به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، شیخ محمدحسن خجسته بهعنوان سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تهران تأکید کرد: ملت بحرین همواره صبور، استوار و پایدار و مخالف درماندگی و ناامیدی بوده و خواهد بود و با سینه سپرکردن در مقابل تیرهای ظلم و جور ارتشهای منطقه، هیچگاه حتی به اندازه سر سوزنی از مواضع خود دست بر نخواهد داشت.
یکی از رهبران انقلاب مردمی بحرین، ملت بحرین را ملتی مقاوم، صبور و شجاع دانست که به وعده نصرت الهی ایمان راسخ دارد و با دلبستگی کامل به دین اسلام، رسول اکرم (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع) با شکست، ناامیدی و درماندگی بیگانه است.
وی گفت: ملت بحرین ملتی حسینی و رهبر آن مرجعی حیدری، حسینی و شجاع است که در شخصیت آیت الله شیخ عیسی قاسم متبلور شده و مردم بحرین اعم از مردان، زنان و جوانان و کودکان وی را همراهی میکنند.
خجسته با اشاره به هشتمین سالگرد جنبش انقلابی مردم بحرین، انقلاب این کشور را نویدبخش تحولی عظیم در مقابل ظلم، فساد و بردگی انسانها دانست و افزود: بیش از ۷۰ درصد مردم بحرین در حالیکه جانشان را در کف دست گرفته بودند در میدان معروف لؤلؤ تجمعاتی به غایت مسالمت آمیز و به دور از خشونت بر پا کردند، اما در مقابل، نیروهایی از ارتشهای عربستان، بحرین، امارات، قطر، کویت و اردن با پشتیبانی همه جانبه آمریکا و انگلیس برای سرکوب و ایجاد رعب و وحشت وارد عمل شدند.
وی گفت: این ارتشها به خیال خود گمان میکردند با برخوردهای قهرآمیز، عزم و اراده ملت بحرین را سست و آرزوهایشان را نابود میکنند، اما آنان در استفاده از نیروهای نظامی برای سرکوب مردم شکست خوردند، زیرا ملت بر مسالمت آمیزبودن مطالبات و انقلابشان پافشاری کردند.
این رهبر انقلاب مردمی بحرین افزود: رژیم بحرین با ملت ما وارد نبرد شد و در این جنگ از انواع شگردهای تبلیغاتی و دیپلماتیک استفاده کرد و از تمام امکانات مادی و دلارهای نفتی که در اختیار داشت بهره برد.
خجسته گفت: این رژیم از طریق فشار اقتصادی و ایجاد تفرقه میان دستهها و طوائف و نیز بر هم زدن هویت دموکراتیک و جمعیتی؛ و دیگر روشهای پست و خباثت آمیز سعی در شکستن اراده مردم داشت، اما ملت بهرغم همه اینها بر صبر و پایداری و ادامه راه اصرار دارد و یاری رسانی شما ملت ایران به خود را عامل مهمی در پایداری، استمرار و امید، برای ساختن کشوری میداند که مشتاقانه در جستجوی آزادی، عدالت، برابری، عزت و کرامت است.
وی همچنین با تبیین مردمی بودن مطالبات و حقانیت ملت بحرین در نهضت خود، اظهار داشت: بحرین بحرانی سیاسی را میگذراند که از درون آن نیز بحرانهای اقتصادی و اجتماعی بزرگی سر بر آورده است.
خجسته بیش از ۸۵ درصد از درآمد عمده بحرین را وابسته به نفت دانست و افزود: اکنون بحرین پس از هشت سال به پرتگاه ورشکستگی اقتصادی و نابسامانی مالی رسیده و دستبرد به اموال عمومی ملت و غارت زمینها و سواحل سبب معضل مسکن در این کشور شده است به نحوی که دهها هزار نفر از ۲۵ سال پیش همچنان در انتظار دستیابی به مسکن هستند.
وی گفت: خاندان حاکم، داراییهای بحرین را به سرقت بردند؛ میلیاردها دلار در بانکهای سوئیس اندوخته اند و شهرها، جزیرهها و زمینهای وسیعی در کشورهای مختلف خریداری کرده اند.
