در ۱۴ گام بیان شد
اعلام فرایند واگذاری پروانه صادراتی
بانک مرکزی فرایند واردات در مقابل صادرات غیر (واگذاری پروانه صادراتی) را منتشر کرد
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما از بانک مرکزی، فرایند واردات در مقابل صادرات غیر، در ۱۴ گام به شرح زیر است:
گام ۱؛ صادرکننده
ارائه پروانه صادراتی به سایر واردکنندگان
صادرکننده میتواند اطلاعات پروانه صادراتی خود را به سایر واردکنندگان جهت تامین ارز ثبت سفارش هایشان واگذار کند.
نکته: سامانه جامع «آگهی» سامانه جامع تجارت جهت تسهیل در ارتباط بازرگانان امکانی را فراهم کرده است که طی آن صادرکنندگان میتوانند ارز حاصل از صادرات خود را در قالب تجارت به ثبت رسانده و واردکنندگانی که متقاضی استفاده از آنها هستند، آگهیها را مشاهده کرده و با صادرکنندگان وارد مذاکره و تعامل شوند.
گام ۲؛ ایجاد ثبت سفارش
در اینجا وارد کننده که میخواهد از ارز حاصل از صادرات صادرکننده جهت واردات استفاده کند، لازم است در عملیات ثبت سفارش در تب مالی و بانکی فیلد نوع عملیات ارزی را بانکی فیلد تامین ارز از محل صادرات انتخاب کند.
نکته: بازرگان باید پس از ثبت پیش فاکتور و دریافت نتیجه استعلام ضوابط تجاری، بر اساس نوع کالا، درخواست مجوز ارزی را به صورت سیستمی به یکی از دستگاههای مجوز دهنده ارزی (وزارت بهداشت، جهاد کشاورزی یا یکی از ۸ دفتر تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت) ارسال کرده و پس از دریافت مجوز (در صورت تائید دستگاه مجوز دهنده) نسبت به پرداخت کارمزد و دریافت شماره ۸ رقمی ثبت سفارش اقدام کند.
گام ۳
مراجعه به بانک عامل و درخواست تامین ارز ثبت سفارش
واردکننده جهت تامین ارز ثبت سفارش خود به بانک عامل مراجعه کرده و با ارائه اطلاعات پروانه صادراتی صادرکننده، برای آن ثبت سفارش درخواست تامین ارز میکند.
گام ۴
درخواست گواهی ثبت آماری (تخصیص ارز) از بانک «پرتال ارزی» بانک عامل باید با مراجعه به سامانه و «ارز اشخاص» مرکزی درخواست گواهی ثبت آماری از نوع از محل صادرات کند.
گام ۵
دریافت تعهدات و وثایق لازم از بازرگان
در صورتی که گواهی ثبت آماری مورد تائید بانک مرکز قرار بگیرد، بانک عامل موظف است تضامین لازم را از بازرگان مطابق بندی بخش اول مجموعه مقررات ارزی دریافت کرده و تاییده آن را در سامانه تامین ارز اعلام کند.
گام ۶
بانک عامل با مراجعه به سامانه تامین ارز اطلاعات پروانه صادراتی را ثبت میکند. با توجه به اینکه مالکیت پروانه صادراتی متعلق به شخص دیگری (صادرکننده) هست لازم است بانک عامل از رضایت صادرکننده جهت واگذاری پروانه صادراتی اش به مشتری (واردکننده) اطمینان یابد؛ لذا درخواستی را مبنی بر تائید جواز «سامانه تامین ارز» از طریق واگذاری پروانه به آن مشتری ثبت میکند. این درخواست سامانه» به صورت سیستمی جهت مشاهده ارسال میشود.
گام ۷
تائید مجوز واگذاری پروانه صادراتی به وارد کننده در بخش «سامانه جامع تجارت»، صادرکننده لازم است با مراجعه به درخواست بانک عامل مبنی بر جواز، «مدیریت ارز اصل از صادرات» واگذاری پروانه صادراتی خود به آن واردکننده را تائید کند.
گام ۸؛ ثبت ابزار پرداخت
بانک عامل باید با مراجعه به سامانه مدیریت تعهدات ارزی کشور سمتاک نسبت به ثبت ابزار پرداخت در قالب برات بدون تعهد پرداخت اقدام کند.
گام ۹؛ ارائه اسناد حمل به بانک عامل
وارد کننده لازم است اسناد حمل ثبت سفارش خود را به بانک عامل تحویل دهد.
گام ۱۰؛ ثبت اسناد حمل
سامانه مدیریت تعهدات ارزی» بانک عامل باید با مراجعه به اسناد حمل را ثبت کند.
گام ۱۱؛ ثبت منشاء ارز
واردکننده موظف است با مراجعه به سامانه جامع تجارت در بخش، «مدیریت عملیات ارزی بانکی» اطلاعات منشا خود را ثبت کند.
گام ۱۲؛ صدور اعلامیه تامین ارز
بانک عامل با بررسی منشأ ارز، اقدام به صدور اعلامیه تامین ارز میکند.
گام ۱۳؛ ترخیص کالا از گمرک
وارد کننده با مراجعه به گمرک و ارائه شماره رهگیری اعلامیه تامین ارز ساتا؛ اقدام به ترخیص کالای خود میکند.
گام ۱۴؛ رفع تعهد و دریافت تضامین
واردکننده پس از ترخیص کالا جهت رفع تعهد و دریافت تضامین خود، باید به بانک عامل مراجعه کند.