پخش زنده
امروز: -
محوطه باستانی تپه اشرف اصفهان ، با قدمتی 4هزار ساله ساماندهی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان ؛ مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان گفت: از سال 89 تا کنون بیش از شش فصل در این محوطه کاوش و هم اکنون باستان شناسان موفق به مشخص کردن پیشینه تاریخی تپه اشرف به صورت علمی تا بیش از چهار هزار سال شدند .
فریدون اللهیاری با اشاره به اینکه این مجموعه در دهههای گذشته مورد تعرضات گستردهای قرار گرفته افزود: دیوارکشی پیرامون این مجموعه و تعیین تکلیف مالکیت این منطقه باستانی از جمله فعالیتهای چند سال گذشته کارشناسان میراث فرهنگی در تپه اشرف بوده است .
وی با بیان اینکه نمایشگاه بینالمللی اصفهان ، در مجاورت این مجموعه باستانی قرار دارد گفت: هم اکنون تمامی مسیرهای پارکینگ نمایشگاه به سمت این محوطه باستانی مسدود شده تا از این طریق از تردد موتورسیکلتها در بخشی از این محوطه جلوگیری و از بروز آسیبهای احتمالی آن جلوگیری شود.
الهیاری ادامه داد : شهر تاریخی اصفهان، یکی از کهنترین مناطق تمدنی ایران بهویژه در فلات مرکزی کشور به شمار میرود و بسیاری از دیرینهشناسان پیشینه شکلگیری اجتماعی را در این محدوده تاریخی که در جلگه زایندهرود واقعشده مربوط به بیش از 10 هزار سال قبل میدانند.
دکتر لطف اله هنرفر در کتاب « آشنایی با شهر تاریخی اصفهان » تپه اشرف را محل « کهندژ جی » یا « سارویه » دانسته و تاکید کرده که کتابخانه بزرگ سارویه که حمزه اصفهانی از آن یاد کرده است در این محل قرار داشته است.
اگرچه تپه اشرف با وسعتی در حدود ۱۲ هکتار بنیانی صخره ای دارد اما تا سال های دهه ۱۳۳۰ خورشیدی کشاورزان منطقه بر روی خاک محدودی که از آوار بناهای تپه برجای مانده بود به کشاورزی می پرداختند و در عکس هوایی که در سال ۱۳۳۵ برداشته شده، آثار کرت بندی بر روی تپه به چشم می خورد .