پخش زنده
امروز: -
مدیر سلامت گوش معاونت بهداشت وزارت بهداشت: کارگرانی که در معرض صداهای بلند قرار دارند، همچنین همه افراد بالای ۵۰ سال انجام دادن غربالگری شنوایی در آنها ضرورت دارد
دکتر سعید محمودیان در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، به مناسبت روز جهانی شنوایی با اشاره به علل افزایش کمشنوایی در کشور گفت: کارگرانی که در معرض صداهای بلند قراردارند، همچنین همه افراد بالای ۵۰ سال انجام دادن غربالگری شنوایی در آنها ضرورت دارد.
وی افزود: سازمان جهانی بهداشت از پنج سال پیش پویشی با هدف کاهش شیب تند بار بیماریها ناشی از کمشنوایی تشکیل داد و برهمین اساس در کشور تلاش کردیم اقدامات گستردهتری برای پیشگیری و درمان به موقع کم شنوایی انجام دهیم.
محمودیان گفت: کم شنوایی متأسفانه موذی وار رو به افزایش است و این در حالی است که ۶۰ درصد از موارد کم شنوایی را میتوان با پیشگیری کاهش داد.
مدیر سلامت گوش معاونت بهداشت افزود: در سال ۲۰۱۰ کمشنوایی رتبه ۱۳ در جهان از لحاظ بار بیماریها و با اقتصادی ناشی از آن داشته که در ۲۰۱۷ این رتبه به ۳ رسیده است.
محمودیان گفت: افراد باید سلامت گوش خود را به صورت دورهای بررسی کنند که این مسئله به ویژه برای افراد در معرض خطر بسیار حائز اهمیت است.
وی افزود: کارگرانی که در معرض صداهای بلند هستند، جوانان و نوجوانانی که به مدت زمانهای طولانی موسیقی را با صدای بلند گوش میدهند، افراد بالای ۵۰ سال و مبتلایان به عفونتهای گوشی و اختلالات گوش از جمله افراد در معرض خطر کمشنواییاند.
مدیر سلامت گوش معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: شیوع سالمندی در جوامع، بیماریهای مادران باردار همچون سرخک و سرخجه و تولد نوزاد نارس از علل افزایش ابتلا به کمشنوایی است و وزارت بهداشت تلاش کرده آمار ابتلا به کمشنوایی را به میزان زیادی کاهش دهد.
وی با بیان اینکه وزارت بهداشت بسته کنترل و مراقبت شنوایی سالمندان را تهیه کرده است، افزود: چاقی، فشار خون بالا و دیابت، ابتلا به کمشنوایی را سرعت میدهد و براساس این بسته وزارت بهداشت، افراد بالای ۶۵ سال غربالگری آنها در قالب برنامه سیب وارد شبکه بهداشت خواهد شد.
مدیر سلامت گوش معاونت بهداشت وزارت بهداشت گفت: کمتر از ۱۰ درصد از مردم به دلیل کمشنوایی از سمعک استفاده میکنند که سازمان جهانی بهداشت دستورالعمل استفاده از سمعک ارزانقیمت را ارائه کرده است و ما نیز در کشور تلاش میکنیم خدمات لازم در این زمینه را بسترسازی کنیم.