به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل خبرگزاری آناتولی؛ رسانههای مغرب روز چهارشنبه اعلام کردند: یک سال پس از اینکه امارات سفیر خود را در رباط تعیین نکرد، مغرب هم سفیر و کنسول خود را از ابوظبی خارج کرد.این در حالی است که مقامات مغرب هنوز بیانیه رسمی درباره این موضوع صادر نکرده اند.
برخی پایگاههای خبری مانند «مغرب أنتلجنس» و «الزنقة ۲۰» اعلام کردند بحران دیپلماتیک بی سابقهای میان مغرب و امارات ایجاد شده است و مغرب از هفته گذشته «محمد آیت وعلی» سفیرش را که تنها ۹ ماه از منصوب شدنش میگذشت، از ابوظبی خارج کرد، و دو کنسول خود در دبی و ابوظبی را هم به مغرب فراخواند.این منابع افزودند: رباط همچنین همه مستشاران و کاردار خود را از ابوظبی خارج کرده به طوری سطح نمایندگی دیپلماتیک این کشور در امارات به شکل محسوسی کاهش یافته است.
گزارشهای رسانهای علت این تحول را به نقل از یکی از یک مقام مسئول مغربی که به نام وی ذکر نشده است، به موضع امارات که پس از گذشت یک سال هنوز سفیر خود را در مغرب تعیین نکرده است، نسبت داده اند.از سوی دیگر پایگاه مغربی «پارلمان کام» نزدیک به مقامات این کشور اعلام کرد: روابط میان دو کشور پس از خروج دو سفیر آنگونه که میخواهیم، نیست.
این پایگاه خبری افزود: دو کشور روابط ناپایداری دارند که بسیاری از شاخصها و در راس آن نبود سفیر امارات در رباط به مدت بیش از یک سال، منعکس کننده آن است و این مسئله باعث بحران میان دو طرف شده و مغرب را به خارج کردن سفیرش از ابوظبی وادار کرده است.
پایگاه خبری «برلمان کوم» تاکید کرد، ابوظبی به روابط خوب میان مغرب و قطر که در محاصره عربستان و امارات است، به دیده تردید مینگرد.رسانههای مغربی در آوریل گذشته خبری درباره خروج علی سالم الکعبی سفیر امارات از رباط پس از درخواست فوری حاکمیت امارات بدون اشاره به جزئیات آن منتشر کردند.
از زمان آغاز بحران در منطقه خلیج (فارس) میان چهار کشور عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر، مغرب موضع بی طرفی را در پیش گرفت و پیشنهاد میانجی گری میان طرفهای درگیر را مطرح کرد، مغرب همچنین یک فروند هواپیمای حامل مواد غذایی به قطر فرستاد و پس از آن پادشاه مغرب در نوامبر سال ۲۰۱۷ به قطر سفر و با امیر این کشور دیدار کرد.
ناصر بوریطه، وزیر امور خارجه مغرب در ماه مارس گذشته در کنفرانس خبری مشترک با ایمن الصفدی همتای اردنی خود درباره چهار اصل برای ادامه هماهنگی وهمگرایی با امارات و عربستان سخن گفت.وزیر خارجه مغرب گفت: اصل نخست اینکه سیاست خارجی یک سیاست حاکمیتی برای مغرب است. دوم اینکه هماهنگی با عربستان و امارات باید بر اساس تمایل دو طرف باشد. سوم اینکه هماهنگی میان طرفین نیابد بر اساس درخواست باشد و اصل چهارم اینکه هماهنگی باید همه مسایل مهم خاورمیانه و شمال آفریقا مانند بحران لیبی را شامل شود.