پخش زنده
امروز: -
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: از مجموع 245 پرونده پیشنهادی، 214 مورد به ثبت ملی رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما از اردبیل؛ محمد حسن طالبیان در حاشیه نشست سراسری معاونان میراث فرهنگی ادارات کل استان ها در اردبیل تصریح کرد: میراث ناملموس در توسعه پایدار فرهنگی کشور نقش بسزایی دارد و ثبت ملی فرصتی جهت صیانت و احیا این آثار است.
وی افزود: در همایش دو روزه ثبت میراث ناملموس کشور به میزبانی اردبیل پرونده های پیشنهادی کل استان ها مورد بررسی کارشناسی اعضای شورای ثبت قرار گرفت و از مجموع 245 پرونده پیشنهادی، 214 مورد به ثبت ملی رسید.
طالبیان گفت: از جمله آثار شاخص ثبت شده در این همایش شیوه مداحی و نوحه خوانی استاد سلیم موذن زاده اردبیلی، فن و مهارت دانش سنتی مقرنس سازی، جشن نیمه شعبان در مسجد جمکران، هنر ساخت زیورآلات طلای یزد، تهیه پوشاک و البسه مردم محلی مردان ایل بهمئی، برخی شیوه های تهیه غذاهای محلی گیلان، چند آیین از منطقه جیرفت کرمان، فن و مهارت دوخت پوشاک قوم قزلباش از گلستان و فن آوری تولید قلم نی خوزستان است.
سرشیر عسل سرعین (بال ،قیماغ)ثبت ملی شد
فلاحی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان اردبیل از ثبت ملی شیوه تولید بال قیماغ سرعین خبر داد و افزود: این ثبت ملی در حوزه گردشگری غذا اهمیت داشته و می تواند به عنوان یک محرک جذب گردشگر برای شهرستان توریستی سرعین باشد.
وی همچنین از ۱۱ مورد ثبت ملی آثار غیر ملموس در همایشی که در استان اردبیل در حال برگزاری است خبر داد و اظهار داشت میزبانی های این چنینی برای اردبیل پر برکت بوده که استفاده از ظرفیت های گردشگری استان نیز کمک حال ما در گرفتن میزبانی ها است.