به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان علوم پزشکی اعلام کردند تحقیقات اخیر نشان می دهد میزان تاثیرگذاری برخی مواد غذایی از تخم مرغ گرفته تا قهوه، بر کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و دیگر بیماری ها تا چه اندازه است.
غذایی که ما می خوریم نقشی مهم در سلامت ما دارد و دانشمندان اکنون چگونگی تاثیر تخم مرغ، آجیل، محصولات لبنی، سبزیجات و حتی قهوه را در کمک به محافظت از بدن در برابر موانع سلامت کشف کرده اند.
در نشست تغذیه 2018 (Nutrition 2018) که توسط انجمن تغذیه آمریکا در مرکز کنفرانس های هاینز در بوستون برگزار شد مواردی به شرح زیر به عنوان تاثیر مواد مغذی در جلوگیری از بیماری ها مطرح شده است:
- تخم مرغ، تاثیر عوامل خطرساز همراه با دیابت را کاهش می دهد
یافته های مطالعه 12 هفته ای بر روی افراد چاق یا مبتلا به اضافه وزن که در شرایط پیش دیابتی یا حتی ابتلا به دیابت نوع دوم قرار دارند نشان می دهد مصرف تخم مرغ در کاهش خطر عوامل خطرساز همراه با دیابت موثر است.
داوطلبانی که روزانه یک تخم مرغ مصرف می کردند از نظر قند ناشتا در شرایط بهتری بودند و میزان مقاومت به انسولین نیز در آنها اندک بود.
از طرف دیگر مصرف تخم مرغ، تاثیر چندانی بر افزایش میزان کلسترول خون آنها نداشت.
دکتر شیرین پورافشار از دانشگاه ویرجینیا در آمریکا می گوید نتایج این تحقیق، بسیار ارزنده است.
- مصرف گردوی آمریکایی pecans عوامل خطرساز همراه با بیماری های قلبی متابولیک را کم اثر می سازد
محققان پس از چهار هفته مطالعه بر روی مصرف این ماده (که شبیه گردوی معمولی، ولی ریزتر و تردتر از آن است) بر روی افراد مبتلا به اضافه وزن که سن آنها 45 سال یا بالاتر بود مشاهده کردند عوامل خطرناک تاثیر گذار بر شرایط قلبی و سوخت و ساز بدن از جمله سطح گلوکز خون، مقاومت در برابر انسولین و کارکرد سلول های ترشح کننده انسولین، در مقایسه با کسانی که این ماده را مصرف نمی کردند کاملا تحت کنترل قرار می گیرند.
دکتر دایان ال مک کی و همکارانش در دانشکده تغذیه فریدمن وابسته به دانشگاه تافتز آمریکا نتایج این بررسی را در نشست بوستون ارائه کردند.
- مقابله با سرطان و کاهش قدرت کارکرد عضلات حرکتی بدن
مصرف محصولات لبنی، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و راست روده را کاهش می دهد.
محققان با مطالعه بر روی 101 هزار و 677 فرد بین 54 تا 83 سال دریافتند همه محصولات لبنی در کاهش میزان احتمال خطر ابتلا به سرطان یاد شده، به میزان مساوی تاثیر گذار نیستند.
مطالعه آنان نشان داد کسانی که از محصولات لبنی کم چرب از جمله ماست، استفاده می کنند کمتر از دیگران به این سرطان مبتلا می شوند.
دکتر یومی تاکاتا و همکارانش از دانشگاه دولتی اورگان نتایج این بررسی را در نشست یاد شده ارائه کردند.
- مصرف سبزیجات و میوه های معروف به بری berries (همچون بلوبری، کرن بری و توت فرنگی) خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش می دهند
محققان تعداد 706 فرد را به طور متوسط به مدت تقریبا چهار سال و نیم از نظر مصرف سبزیجات و میوه ها مورد بررسی قرار دادند.
بررسی آنان نشان داد مصرف بیشتر سبزیجات به خصوص سبزیجات با برگ سبز و میوه های موسوم به بری، و نه دیگر میوه ها، خطر ابتلا به پارکینسون را کاهش می دهد و همچنین احتمال پیشرفت این بیماری را در سالخوردگان مبتلا به آن، کاهش می دهد.
دکتر پوجا آگاروال از دانشگاه راش این مطالعه را ارائه کرده است.
- قارچ های خوراکی، با التهاب در بدن مبارزه می کنند
مطالعه محققان بر روی پولی ساکاریدهای PPEP-1 و PPEP-2 نشان داد با مصرف قارچ های خوراکی می توان از پاسخ های التهابی بدن جلوگیری کرد.
کنترل پاسخ های التهابی در بدن، از بروز برخی بیماری های مزمن همچون دیابت، جلوگیری می کند.
دکتر گوکسین ما و همکارانش از دانشگاه نانجینگ و دانشگاه ماساچوست نتایج این بررسی را در کنفرانس تغذیه 2018 ارائه کرده اند.
- قهوه برای کبد خوب است
مطالعه محققان بر روی بیش از 14 هزار فرد که سن آنها بین 45 تا 64 سال بود نشان داد کسانی که روزانه سه فنجان یا بیشتر قهوه مصرف می کنند نسبت به کسانی که اصلا قهوه نمی نوشند، خطر ابتلا به مشکلات و بیماری های کبدی را که به بستری شدن فرد می انجامد به شدت کاهش می دهند.
در واقع مصرف کنندگان قهوه، کبد سالم تری خواهند داشت.
دکتر امیلی هو از دانشکده سلامت عمومی از دانشگاه جانز هاپکینز نتایج این بررسی را ارائه کرده است.