به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، طارق بالطیب سفیر تونس درایران با حجت الاسلام؛ والمسلمین سید علی قاضی عسکر نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی درمحل بعثه مقام معظم رهبری دیدار و گفتگو کرد.
در این دیدار حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر آشنایی و زمینه سازی برای روابط بهتر دو کشور در بخش حج و زیارت را مثبت ارزیابی کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تجربیات خود را در این بخش به تونس منتقل کند.
وی با اشاره به شیوه حج گزاری در کشورمان افزود: ارائه خدمات به زائران ایرانی در بخش های حمل و نقل، اسکان، تغذیه، پزشکی، فرهنگی توسط سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری به صورت متمرکز انجام می شود.
سرپرست حجاج ایرانی به انتشار نزدیک به هزار و 400 اثر در حوزه فرهنگی حج اشاره کرد و افزود: پژوهشکده حج و زیارت در قم تاکنون 7 جلد از دایره المعارف حج را منتشر کرده و آثار ارزشمندی درباره مکه و مدینه نیز در موزه حج گرد آوری شده است.
وی با اشاره به اینکه امسال بیش از 10 هزار نفر از زائران اهل سنت از استان های مختلف کشورمان به سرزمین وحی مشرف می شوند، گفت: امکانات ارائه شده به حجاج شیعه و سنی مانند هم است و هیچگونه تفاوتی وجود ندارد.
نماینده ولی فقیه در ادامه، مذاکرات خود با رئیس بعثه حج تونس در سال های گذشته در ایام مراسم حج را یادآور شد و از وزیر شئون دینی این کشور دعوت کرد برای گفتگو درباره همکاری ها در حوزه حج و زیارت به ایران سفر کند.
وی همچنین خواستار معرفی جاذبه های گردشگری به مردم دو کشور برای رونق گردشگری شد و گفت: ارتباطات ایران و تونس روز بروز باید قوی تر شود و دو کشور این ظرفیت را دارند که در تمامی زمینه ها همکاری خوبی با یکدیگر داشته باشند.
در این دیدار سفیر تونس نیز همبستگی ملت ایران در مسایل مختلف از جمله حادثه سیل اخیر را ستودنی توصیف کرد و گفت: ایران از سابقه تاریخی و فرهنگی هزاران ساله برخوردار است و علما، اندیشمندان، شعرا و شخصیت های بزرگی در این سرزمین پرورش یافته اند.
وی با استقبال از موضوع های مطرح شده توسط نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت برای توسعه همکاری های دو کشور تأکید کرد: روابط و مبادلات فرهنگی برای نزدیک شدن مردم و همبستگی اسلامی اهمیت فراوانی دارد.
طارق بالطیب با بیان نحوه حج گزاری در تونس افزود: جمهوری اسلامی ایران در زمینه برگزاری حج از تجربیات مهم و ارزشمندی برخوردار است و دو کشور می توانند در این بخش با یکدیگر همکاری کنند.
در ادامه این دیدار دو طرف افراط گرایی را عاملی مهم در تخریب چهره اسلام در جهان عنوان کردند و حجت الاسلام و المسلمین قاضی عسکر با اشاره به جنایات گروهک داعش در عراق، سوریه، لیبی، افغانستان و حتی کشورهای اروپایی تأکید کرد: ما و شما باید اسلام اعتدالی را در دنیا رواج دهیم و برای مقابله با افراط گرایی و تکفیری ها همکاری مشترک داشته باشیم.
وی با اشاره به پیشرفت های علمی جمهوری اسلامی ایران در حوزه های مختلف گفت: معتقدیم که همه کشورهای اسلامی در این حوزه باید با یکدیگر همکاری داشته باشند و اطلاعات و تجربیات خود را به یکدیگر منتقل کنند.
نماینده ولی فقیه جنگ هشت ساله رژیم بعث صدام علیه کشورمان را یادآور شد و با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران به خاک هیچ کشوری طمع ندارد، افزود: ما همواره به همسایگان خود گفته ایم که دنبال تعرض به هیچ کشوری نیستیم و می خواهیم زندگی مسالمت آمیز با یکدیگر داشته باشیم.
وی تصریح کرد: قدرت های بزرگ علاوه برمنافع مادی بدلیل داشتن خوی استکباری بدنبال توسعه طلبی هستند و برای همین قرآن از مسلمانان خواسته است که برای قطع وابستگی به دشمنان تلاش کنند و زیر بار سلطه کفار و مشرکان نروند.