطر ابتلا به دیابت و بیماریهای قلبی همراه است.
محققان موسسه معتبر کارولینسکای سوئد میگویند در زنان مبتلا به اضافه وزن یا چاقی، تشخیص تودههای سرطانی سینه تا زمانی که قطر آنها به دوسانتیمتر نرسیده باشد ممکن نیست.
دکتر فردریک استرند و همکارانش در بخش رادیولوژی بیمارستان دانشگاهی کارولینسکای سوئد میگویند قطر تودههای سینه از آن جهت مهم است که هر قدر بزرگتر باشند، پیامدهای ابتلا به سرطان وخیمتر خواهد بود.
در این مطالعه محققان بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۸ تعداد دو هزار و ۱۲ زن مبتلا به سرطان سینه بدخیم را مورد بررسی قرار دادند.
محققان بر این باورند که بر این اساس میتوان گفت: زنان چاق یا مبتلا به اضافه وزن، بیشتر از دیگر زنان به ماموگرافی نیازمندند تا از مبتلا نشدن به سرطان سینه اطمینان یابند.
به گزارش پایگاه خبری یورک الرت در اینترنت، سلولهای سرطانی از سازوکارهای عادی تقسیم و رشد سلولها جدا میافتند. علت دقیق این پدیده نامشخص است ولی احتمال دارد عوامل ژنتیکی یا عوامل بیرونی همچون ویروس و مواد سرطانزا موثر باشد.
در یک جاندار سالم، همیشه بین میزان تقسیم سلول، مرگ طبیعی سلولی و تمایز، یک تعادل وجود دارد.
سرطان شامل همه انواع تومورهای بدخیم میشود که در پزشکی آنها را بیشتر با نام نئوپلاسم میشناسند.
احتمال بروز سرطان در سنین مختلف وجود دارد ولی احتمال بروز سرطان با افزایش سن زیاد میشود سرطان باعث ۱۳? مرگها است بر طبق گزارش انجمن بهداشت آمریکا ۷?۶ میلیون نفر بر اثر سرطان و در سال ۲۰۰۷ مردهاند سرطان تنها ویژه انسان نیست و همه جانوران و گیاهان پرسلولی نیز ممکن است به سرطان دچار شوند.
سرنوشت سلولها کاملاً کنترل شدهاست و براساس نیازهای بدن میباشد.
در جنین میزان تکثیر سلولها بیشتر از مرگ طبیعی سلولی است، اما در جاندار بالغ میزان مرگ سلولی و تقسیم سلولی به تعادل میرسد.
سرنوشت سلول در هر زمان، به طور کاملاً دقیق، بوسیله فاکتورهای رشد، پیامهای محیطی و برخی پروتئینها و پیامبرهای سلولی، کنترل میشود.
جهشهایی که منجر به تغییر هر یک از فاکتورهای موثر در سرنوشت سلول، میشوند باعث بهم خوردن نظم دقیقی که در تنظیم رشد و تکثیر و تمایز سلولها وجود دارد میشود و میتواند منجر به بروز سرطان شود.
سلولهای سرطانی کنترل خود را بر چرخه سلولی از دست داده و به طور مداوم و بدون توجه به پیامهای سلولی و فاکتورهای رشد، به تکثیر ادامه میدهند.
در سلولهای سرطانی بیان پروتئینهای سلولی تغییر کرده و برخی از آنها که نباید بیان شوند بیان شده و یا بیان برخی دیگر از ژنها متوقف میشوند.