به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان جنوبی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سربیشه گفت: سمپاشی زمستانه با سم اتیون
و روغن ولک برای کنترل شپشکها و تخم سایر آفات روی درختان میوه هسته دار ، دانه دار ، پسته و زرشک استفاده میشود.
مریم جوادی بایگی با بیان اینکه همچنین روغن لک برای تامین نیاز سرمایی درختان پسته نیز استفاده میشود ، افزود: زمان مناسب مبارزه زمستانه بهمن و اسفند بود که باید یک هفته قبل از تورم جوانهها سمپاشیها به اتمام برسد.
شته روسی ، یکی از آفات مهم غلات است که که با مکیدن شیره گیاهی باعث ضعف گیاه و کاهش عملکرد آن میشود.
جوادی بایگی افزود: مهمترین علامت خسارت آن ارغوانی شدن برگهای گندم و جو به صورت نواری است و جمعیت این شته با تنش خشکی افزایش مییابد.
وی گفت: اوره نیز در افزایش جمعیت آن موثر بوده و اگر در زمان شروع آلودگی بارندگی باشد، جمعیت این شته تا ۵۰ درصد کنترل خواهد شد.
مدیر جهاد کشاورزی سربیشه افزود: بعد میتوان با بررسی جمعیت شته و نظر کارشناس، سم کمتری مصرف کرد و چنانچه بارندگی نباشد و تراکم شته رو به افزایش باشد ، در اسرع وقت باید سمپاشی انجام شود.
وی گفت: در گیاه زعفران با رسیدن به ماههای بهمن و اسفند و تشکیل پیازهای دختری، پیاز مادری که امسال گل یا برگ داده شروع به از بین رفتن میکند و همزمان با از بین رفتن پیازهای مادری ، ریشههای متصل به آن نیز به تدریج تحلیل میرود.
جوادی گفت: اینجاست که تغذیه پیازهای دختری تازه تشکیل از طریق محلول پاشی برگ اهمیت خیلی زیادی پیدا میکند و توصیه میشود دو نوبت محلول پاشی در ماههای بهمن و اسفند با توجه به آنالیز آب و خاک و در صورت امکان تجزیه برگی بر اساس توصیه کارشناسان انجام شود.