پس از بورسی شدن شستا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، از ابلاغیهای خبر داد که در آن آمده است که درآمد حاصل از بورسی شدن در کجا و چگونه مورد استفاده قرار میگیرد.
محمد شریعتمداری گفت: پاسخگو کردن شستا در برابر مردم و نگاه امانتدارانه بر داراییهای ذینفعان همچون کارگران و بازنشستگان و کارفرمایان و حتی دولت از مزایای بورسی شدن شستا است.
وی ادامه داد: ما باید اطمینان میدادیم که شستا پاسخگو و شفاف باشد، با این هدف شستا را بورسی کردیم و به حتم مجموع ذینفعان از این موضوع بهرهمند خواهند شد.
شریعتمداری با بیان اینکه این بورسی کردن فقط به نفع سرمایه شستا نخواهد بود، افزود:این موضوع برای کل بازار سرمایه و اقتصاد ایران منفعت زیادی خواهد داشت چرا که بزرگ کردن حجم بازار سرمایه ایران بالغ بر ۱۴۰ هزار میلیارد تومان توسط شرکت بزرگی به نام شرکت شستا اقدام بزرگی بود و بد نیست بدانید ما ۵ درصد به ارزش بازار سرمایه ایران در آن روزی که شستا به بورس پیوست اضافه کردیم.
وزیر تعاون با اشاره به اینکه پس از سالها شستا از تاریک خانه خارج و به بازار شفاف ورود خواهد کرد، گفت: این آغاز راه است و دیگر شستا در یک اتاق دربسته نخواهد بود و اینکه دسترسی به صورتهای مالی تنها در دسترس مسئولان و ذینفعان باشد اینطور نخواهد بود.
وی افزود: از این به بعد شستا در یک سالنی بزرگ با حضور همه سهامدارانش باید پاسخگو باشد و علاوه بر نظارت بورس و مجمع عمومی نظارت مردمی هم خواهد بود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: ما در زمینه خدمات تامین اجتماعی کیفیت را افزایش خواهیم داد، این اتفاقات خوشایند در صورتی رخ میدهد که ما با دقت و نظارت و به صورت علمی و کارشناسانه قدم برداشته ایم و اگر اینطور باشد روزهای بسیار خوبی برای بازار سرمایه ایران در پیش است.
شریعتمداری با بیان اینکه منابع عرضه اولیه بورسی شدن شستا حدود ۷ هزار میلیارد تومان است، افزود: ما میدانیم اگر بخواهیم کیک شستا را زیاد کنیم باید به سمت افزایش سرمایه شستا پیش برویم. باید اول از همه از این منابع جدید در جهت ارتقا خود شستا استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در قدم دوم برای بانک رفاه کارگران که بانک کارگران و کارفرمایان است استفاده کنیم به طوریکه یکی از نقایص این نهاد مهم کمبود سرمایه بانک است که برای افزایش سرمایه بانک مطمئناً موثر خواهد بود و این به معنای افزایش تسهیلات به کارگران و کارفرمایان است.
شریعتمداری گفت: قدم سوم، ما در سراسر کشور مراکزی داریم که نیاز به تجهیزات دارند و بخصوص در این شرایط کرونایی کافی نیستند با این ابلاغیهای که به سازمان تامین اجتماعی داشتیم یکی از جاهایی که از بورسی شدن شستا منفعت خواهد برد، مراکز درمانی و بهداشتی تحت وابسته به سازمان تامین اجتماعی است.
شریعتمداری افزود: ما در شستا پروژههای نیمه تمام زیادی داریم که بنا به دلایلی از سالیان گذشته باقی مانده اند و ما مطمئنا تا پایان عمر این دولت بیشتر پروژههای نیمه تمام را به نتیجه خواهیم رساند و این عادت بد ماندن پروژههای نیمه تمام را متوقف خواهیم کرد.
وزیر تعاون گفت:نزدیک به هفت هزار میلیارد تومان منابع جدید اولیه داریم که از وارد شدن شستا به بورس حاصل شده است و در یکی از جاهایی دیگری که این منابع استفاده میشود ارتقا دفترچههای خدمات درمانی و استفاده آن برای ذینفعان از جمله کارگران و بازنشستگان در مراکز پزشکی و پیراپزشکی است.