دیپلماسی هسته ای آمریکا با کره شمالی در حال از هم گسستن است
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی آتلانتیک، دیپلماسی هسته ای آمریکا با کره شمالی در حال از هم گسستن است.
یوری فریدمن در مطلبی در پایگاه اینترنتی این نشریه نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ادعا کرد قدرت و مهارت چانه زنی اش و روابط خوبی که با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دارد مانع بروز جنگی مخرب بوده و تهدید سلاح های هسته ای کره شمالی را از بین برده است. رئیس جمهور کره جنوبی هم گفت در حال برقراری صلحی پایدار و برگشت ناپذیر در شبه جزیره کره است.
اجلاس و دیدارهای رهبر کره شمالی با رؤسای جمهور آمریکا و کره جنوبی، بیانیه های مشترکی که بعد از این دیدارها منتشر شد، نامه های عاشقانه ترامپ و کیم و تخریب سایت های آزمایش های هسته ای در مرز دو کره همه بر پایه و اساسی بسیار شکننده بنا شده بود؛ پایه و اساسی که کم کم در حال فروپاشی است.
ما اکنون به نقطه ای نزول کرده ایم که برای حفظ دیپلماسی با کره شمالی به این فکر می کنیم که موشک های آنها چند کیلومتر برد دارند. کیم جونگ اون به مخاطبانش در داخل و خارج از کشور یادآوری می کند که اگر به آنچه می خواهد در مذاکرات هسته ای نرسد توانایی کامل برای از سرگیری اشاعه تسلیحاتی در کمترین زمان را دارد.
کیم هنوز قول سال گذشته اش را زیر پا نگذاشته و آزمایش موشک های هسته ای دور برد را انجام نداده است.
مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به آزمایش اخیر کره شمالی گفت آزمایش موشک های کوتاه برد موجب نمی شود که آمریکا روند دیپلماتیک را کنار بگذارد. البته متذکر شد هر گونه آزمایش تسلیحاتی که تهدید مستقیمی برای آمریکا باشد می تواند مذاکرات را بر هم زند.
با توجه به ضرب الاجل یک ساله ای که کیم جونگ اون برای ترامپ تعیین کرده تا رویکرد منعطف تری در مذاکرات اتخاذ کند، کیم به سمت خطرناکی در حرکت است. موضع کنونی دولت آمریکا حفظ تحریم ها تا زمانی است که کره شمالی همه سلاح های کشتار جمعی اش را کنار بگذارد.
جفری لوئیس کارشناس مسائل هسته ای گفت «رهبر کره شمالی گفته است اگر آمریکا تا پایان سال موضعش را تغییر ندهد آنها راه جدیدی پیدا خواهند کرد. به نظر من این راه جدید بسیار شبیه همان راه قدیمی است.»
کره شمالی با آمریکا و کره جنوبی در خصوص بقایای سربازهای کشته شده در جنگ کره همکاری نمی کند. دولت ترامپ هم موضع سخت گیرانه تری در خصوص تحریم ها اتخاذ کرده است. وزارت دادگستری آمریکا از توقیف یک کشتی کره شمالی به اتهام نقض تحریم های بین المللی خبر داد.
اگر مذاکرات به هم بخورد و کره شمالی به گسترش زرادخانه سلاح های هسته ای اش بازگردد امیدها برای برقراری صلح و هسته ای زدایی در شبه جزیره کره از بین می رود. این امر خطر درگیری نظامی میان آمریکا و کره شمالی به طور تصادفی یا از قبل طراحی شده را افزایش می دهد.
توافقی که ترامپ از آن حرف می زند هنوز حاصل نشده است و معلوم هم نیست دوستی ترامپ تا چه حد برای کیم با ارزش است.