پخش زنده
امروز: -
سرپرست سازمان اورژانس کشور: ۳۰ درصد از ماموریتهای این سازمان مربوط به حوادث ترافیکی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، پیرحسین کولیوند در مراسم پایانی دومین جشنواره ملی پیشگیری از حوادث و سوانح گفت: فرهنگ سازی به منظور پیشگیری از حوادث جادهای ضروری است.
وی افزود: نیروی انسانی از سرمایههای کشور است و توسعه بر مبنای آن صورت میگیرد که متاسفانه در حوادث جادهای با مرگ و یا مصدومان جبران ناپذیر افراد مواجهیم.
سرپرست سازمان اورژانس کشور گفت: با همکاری همه دستگاههای مرتبط موفق به کاهش ۱۰ هزار نفری تلافات رانندگی در کشور شده، اما در سال گذشته و امسال افزایش مصدومان بر اثر حوادث رانندگی را شاهد بوده ایم.
کولیوند افزود: براساس گزارشهای پیشین سازمان جهانی بهداشت، ایران با ۳۴/۴ کشته رانندگی به ازای هر ۱۰ هزار نفر در گروه دهم کشورهای جهان رده بندی شده بود و در بهترین شرایط به گروه هشتم دست یافته بودیم، اما با همکاری دستگاههای مختلف اکنون به آمار ۲۰ کشته به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت رسیده ایم و در گروه الف جهان قرار داریم که این موفقیت برای همه دست اندرکاران است.
وی با بیان اینکه روند کاهش آمار مرگ برا ثر تصادفات رانندگی باید ادامه یابد گفت: براساس قانون برنامه ششم توسعه باید ۳۰ درصدی آمار مرگ براثر تصادفات رانندگی در کشور کاهش یابد که با همکاری دسگتاه های مرتبط میتوان در طرحی سه ساله به این آمار دست یافت.
کولیوند از امضای تفاهم نامه سازمان اورژانس با نیروی انتظامی و معاونت اجتماعی سازمان برنامه و بودجه خبر داد و افزود: قرارگاه این طرح فعال شده است تا با حضور صاحب نظران و همچنین استانهایی که کمترین یا بیشترین آمار مرگ بر اثر حوادث رانندگی داشته اند عوامل موثر بر مرگ بر اثر حوادث رانندگی شناسایی و راهکارهای اجرایی در این زمینه ارائه شود.
وی افزود: گواهی نامه آموزش رانندگی در مرحله نخست و همچنین ارتقای پوشش خدمات پیش بیمارستانی و بیمارستانی به منظور کاهش مصدومیتهای ناشی از رانندگی ضروری است.
سرپرست سازمان اورژانس کشور گفت: انتقال مصدومان به بیمارستانی که کیفیترین خدمات را به آنان ارائه میکنند (m.c.m.c) به منظور ارتقای کیفیت خدمات در نظر گرفته شده است که الزاماً بیمار به نزدیکترین بیمارستان انتقال نخواهد یافت.
کولیوند افزود: ارتقای خدمات بیمارستانی و همچنین مراکز خدمات جامع روستایی ضروری است، زیرا روستاها بویژه در ایام نوروز مهمان پذیرند و تصادفات جادهای در راههای روستایی اتفاق میافتد.
وی اضافه کرد: استقرار نظام جامع اطلاع رسانی و در اختیار گذاشتن این اطلاعات به دستگاههای دیگر به منظور برنامه ریزی علمی در این زمینه صورت گرفته است.
کولیوند گفت: توجه به مهارت و دانش کارکنان اورژانس با اجرای تمرینهای شبیه سازی شده و همچین همکاری با نیروی انتظامی به منظور ایمنی صحنه تصادف و پیشگیری از تصادفهای تکراری مورد توجه بوده است.
وی اضافه کرد: آموزش فوریتهای پزشکی به رانندگان، دانش آموزان، مساجد و حتی نیروی انسانی نیز از دیگر برنامه سازمان اروژانس است.
سرپرست سازمان اورژانس کشور درباره توسعه زیرساختهای این سازمان گفت:: تعداد آمبولانسها از ۲۴۰۰ به ۵۵۰۰ افزایش یافته است.
وی افزود: ۳۳۰ دستگاه موتور آمبولانس نیز در اختیار سازمان اورژانس کشور است
کولیوند اضافه کرد:۴۱ بالگرد اورژانس تاکنون ۲۴ هزار مصدوم را منتقل کرده که ۶۵ درصدشان مستقیم به اتاق عمل منتقل شده اند.
وی گفت:فعالیت اورژانس هوایی موجب پیشگیری از مرگ و یا عوارض جبران ناپذیر براثر مصدومیتهای رانندگی بوده است.
