پخش زنده
امروز: -
شوراي حفاظت از منابع آب استان در جلسه امروز طرح احيا و تعادل بخشي منابع آب در دشت شريف آباد قم را تصويب کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دشت شريف آباد طي حدود سه دهه اخير با کاهش شديد حجم مخزن آبهاي زيرزميني مواجه شده که طي اين مدت 290 ميليون متر مکعب حجم منابع آبهاي زيرزميني و 29 متر سطح سفره هاي آب در اين منطقه کاهش يافته است.
آقاي حاج حسيني مسگر مدير عامل شرکت آب منطقه اي قم گفت: در حال حاضر سالانه به طور متوسط نود و سه ميليون مترمکعب برداشت آب از منابع زيرزميني دشت شريف آباد انجام مي شود و يازده ميليون مترمکعب کسري مخزن داريم.
آقاي حاج حسيني افزود: براساس مصوبه طرح احيا و تعدل بخشي منابع آب دشت شريف آباد، مقرر شد ظرف مدت بيست سال اين ميزان برداشت به 63 ميليون متر مکعب کاهش يابد تا ضمن توقف کسري مخزن سطح سفره هاي آب اين منطقه به حالت قبل بازگردد.
همچنین در جلسه امروز شوراي حفاظت از منابع آب، گزارشي از عملکرد برداشت از چاههاي استان در فصل پاييز ارائه شد.
براساس اين گزارش ميانگين ساعت کارکرد چاههاي کشاورزي داراي کنتور هوشمند در اين مدت 1340 ساعت بوده است.
براساس تفاهم انجام شده مسئولان منابع آب با بخش کشاورزي، ميزان ساعت کارکرد اين چاهها طي امسال بايد 4600 ساعت باشد.
براساس گزارش ميزان روان آبهاي استان در پاييز، حجم روان آبهاي استان يک ميليون و چهارصد هزار متر مکعب بوده که سي درصد کمتر از مدت مشابه پارسال و بيش از نود درصد کمتر از عملکرد دراز مدت است.
مدير عامل شرکت آب منطقه اي قم با اشاره به احتمال جبران کمبود بارندگي ها در فصل بهار گفت: در اين صورت احتمال سيلاب و خطر وجود دارد که لازم است همه دستگاههاي مسئول تدبير لازم را اتخاذ کنند.
در اين جلسه گزارشي از تصرفات غير قانوني در تنها ورودي منبع آب به تالاب مره از استان تهران و اقدامات انجام شده براي رفع تصرف آن ارائه و مقرر شد؛ اقدامات لازم توسط استانداري براي جلوگيري از تکرار اين موضوع انجام شود.
آغاز اجراي دوره سوم عمليات آمار برداري منابع و مصارف آبهاي سطحي و زير زميني استان از ديگر موضعاتي بود که در اين جلسه مطرح شد.
مدير عامل شرکت آب منطقه اي قم در اين طرح که همزمان با سراسر کشور در حال انجام است، اطلاعات جامع همه منابع آبي از جمله چاه، قنات و چشمه در دوره هاي خشکي و تري و تا پايان بهار سال آينده جمع آوري مي شود.
آقاي حاج حسيني مسگر گفت: هدف از اين طرح به روز رساني اطلاعات پايه منابع و مصارف آبي براي تصميم گيري صحيح در حوزه آب است.
استاندار هم در اين جلسه تعادل بخشي بين منابع و مصارف آب و اصلاح الگوي کشت متناسب با اقليم استان را ازاصول مهم برشمرد که حتما بايد به آنها توجه شود.
آقاي صادقي برضرورت نظارت دقيق برعملکرد برداشت از چاهها و منابع آب و جلوگيري از برداشت هاي بيش از حد مجاز و غير قانوني و برخورد قاطع با متخلفان تاکيد کرد.
استاندار همگرايي، تعامل و اشتراک نظر مسئولان دست اندرکار حوزه آب را براي نتيجه بخش شدن برنامه ها و کارها، ضروري دانست و تاکيد کرد: اختلاف نظر ما را به عقب برمي گرداند.