به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای دکتر مصطفی قانعی دبیر کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در نشست خبری این ستاد افزود: با توجه به اینکه در دنیا دارو خاص یا واکسن خاصی برای این بیماری پیش بینی نشده لازم است هر کسی که در سطح کشور پیشنهاد خاصی را برای درمان یا کیت تشخیصی ارائه می دهد حتما در یک کمیته بررسی و س÷س مستندات ارائه شود.
وی ادامه داد: در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در یک کمیته علمی ضمن اینکه بیماران را کنترل و بیماری را مهار می کنیم تلاش شد استانداردهای بهداشت و درمان زیر پا گذاشته نشود همانطور که دیده شد در برخی کشورها مسؤولان بلند پایه پیشنهادهایی می کردند که اصلا زمینه علمی نداشت.
آقای دکتر قانعی افزود: در ایران هرگونه پیشنهاد برای درمان و پیشگیری از کمیته علمی عبور کرده است و اگر این کمیته تشکیل نمی شد بسیاری از کسانی که داروهای مختلف دارند می توانستند این داروهای تأیید نشده را وارد بازار کنند و پول به جیب بزنند و سلامت مردم را به خطر بیندازند.
وی گفت: با وجود مشکلاتی که ویروس کرونا برای ما درست کرد اما سبب شد که همت علمی و فناورانه در کشور حاصل شود و کمتر کشوری را سراغ دارید که وقتی یک بیماری ویروسی می آید و برای درمان به تمام تجهیزات و امکانات نیاز دارد اما ظرف دو ماه به یک کشور صادر کننده تجهیزات پزشکی تبدیل می شود.
دبیر کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا ادامه داد: این نشان می دهد که بنیه فناورانه در این کشور از بسیاری کشورهای مدعی بیشتر است و این امر می تواند نوید بخش این باشد که در آینده هم شما توسط این دانش بنیان ها حمایت خواهید شد.
وی گفت: در کمیته علمی طرح های متعددی تصویب شده است که معاونت تحقیقات و فناوری و سازمان غذا و دارو بر اساس آن بیش از 70 مجوز برای مطالعات بالینی این طرح ها صادر کرده است و نتایج هریک از طرح به تدریج وارد کمیته علمی می شود و کمیته علمی بر اساس میزان موفقیت هریک از آن ها تصمیم می گیرد که شیوه نامه نهایی درمان کشور چه باشد.
آقای دکتر قانعی افزود: به موازات این امور، کارهای دیگری روی واکسن شروع شده که بحمدالله در حال پیشرفت است و ما می توانیم امیدوار باشیم که اگر روزی واکسنی در دنیا تولید شد و مؤثر بود فاصله ما تا تولید واکسن از آنها زیاد نخواهد بود و ما هم می توانیم وارد این عرصه شویم.
دبیر کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا تأکید کرد: خبرهایی از برخی طرح های تحقیقاتی می رسد که نشان می دهد که بعضی از تحقیقات توانسته اند در میزان بستری و بهبودی بیمار اثر خوبی داشته باشند.
بخش بعدی که در تحقیقات صورت گرفته است و می تواند موثر باشد، اقداماتی است که می تواند در پیشگیری از کرونا و پیشرفت بیماری کمک کند، تحقیقات متعددی مثل سلول درمانی، پلاسما درمانی و درمان های پیشرفته دنیا در کمیته علمی مطرح شد ضمن اینکه از همه این تحقیقات استقبال به عمل آمد اما برای اینکه بتوانند وارد شیوه نامه درمانی شوند باید تحقیقات جامع تری انجام دهند.
وی ادامه داد: گاهی در رسانه های خارجی شاهد هستیم که یک تحقیقات شروع شده است، باید اعلام کنم به طور مثال در تحقیقاتی در خصوص کلرکین و آزیترو شروع کردند، دیرتر از ایران شروع کردند، تحقیقاتی که روی پلاسما درمانی شروع کردند و تأییدیه اف دی ای امریکا را گرفتند بعد از این بود که کشور ما شروع کرد و آنتی بادی اختصاصی علیه کرونا را ایران زودتر از بقیه اعلام کرد و موارد دیگری هم هست که اطلاع رسانی خواهد شد.
آقای دکتر قانعی افزود: تمام این اقدامات نشان می دهد که یک تیم علمی قوی با مدیریت کمیته علمی کرونا در خدمت مردم است که هم بتواند به موقع بیماری را درمان کند و هم واکسن برای پیشگیری طراحی کند و هم شیوه های تشخیصی جدید ارائه کند.