پخش زنده
امروز: -
اسکندر زند گفت: برنامه علم و فناوری بخش کشاورزی باید اقتصادی و درآمدزا باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اسکندر زند در همایش هم اندیشی تدوین برنامه علم و فناوری بخش کشاورزی با اشاره به اینکه پایان نامه های علمی باید در مزارع برنامه های راهبردی ارائه دهند افزود: پژوهشگران و متخصصان اگر طرح علمی ارائه می دهند باید دقیقا مشخص کنند که اجرای طرح چقدر اقتصادی است، چه میزان درآمد و چه تعداد اشتغال ایجاد می کند و چقدر در افزایش تولید و کیفیت محصول اثرگذار است.
وی گفت: بر اساس برآوردهای انجام شده به ازای هر یک ریال تولید علم 10 تا 25 ریال درآمد ایجاد می شود که این عدد باید افزایش یابد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در تدوین آئین نامه برنامه علم و فناوری کشاورزی باید اثرسنجی تحقیقات در زمینه های معرفی ارقام و بذرهای جدید، سموم، واکسن های دام و طیور انجام و باید دقیقا تاثیرات اجرای طرح علمی مشخص شود.
بهزاد قره یاضی دبیر کمیسیون کشاورزی آب و منابع طبیعی شورای عالی تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری نیز در این همایش با انتقاد از اینکه روند اجرای طرحهای کلان علمی در بخش کشاورزی آنطور که انتظار بود پیش نرفته است گفت: متاسفانه علت تصویب برخی از طرحهای کلان روابط افراد بود در حالی که برخی از آنها نباید تصویب می شد.
وی افزود: در تدوین برنام علم و فناوری بخش کشاورزی نباید وقف طرحهای کلان شویم و باید سیاستها و اولویت ها تعیین و تصویب شود.
دبیر کمیسیون کشاورزی شورای عالی تحقیقات و فناوری ریاست جمهوری تاکید کرد: باید در برنامه دقیقا مشخص کنیم در طرحهای پژوهشی از کجا به کجا می خواهیم برسیم.
قره یاضی گفت: برنامه علم و فناوری کشاورزی در محورهای آب و آبخیزداری، منابع طبیعی و محیط زیست و امنیت غذایی تدوین می شود و باید از فضای رسانه ای دور باشد و مبتنی بر فضای آزاداندیشی برنامه ریزی شود.
وی تصریع کرد: نمی توانیم آزاداندیشی را در زمینه بحران آب کنار بگذاریم و بگوییم بحرانی در کار نیست اگر باید الگوی کشت اجرا و باید برنامه ای مبتنی بر علم تدوین شود.