پخش زنده
امروز: -
رونق صنایع استان مرکزی مهمترین دستور کار مسئولان برای جهش تولید است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ در سالی که به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی، جهش تولید نام گرفته ، مسئولان استان مرکزی را بر آن داشته است تا با برنامه ریزی هدفمند و پیش بینی و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز برای برداشتن گام های بلندتر در زمینه ارتقای کیفیت تولید، حمایت از سرمایه گذاران و تقویت بنیه اقتصادی به سخنان گوهربار رهبر فرزانه انقلاب اسلامی مبنی بر بسیج همگان برای جهش تولید جامعه عمل بپوشانند.
اما بدون تردید دستیابی به این مهم کار ساده ای نیست و آنچه که می تواند در قدم نخست، زمینه ساز توفیقات بعدی شود ارائه ایده های خلاقانه، تلاش مضاعف و در پی آن بهره مندی از راهبردهای هدفمند برای دستیابی به چشم انداز توسعه با هدف افزایش کمی و کیفی محصولات تولیدی صنایع است.
الزامات تحقق جهش تولید...
کارشناسان اقتصادی ایجاد زیرساختهای مورد نیاز را لازمه جهش تولید می دانند و بر همین اساس آب و برق از اصلیترین نیاز صنایع استان مرکزی است.
استاندار مرکزی هم معتقد است: لازمه جهش تولید فراهم کردن زیرساخت هاست.
سیدعلی آقازاده درباره الزامات تحقق جهش تولید در استان مرکزی می گوید: اصلی ترین لازمه تحقق شعار سال فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز است که یکی از آنها تامین آب و برق مورد نیاز صنایع است.
وی به استقبال گسترده از سرمایه گذاری در استان مرکزی اشاره می کند و می افزاید: تامین زیرساخت هایی مثل آب و برق با مصرف صنعتی یکی از تمهیداتی است که دولت برای آن ساز و کارهای خاصی در نظر گرفته است که مشارکت بخش خصوصی و سرمایه گذاران سبب تسریع در ایجاد این زیرساخت ها خواهد شد.
تهیه سند برنامه جهش تولید...
سند برنامه جهش تولید در استان مرکزی تهیه میشود.
این گفته رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی است که در جلسه هماندیشی تدوین برنامه عملیاتی جهش تولید به آن اشاره کرده و می گوید: برای جهش تولید در استان مرکزی نیاز به افزایش تولید با شروطی داریم؛ به عبارتی برخی زیرساختها و سیاستگذاریها در اختیار ما نیست و به همین دلیل این شروط باید در تابع تولید در نظر گرفته شود و با توجه به همین موضوع است که باید تابع تولید را به حداکثر برسانیم.
رقیه یادگاری به این موضوع مهم هم تاکید دارد که با توجه به تشکیل دبیرخانه و برنامه ریزیهای استانی باید در سطح ملی هم برنامهای برای جهش تولید در زمینه رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی ارائه شود.
ضرورت وجود ستاد فرابخشی حوزه جهش تولید...
تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی و تسهیل رونق تولید، ضمن کمک به ادامه روند کار، همراه بخش خصوصی نیز هست، اما اکنون برای جهش تولید در برنامههای توسعه، تولید ناخالص داخلی باید به میزان 8 درصد رشد داشته باشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی می گوید: با این وجود در چند سال گذشته در بهترین شرایط، رشد تولید ناخالص داخلی تقریبا 6 و گاهی هم منفی بوده و به همین علت است که برای جبران توسعه نیافتگی، نیاز به جهش داریم تا رشد تولید ناخالص داخلی را افزایش دهیم.
ضرورت اصلاح سیستم بانکی و مالیاتی...
بدون اصلاح سیستم بانکی و سیستم مالیاتی نمی توان برای رسیدن به توسعه ملی برنامه ای ارائه کرد، از این رو رقیه یادگاری معتقد است سند برنامه جهش تولید در استان مرکزی در آغاز باید با شروط و برنامههای موجود تهیه شود و برنامههای دستگاههای اجرایی هم باید در ارتباط با یکدیگر کنترل، نظارت و پایش شوند.
بر همین اساس وجود ستاد فرابخشی بیش از هر زمانی ضرورت می یابد تا این سند را رصد و پایش کند، یعنی در ابتدا تبیین موضوع و هدفگذاری انجام شود و سپس اقدامات و پروژههای اولویتدار تعیین گردد تا در نهایت سند برنامه جهش هم از همافزایی مناسب برخوردار شود.
مهمترین آثار جهش تولید، اشتغال و معیشت مردم...
مهمترین آثار جهش تولید در حوزه اقتصاد موضوع اشتغال و معیشت مردم است و تحقق بخشیدن به شعار سال هم برداشتن گامی بلند برای رفع بیکاری است.
نامگذاری سال 99 با عنوان جهش تولید از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی در امتداد شعارهای اقتصادی سالهای اخیر با هدف رفع چالشهای اقتصادی کشور ترسیم شده است.
این موضوع مهم و اساسی که نام گذاری سال های گذشته از سوی رهبری متمرکز بر موضوع تولید شده نشان دهنده اهمیت مسائل اقتصادی و معیشتی مردم از سوی ایشان است.
ظرفیتهای استان مرکزی برای تحقق شعار جهش تولید...
استان مرکزی با حدود سه هزار واحد صنعتی واقع در قلب ایران و قطب چهارم صنعت کشور است که خوشبختانه از ظرفیتهای اقتصادی فراوانی برای رسیدن به جهش تولید برخوردار است.
