چاقی، مغز کودکان را تضعیف میکند
محققان اعلام کردند بین چاقی کودکان و کاهش قوای عملکردی آنان ارتباط برقرار است
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه خبری یورک الرت؛ محققان علوم پزشکی در دانشگاه ورمونت آمریکا اعلام کردند بین چاقی کودکان و کاهش قوای عملکردی آنان ارتباط برقرار است و در واقع چاقی، مغز را تحت تاثیر قرار میدهد و عملکرد آن را تضعیف میکند.
در واقع چاقی، وضعیت قشر مغز را به نحوی تغییر میدهد که بخش مربوط به عملکرد، تغییر خاص پیدا میکند. دکتر جنیفر لوران و همکارانش در دانشگاه ورمونت میگویند یافتههای آنان حاصل بررسی بر روی بیش از ده هزار نوجوان بوده که به مدت ده سال تحت بررسی قرار گرفتند.
محققان این کودکان را هر دو سال یک بار دوباره مورد مطالعه قرار دادند و از آنها نمونه خون و اسکنهای مغزی گرفتند و دریافتند کورتکس مغز نوجوانان چاق، نازکتر است. بخش اجرایی و عملکردی مغز، توانمندیهایی همچون حافظه و توانایی برنامه ریزی را تحت کنترل دارد. عوامل موثر در ایجاد چاقی شامل عوامل ارثی، پرخوری، تغییر سوخت و ساز بافت چربی، کاهش تولید گرما، کاهش فعالیت جسمی بدون کاهش مقدار غذای دریافتی و برخی از داروهاست.
افزایش چربی شکم نیز که به چاقی شکم موسوم است با افزایش خطر بروز بیماریهای قلبی عروقی همراه است.محققان بر این باورند که ذخیره اصلی انرژی بدن، چربی است. برخی بیماران از افزایش پیشرونده وزن شکایت میکنند، حال آنکه مقدار غذای دریافتی آنها افزایش نیافته است. باید گفت که چنین وضعیتی کاملاً امکان پذیر است. کاهش پیشرونده توده عضلانی بدن که با افزایش سن روی میدهد، امری اجتناب ناپذیر است.
در عین حال به دلیل کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی ها، وزن افزایش مییابد. در این حالت اگر مقدار کالری دریافتی به میزان قبلی باقی بماند، به ناچار افزایش وزن خواهیم داشت که بیشتر از چربی تشکیل شده است؛ بنابراین تولید انرژی کاهش مییابد و برای جبران انرژی از دست رفته نیاز به دریافت مقدار بیشتری ماده غذایی خواهد بود.