این رادیو تلسکوپِ آرایهای (شامل مجموعه ای از گیرنده ها) که «میرکت MeerKAT » نام دارد، از 64 بشقاب گیرنده تشکیل شده است و بزرگترین رادیو تلکسوپ از این نوع در جهان به شمار میآید. این رویداد، نقطه عطفی در کاوش های رادیویی ستاره شناسی برشمرده می شود.
اعضای گروه مسئول طرح ساخت رادیو تلسکوپ میرکت را اکثرا اتباع آفریقای جنوبی تشکیل می دهند. شماری از این افراد نیز از اعضای جوامع محلی ساکن منطقه هستند. گزارش های منتشر شده حاکی از آن است که طرح راه اندازی این رادیو تلسکوپ، 230 میلیون دلار هزینه دربر داشته است.
طرح رادیو تلسکوپ میرکت و آرایه گیرنده های آن که در زمینی به مساحت یک کیلومتر مربع نصب شده است و «اس کی اِی» نام دارد، ابتکاری عملی است که شامل برخی دیگر از کشورهای آفریقایی نیز می شود. قرار است در آینده نزدیک، 133 بشقاب گیرنده به این مجموعه افزوده شود.
دکتر فرناندو کامیلو مسئول ارشد طرح «اس کی اِی» در این باره گفت: "این تلسکوپ، بهترین نوع در رده خود در جهان به حساب می آید. با استفاده از این تلسکوپ، تصویری از هسته کهکشان راه شیری تهیه شده است که 30 سال نوری از ما فاصله دارد."
در این طرح علمی، هشت کشور آفریقایی مشارکت دارند. یکی از برنامه های آینده این طرح، ساخت تلسکوپی جدید در غنا در غرب آفریقا است که هدف اصلی آن آموزشی خواهد بود.