آشنایی با خواص تغذیه ای زیتون
زیتون میوه ای ضد سرطان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا وسیما، مرکز فارس، زیتون میوه ای ضد سرطان، دیابت، التهاب و برای دستگاه گوارش در موارد کولیتها و یبوست و همچنین سایر موارد نظیر جوش و زخم مفید است.
خواص زیتون به دلیل داشتن ویتامین ها، املاح معدنی، اسیدهای چرب امگا۳ و ترکیبات فعال تری نظیر ترپنوئیدها با فعالیت آنتی اکسیدانی در برگ، میوه، روغن و حتی پوست و ساقه آن است.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر کدام از بخش های برگ، روغن و میوه زیتون دارای ترکیبات فعال تری نظیر ترپنوئیدها با فعالیت آنتی اکسیدانی است.
الهام شفیعی افزود: برگ درخت زیتون دارای گلوکوزید، مواد قندی، مواد تلخ، کلروفیل، اسید گالیک، تانن، موم و مانیت است وبه عنوان دیورتیک، کاهش دهنده قندخون و کلسترول خون، کاهنده فشار خون، کاهنده اسید اوریک و افزاینده وزن استفاده می شود.
وی گفت: روغن زیتون میزان بالای آنتی اکسیدانیهای قوی مثل پلی فنولها و فلانوئیدها دارد که این آنتی اکسیدانها باعث کاهش اکسیداسیون کلسترول LDL در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسیداتیو میشود.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: روغن زیتون خاصیت ضدسرطانی و مجموعهای از خواص متناقص دارد، یعنی هم برای اسهال و هم برای یبوست مفید است.
شفیعی با بیان این که میوه زیتون دارای «آنتوسیانین» است که به عنوان یک ماده ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی میتواند از بروز سرطان جلوگیری کند افزود: زیتون با فرآیندهایی نظیر پاکسازی مستقیم گونههای فعال اکسیژن افزایش توانایی جذب رادیکالهای اکسیژن در سلول ها، کاهش پراکسیداسیون لیپیدها، مهار ایجاد جهش از سوی توکسینهای محیطی و کارسینوژنها اثرات ضدالتهابی خود را به انجام میرساند.
وی گفت: میوه زیتون یون مهم پتاسیم دارد که میتواند با سرطان و پیشگیری از آن مرتبط باشد.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز گفت: رژیمهای غذایی دارای سدیم بالا و پتاسیم پایین میتواند سبب رشد سلولهای تومور شود، زیرا PH طبیعی و همچنین تعادل آب در سلولهای انسانی را تغییر میدهد.
شفیعی گفت: با توجه به ترکیبات مفید در زیتون و قسمتهای مختلف و اثرات آن بر بیماریهای مختلف، مصرف آن در رژیم غذایی توصیه میشود.