به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز گیلان ، مدیرکل شیلات گیلان گفت : سالانه بطور میانگین 3 هزار و 700 کیلوگرم خاویار در مزارع پرورش ماهیان خاویاری گیلان تولید می شود.
عظیم مدبری با اشاره به اینکه دوره پرورش ماهیان خاویاری و استحصال خاویار بطور میانگین 8 ماه طول می کشد افزود: پارسال 3 هزار و 600 کیلوگرم خاویار پرورشی در استان تولید شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، 41 درصد بیشتر است.
وی گفت : 900 کیلوگرم خاویار پرورشی به ارزش کیلویی 700 دلار ، پارسال به فرانسه ، جمهوری آذربایجان ، ارمنستان و روسیه صادر شد که 630هزار دلار معادل 10 میلیارد تومان برای کشور ارز آوری داشت.
مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه 2هزار و 700 کیلو خاویار پرورشی تولید گیلان هم پارسال بطور میانگین با قیمت کیلویی 10میلیون تومان به مصرف بازار داخلی رسید، افزود: ارزش این مقدار خاویار هم حدود 27میلیارد تومان بوده است
عظیم مدبری با اشاره به اینکه 40 درصد مزارع پرورش ماهی خاویاری در گیلان قرار دارد گفت: از140 مزرعه پرورش ماهیان خاویاری کشور 55 مزرعه در گیلان فعالیت می کند که پیش بینی می شود تا پایان امسال 4 هزار و 500 کیلوگرم خاویار در این مزارع تولید شود.
وی علت افزایش تولید خاویار را تقاضای جهانی و شرایط مطلوب تولید دانست.
شهرستان تالش با تولید سالانه 2هزار و 500کیلو گرم خاویار پرورشی رتبه نخست تولید خاویار را در گیلان دارد.
بر اساس مصوبه کمیسیون منابع زنده دریای خزر متشکل از پنج کشور ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان صید تجاری ماهیان خاویاری از این دریا از سال 2012 ممنوع شد.