کولیوند با قدردانی از تلاشهای وزیر سابق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای ارتقای اورژانس کشور افزود: وزیر بهداشت فعلی نیز حمایتهای لازم را نیز در این زمینه ادامه میدهد.
سرپرست سازمان اورژانس کشورگفت: فرهنگسازی صحیح در زمینه تاثیر انسان، خودرو، جاده و محیط در بروز حوادث رانندگی ضروری است و در این زمینه نیروی انسانی قادر به کنترل دیگر عوامل نیز هست.
کولیوند افزود: متاسفانه در سال گذشته و امسال افزایش هشت دهم درصدی مصدومان حوادث رانندگی را شاهد بوده ایم.
.رادیو سفر همراه نوروزی مسافران
معاون صدای رسانه ملی از آغاز به کار ”رادیو سفر“ در روزهای پایانی سال خبر داد.
دکتر حمید شاه آبادی در مراسم پایانی جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث رانندگی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار صداوسیما؛ با اشاره به اینکه بیش از شصت درصد تصادفات در سی کیلومتری ورودی شهرها رخ میدهد، گفت: همین امر باعث شد پویش شصت سی با محوریت رادیو سلامت شکل بگیرد.
وی ادامه داد: از بیستم اسفند به مدت یک ماه رادیو سفر با موج ۹۵/۵ مگاهرتز به مسافران نوروزی اطلاع رسانی میکند
وی افزود: گام اول این پویش گفتمان سازی است و هم اکنون که در گام بعدی در دومین جشنواره هستیم مسئولان باید بیش از پیش پای کار بیایند.
شاه آبادی با اشاره به اینکه سال گذشته کشتههای کشور در سوانح و تصادفات افزایش هم داشته است، افزود: ما در مراحل اولیه کار هستیم، استانداران هم باید برای اقدام عملی برای جلب توجه مردم به کمک ما بیایند.
معاون صدا رسانه ملی از همکاری هفت استان با پویش شصت سی خبر داد و گفت: استانداران آذربایجان شرقی، اصفهان، مازندران و خراسان رضوی از جمله این استانها هستند که با اقدام اجرایی دوسویه با رادیو سفر نیز همکاری میکنند.
وی گفت: رادیوسفر بیست و چهار ساعته با برنامه زنده به به مسافران هشدارها و اطلاعات لازم را ارائه میدهند.
شاه آبادی گفت: در رادیو سفر، در شش نوبت چهار ساعته شش گروه تخصصی برنامه سازی میکنند.
براساس آمار ۶۰ درصد از تصادفهای منجر به فوت در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرهای مقصد اتفاق افتاده است.
عواملی همچون خواب آلودگی و نبود تمرکز، رعایت نکردن مهندسی استاندارد مبلمان جادهای و افزایش تردد در ۳۰ کیلومتری شهرها همچنین بی توجهی به سرعت مناسب از جمله علل افزایش تصادفهای جادهای در فاصله ۳۰ کیلومتری شهرهاست به منظور کاهش تصادفات جادهای در این فاصله از شهرها، پویش (۳۰-۶۰) فعال شده است.
پویش ملی ۳۰_۶۰ # با هدف تببین راهکارها و بررسی دلایل بروز و مهمترین مشکلات مربوط به سوانح جادهای با تمرکزبر فاصله ۳۰ کیلومتری شهرها تشکیل شده است تا با اطلاع رسانی و تغییر رفتار شاهد کاهش حوادث جادهای در این نقاط باشیم. این پویش ملی ۳۰_۶۰ # در نظر دارد ضمن مطالبه تغییر مبلمان جادهای در ۳۰ کیلومتری محدوده شهرها، خطرات و دلایل بروز حوادث در این مناطق را متذکر شود تا با اطلاع رسانی و رفع آنان شاهد کاهش حوادث و تلفات باشیم.
آغاز اختتامیه جشنواره پیشگیری از سوانح
آیین پایانی دومین جشنواره ملی سوانح و حوادث رانندگی با حضور مسئولان و کارشناسان در مرکز همایشهای بین المللی صداوسیما آغاز شد.
در این آیین که با همکاری معاونت صدای رسانه ملی و رادیو سلامت برگزار شده است، قرار است وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رییس پلیس راهور، دبیرکل جمعیت هلال احمر، نایب رئیس مجلس شورای اسلامی سخنرانی کنند.
هدف از برگزاری این رویداد ملی کاهش سوانح رانندگی در محدوده در ۳۰ کیلومتری ورودی شهرهاست.
خبرهای تکمیلی دارد