این رهبر انقلاب مردمی بحرین افزود: فشار اقتصادی به طرز وحشتناکی شیوع یافته و منجر به خالی شدن خزانه دولت شده است و ملت با فقر مواجه شده اند به نحوی که فقط از راه کمکهای دیگران قادر به معالجه و تحصیل هستند.
خجسته با استناد به آمارهای جهانی درباره اختناق در بحرین گفت: در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۸ دادگاههای رژیم، احکام قضایی ظالمانه فراوانی را علیه معترضان به وضع حقوق سیاسی ملت صادر کردند به نحوی که بیش از پنجاه هزار جلسه برای محاکمه متهمان در موضوعات مرتبط با آزادی بیان و تجمعات مسالمت آمیز تشکیل شده است.
وی افزود: بیش از پانزده هزار بازداشت ظالمانه از سال ۲۰۱۱ تاکنون به ثبت رسیده است که در جریان آن بیش از پنج هزار نفر از بازداشتیها در معرض شکنجه وحشیانه قرار گرفته اند. بیش از ۱۷۰۰ بازداشت ظالمانه مربوط به کودکان بوده که ۸۱۵ مورد آن به بهانههایی سیاسی و غیر واقعی به سلب تابعیت منجر شده و بر اساس آمار ثبت شده؛ ۴ هزار و ۹۹۷ نفر در سرکوب تجمعات مسالمت آمیز زخمی شده اند.
وی گفت: طبق شاخصهای بین المللی، بحرین با کاهش چشمگیر ثبات، آرامش، آزادی و افزایش جَوّ اختناق و سرکوب مواجه شده و از زمان شعله ور شدن قیام عمومی ملت، پسرفت بزرگی در آزادیهای عمومی و خصوصی و نقض آزادی اطلاع رسانی و دسترسی به اطلاعات ایجاد شده است.
این رهبر انقلاب مردمی بحرین افزود: در این مدت با کاهش میانگین ثبات و حاکمیت قانون، گسترش فساد و افزایش نقض آزادیهای رسانهای مواجه بوده ایم؛ موضوعی که سبب شده است بحرین در زمره ناامنترین کشورهای دنیا و جزو بدترین کشورها از نظر نقض آزادیها و حقوق شهروندی محسوب شود.
خجسته گفت: طبق شاخص صلح جهانی، بحرین از این نظر به جایگاه یکصد و سیم (۱۳۰) تنزّل کرده و در سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ در میان کشورهای کم امنیت جهان قرار گرفته است به نحوی که جایگاه آن در سال ۲۰۱۶ پایینتر از کشورهای یمن و لیبی قرار دارد.
وی افزود: طبق شاخص دموکراسی جهان مندرج در مجله اکونومیست، بحرین در زمره بدترین کشورهای جهان عرب معرفی شد و با کسب رتبه ۱۴۶ جهانی از این نظر جزء بدترین کشورهای جهان و در زمره پنج کشور بد عرب در کنار لیبی قرار گرفت.
خجسته ادامه داد: در سال ۲۰۱۸ نیز بحرین در میان بدترین کشورهای جهان از نظر آزادی مطبوعات شناخته شد.
وی گفت: طبق شاخص اعلام شده از جانب سازمان مردمنهاد «فریدم هاوس»، بحرین در ۱۰ سال گذشته در رده ششم بدترین کشورهای جهان از نظر کاهش آزادی، پس از کشورهای آفریقای مرکزی، ترکیه، گامبیا، مالی و بروندی قرار دارد. در خصوص آزادی در فضای وب نیز، طبق آمار و شاخصهای این سازمان مردمنهاد بحرین در سال ۲۰۱۷ با ۵۷ امتیاز در سطح جهانی در رتبه هفتاد و یکمین کشور در میان کشورهای بدون آزادی قرار گرفت در حالیکه پیش از آن در سال ۲۰۱۳ در رتبه هفتاد و دوم قرار داشت.
خجسته با درخواست ادامه حمایت مردم ایران از مردم بحرین بهویژه در رسانههای اجتماعی، راهپیمایی و دعای خیرآنان و دیگر راههای پشتیبانی تأکید کرد: ملت بحرین هیچگاه به اندازه سر سوزنی از مواضعش دست بر نخواهد داشت تا با رهنمودهای فقیه عالیقدر آیت الله شیخ عیسی قاسم به پیروزی کامل و قاطع دست یابد.