مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران
تراز مثبت صادرات در ۹ ماه امسال
رئیس سازمان توسعه تجارت: در ۹ ماه امسال، حدود ۳۲ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی انجام شده و واردات در این مدت، ۳۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار بوده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای حمید زادبوم در سومین همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران افزود: افزایش صادرات در حالی اتفاق افتاد که شرایط امسال به مراتب از سال گذشته سختتر بود ضمن اینکه کسانی که امسال صادر کننده نمونه آن هم بر اساس شاخصهای سال ۹۷ هستند کاری بزرگی انجام دادند که باید دست آنها را بوسید، زیرا این صادرکنندگان در میدان جنگ اقتصادی خوش درخشیدند.
وی اضافه کرد: امسال شرایط تحریمی موجب شده حمل و نقل کالا، بازگرداندن ارز و حضور در بازارهای صادراتی سختتر از گذشته شود که البته این موضوع مورد توجه سیاستگذاران است و ما هم به عنوان سازمان توسعه تجارت، این موارد را رصد میکنیم تا بتوانیم شرایط را برای صادرکنندگان تسهیل کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه فقط ۱۵ کشور همسایه ما در سال ۲۰۱۸ حدود هزار و ۱۶۰ میلیارد دلار واردات داشتند گفت: با ارزیابیهای که انجام دادیم و با شناختی که از ظرفیت تولید و صادرات کشور در مقایسه با پنج سال گذشته داریم میتوانیم ۱۰۰ میلیارد دلار از هزار و ۱۶۰ میلیارد دلار نیاز صادراتی کشورهای همسایه را تامین کنیم.
زادبوم افزود: البته این ۱۰۰ میلیارد دلار جدا از ۲۴ میلیارد دلار صادراتی است که سال گذشته، ما به کشورهای همسایه داشتیم.
وی اضافه کرد: در این بین باید مواظب تعرفه باشیم یعنی باید برای کالاهایی که ظرفیت صادراتی داریم کاهش تعرفه تقاضا کنیم البته این امتیاز تعرفهای دوطرفه است یعنی در جاهایی ما هم باید برای آنها تعرفه تجاری قائل شویم.
زادبوم گفت: با توجه به شرایط کشورهای همسایه، تولیدکنندگان کشور در گروههای کالایی که همسایگان نیاز به واردات دارند باید افزایش تولید داشته باشند، ما هم در این بین کمک خواهیم کرد تا افزایش تولید و صادرات شکل گیرد.
وی با اشاره به موافقتنامه اوراسیا افزود: سه کشور از پنج کشور عضو اوراسیا مانند قزاقستان، روسیه و ترکمنستان همسایه ایران هستند که در ۸۶۹ قلم کالا با آنها تعرفه ترجیحی داریم ضمن اینکه از سال آینده تجارت آزاد را میان کشورهای عضو اجرایی میکنیم که شامل ۸۰ تا ۸۵ درصد کالاها خواهد شد.
خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران
صادرات غیرنفتی فرصتی برای غلبه بر تحریمها
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران صادرات غیرنفتی را فرصتی برای غلبه بر تحریمها در شرایط کنونی توصیف کرد.
مسعود خوانساری صبح امروز در سومین مراسم تقدیر از صادرکنندگان برتر استان تهران گفت: یکی از راههای غلبه بر تحریمها، صادرات غیرنفتی است و با توجه به امکانات و ظرفیتی که در کشور وجود دارد، میتوان صادرات را بیش از آنچه امروز هست، تقویت کرد.
وی با اشاره به واردات هزار میلیارد دلاری ۱۵ کشور همسایه اظهار داشت: باید از این ظرفیت استفاده کرد و قبل از اقدام به این کار، موانع را از پیش روی صادرات برداشت.
به گفته خوانساری، افزایش ناگهانی قیمت ارز ضربه زیادی به اقتصاد کشور وارد کرد و معیشت مردم را دچار مشکل ساخت.
خوانساری ادامه داد: حُسن این اتفاق این بود که اگر قیمت ارز واقعی شود، میتوان به تولید و صادرات کشور تکیه کرد و به جای اینکه یارانه را به کالاهای خارجی دهیم، آن را روی محصولات داخلی سرمایه گذاری کنيم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران یادآور شد: هرچند قیمت ارز در سال ۹۷ تحت فشار بود، اما حجم قابل توجهی از وارداتی که با ارز ارزان وارد کشور میشد، متوقف و فضا در بسیاری از کشورهای هدف صادراتی برای کالاهای ایرانی، رقابتی شد.
وی با تاکید بر عزم جدی بر رفع موانع صادراتی گفت: خوشبختانه بسیاری از دست اندرکاران و تصمیم گیران صادراتی، به توسعه صادرات اعتقاد داشته و بر این موضوع، اشراف دارند.
خوانساری اظهار داشت: در شهریور امسال وزارت صمت تصمیم گرفت که تعرفه برخی کالاها را به بهانه اینکه مواد خام هستند، افزایش دهد تا آنها را به سمت تولید هدایت کند؛ در این میان کالاهایی همچون سنگ آهن و سنگهای تزئینی با افزایش تعرفه مواجه شدند که با اعتراض گستردهای از سوی اتاق بازرگانی مواجه شد، اما کماکان جلوی صادرات کالای خام گرفته شد، در ادامه پس از تخصیص تعرفه ۲۵ درصدی، با ارزیابی مجدد اعلام شد که صادرات برخی کالاها ۹۰ درصد کاهش یافته و امروز شاهد کاهش درصد تعرفه به ده درصد هستیم.
وی ادامه داد: اگر تعرفه ۲۵ درصد کارشناسی بوده، چرا صادرات ۹۰ درصد افت کرد؟ در حالی که در شرایطی قرار داریم که هر یک دلار صادراتی برای کشور ارزشمند است.
خوانساری با بیان اینکه بازی کردن با تعرفهها به صورت غیرکارشناسی یا ممنوعیت و محدودیت برخی کالاها، ریسک بالایی دارد، گفت: صادرکنندگان یک سال تلاش میکنند سهم مشخصی از بازار را بگیرند و این سیاستها ضربه بدی به بدنه صادرات وارد میاورد.
وی با تاکید بر لزوم توقف تصمیم گیری جزیرهای گفت: برای حمایت از صادرات، دولت باید با بخش خصوصی و تشکلهای تخصصی، همفکری کند؛ قطعا رساندن امار صادرات به دو برابر رقم فعلی با همفکری کار پیچیدهای نیست، توقع ما این است که همه تصمیم گیران، صادرکنندگان کشور را مدنظر قرار داده و از آنها نظرخواهی کنند.
در پایان این مراسم از صادرکنندگان نمونه استان تهران تقدیر شد.
آغاز مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران
مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان تهران در هتل ارم تهران آغاز شد.
از ۴۲ صادرکننده استان تهران که در مراحل اولیه مورد پذیرش قرار گرفتند امروز از ۱۵ صادر کننده نمونه در بخشهای کشاورزی، صنایع غذایی، فلزات و صنایع وابسته، محصولات شیمیایی، نساجی و پوشاک و مصالح ساختمانی قدردانی میشود از این تعداد، ۷ صادرکننده موفق به دریافت تندیس صادر کننده نمونه شده و هشت صادرکننده نیز شایسته قدردانی شناخته میشوند.
درآمد ارزی حاصل از صادرات، توسعه بازارهای هدف و فعالیتهای بازاریابی، عضویت در تشکلهای صادراتی و مهارت فنی و تخصصی شرکتها در امر صادرات از جمله معیارهای انتخاب صادر کننده نمونه استان تهران بوده است.