علاوه بر شهرت صنعتی بودن استان مرکزی، ظرفیتهای مختلف دیگری برای رسیدن به جهش تولید در استان وجود دارد چرا که 65 درصد جمعیت این استان را جامعه کارگری توانمند تشکیل میدهد که تاکنون در زمینه اقتصاد مقاومتی و رونق تولید گام های بلند و درخشانی برداشتهاند.
عبور موفق استان مرکزی از سال رونق تولید...
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی می گوید: این استان در طول سالهای اخیر و به دلیل برخی واگذاریهای صنایع به بخش خصوصی با مشکلات زیادی در حوزه کارگری دست و پنجه نرم کرد، اما پارسال با تصمیم های هوشمندانه توفیقات خوبی در حل مشکلات این بخش حاصل شد.
محمدتقی آبایی هزاوه می افزاید: پارسال تعداد کارگرانی که حقوق معوق داشتند نسبت به سال 97 کاهش 76 درصدی داشت و تعداد کارگران دارای حقوق معوق به هزار و 197 نفر رسید و این در حالی است که تعداد این افراد در اسفند 97 پنج هزار و 117 نفر بود.
این موضوع هم خود بیانگر وجود زمینه مناسب دیگری در استان مرکزی برای جهش تولید است.
البته این موارد به غیر از 534 میلیارد ریال تسهیلات اشتغال است که به گفته مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی در سال 98 در قالب هزار و 278 طرح به متقاضیان اعطا شده است.
تایید 18 طرح اقتصاد مقاومتی برای سال جهش تولید...
تنها در یک ماه نخست سال 18 طرح اقتصاد مقاومتی برای سال جهش تولید در استان مرکزی تایید شده است.
پارسال 24 طرح اقتصاد مقاومتی بزرگ به بهرهبرداری رسید که از این نظر استان مرکزی رتبه سوم کشور را به خود اختصاص داد و بهرهبرداری از آنها هم نقش موثری در رونق اقتصادی داشت.
به گفته رقیه یادگاری رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان مرکزی از آغاز سال تاکنون 24 طرح اقتصاد مقاومتی معرفی شده که تاکنون 18 طرح آن تایید و نهایی شده است.
به طور قطع اجرای این طرحها در کنار سایر ظرفیت ها و توانمندیهای موجود در استان مرکزی نقش موثری در رسیدن به جهش تولید دارد.
بیش از 21 هزار میلیارد ریال تسهیلات تبصره 18 و رونق تولید پارسال به 2 هزار و 140 واحد تولیدی استان مرکزی پرداخت شد که نقش موثری در حفظ و ایجاد اشتغال جدید و رونق تولید داشت و البته زمینه را هم برای جهش تولید فراهم کرده است.
گامهای بلند استان مرکزی برای جهش تولید...
با توجه به اینکه استان مرکزی در سال گذشته با همدلی و تلاش بی وقفه وعزم و همت مردم و مسئولان به ویژه کارگران، تولید کنندگان و سرمایه گذاران در زمینه رونق تولید موفقیت های کم نظیر و ارزشمندی کسب کرده، بنابراین به خوبی می تواند با بهره مندی از این ظرفیت مطلوب در جهش تولید نیز گامهای بلندتر و موثرتری بردارد.
فرخی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی به گوشه ای از این توانمندی ها اشاره کرده و می گوید: پارسال بیش از 2 هزار و 200 طرح اشتغال روستایی با بیش از 2 هزار و 800 میلیارد ریال منجر به عقد قرارداد شد و 2 هزار و 246 طرح با رقمی بیش از 2 هزار و 724 میلیارد ریال پرداخت شد که 4 هزار و 223 فرصت شغلی به دنبال داشت.
با نگاهی به این آمار مستند می توان چشم انداز مطلوبی برای جهش تولید در استان مرکزی متصور شد.
۹۸، سالی سرشار از دستاوردهای بزرگ...
استاندار مرکزی می گوید: صادرات غیرنفتی استان در سال ۹۸ به مرز یک میلیارد دلار رسید که این امر نیز یکی دیگر از دستاوردهای بزرگی بود که با وجود شدت حداکثری تحریم ها، اما تولیدکنندگان استان رکورد صادرات سال ۹۷ خود را به خوبی حفظ کردند.
سید علی آقازاده با بیان اینکه امکانات استان مرکزی برای جهش تولید بسیج شده مطمئن است با وجود توانمندیهای بالایی که استان در حوزههای مختلف دارد در این مسیر هم توفیقات چشمگیری کسب خواهد کرد.
استان مرکزی با 12 شهرستان و بیش از یک میلیون و 400 هزار نفر جمعیت به عنوان پایتخت صنعت ایران شهرت دارد و حدود سه هزار واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در آن فعالیت می کنند.
حرف آخر...
از آنجا که جهش تولید در ادامه و امتداد رونق تولید قرار دارد، باید هدایت نقدینگی کشور به سمت تقویت تولید داخلی و کارآفرینی و برنامه ریزی متناسب با آنچه که به تولید شتاب می بخشد مورد توجه و اهتمام تصمیم گیران و سیاست گذاران قرار گیرد.
بدون شک همافزایی و انسجام قوای سه گانه و بخش خصوصی در راستای توسعه بیشتر اقتصاد کشور لازمه تحقق جهش و شتاب در تولید است و تسهیل و روان سازی قوانین و مقررات، حذف قوانین و مقررات دست و پاگیر، حذف موانع پیش روی رونق و جهش تولید، اعطای تسهیلات هدفمند، ایجاد معافیت های مالیاتی و اعمال سیاست های تشویقی برای صادرکنندگان و تولید کنندگان از مولفه های اصلی و مهم جهش در تولید است که امیدواریم در سالی که به نام جهش تولید نام گرفته خیلی زود شاهد رونق بیش از گذشته تولید و رشد و تقویت اقتصاد کشور باشیم./
نویسنده: سید احمد طباطبایی