پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از پایگاه خبری یورک الرت؛ محققان علوم پزشکی در برزیل اعلام کردند با ورزش سخت می توان خطر ابتلا به دیابت را در افراد چاق، کاهش داد.
دکتر پری یرا دی مورا و همکارانش در دانشگاه کمپیناس در برزیل در مقاله ای در شماره اخیر نشریه غدد درون ریز آمریکا اعلام کردند مطالعه آنها بر روی موش های آزمایشگاهی نشان می دهد با ورزش سخت و سنگین در افراد چاق می توان خطر ابتلا به دیابت را کاهش داد حتی اگر این ورزش به کاهش وزن نیز منجر نشود.
دانشمندان برزیلی می گویند در این نوع ورزش، از تجمع چربی در کبد جلوگیری می شود و این روند، به کاهش خطر ابتلا به دیابت در افراد چاق منجر خواهد شد. چاقی در جهان رو به افزایش است و به مشکلی برای سلامت بشر تبدیل شده است.
نزدیک به 94 درصد از افراد چاق به کبد چرب مبتلا می شوند که کبد چرب نیز به نوبه خود به التهاب در اندام های حیاتی منجر می شود که در نهایت، تخریب توان تنظیم قند خون و دیابت را به دنبال خواهد داشت. بیماری قند یا دیابت نوعی اختلال در سوخت و ساز است که به علل مختلف تظاهر می کند و با درجات مختلف از کمبود انسولین، یا عدم پاسخ به انسولین همراه است.
طبق این تعریف، نقش مهم انسولین و تغییرات مهمی که بدنبال کمبود آن در سوخت و ساز ایجاد می شود بهتر مشخص می شود. این نوع دیابت تقریبا هشتاد و پنج تا نود درصد کل بیماران دیابتی را تشکیل می دهد.
در این نوع دیابت، زمینه ارثی دخالت دارد و در مقایسه با دیابت وابسته به انسولین بیشتر به صورت فامیلی مشاهده می شود. در فردی که دارای زمینه ارثی بیماری است، عوامل محیطی می توانند موجب بروز علائم بیماری شوند. در کشورهای غربی ابتلا به دیابت به میزان شصت تا نود درصد مربوط به عامل دریافت کالری اضافی، چاقی و در نتیجه مقاومت نسبی به انسولین است.
دیابت نوع دوم، اغلب در بین افراد میانسال دیده می شود. در دیابت نوع دوم، کمبود انسولین به طور نسبی وجود دارد ولی مقاومت به انسولین می تواند در پیدایش بیماری اهمیت بیشتری داشته باشد. در این بیماران، پاسخ انسولین به گلوکز ممکن است طبیعی یا بیش از طبیعی باشد.