ادامه اعتراضات در آمریکا
بزرگ ترین اعتراضات نژادی نیم قرن اخیر آمریکا
اعتراضات مردم در بسیاری از شهرهای آمریکا به قتل مرد سیاه پوست به دست پلیس سفید ادامه دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما ، در پی ادامه اعتراضات سراسری علیه نژادپرستی در آمریکا نیروهای نظامی و امنیتی در بسیاری از ایالتهای آمریکا ، حضوری سنگین و پرتعداد داشته اند.
شبکه سی ان ان اعلام کرد: آمار اداره پولیس آمریکا نشان می دهد دو سوم افرادی که پلیس مینیاپولیس مشابه جورج فلوید با آنها برخورد کرده است، سیاه پوست بوده اند.
در سال های پیش از مرگ جورج فلوید که زیر زانوی پلیس مینیاپولیس خفه شد، دست کم 58 نفر دیگر نیز به همین علت و در بازداشت پلیس این شهر بیهوش شدند. این یافته را تحلیگر سی ان ان با بررسی اطلاعات اداره پلیس این شهر به دست آورده است.
اعتراض به بیعدالتی و تبعیضنژادی در آمریکا
کشته شدن یک نیروی پلیس در لاس وگاس
شبکه تلویزیونی الجزیره در خبر فوری گزارش داد: رسانههای محلی آمریکا از کشته شدن یک نیروی پلیس در شهر لاس وگاس خبر دادند. بر اساس اعلام این رسانه ها، یک نیروی پلیس نزدیک مقر دادگاه فدرال در شهر لاس وگاس در ایالت نوادا از ناحیه سر هدف اصابت گلوله قرار گرفت و کشته شد.
پیش از این پلیس شهر سنت لوئیس در ایالت میزوری اعلام کرده بود چهار نیروی پلیس بر اثر اصابت گلوله در اعتراضات در این شهر، زخمی شدند.
ادامه خشونت پلیس آمریکا علیه معترضان به نژاد پرستی
خشونت پلیس آمریکا علیه معترضان به نژاد پرستی همچنان ادامه دارد.
پلیس آمریکا برای سرکوب معترضان از گاز اشک آور و گلولههای پلاستیکی استفاده میکند.
مقابله پلیس با معترضان در فیلادلفیا
به گزارش ایندیپندنت، پلیس با شلیک گاز اشک آور، معترضان به کشته شدن جرج فلوید را از بزرگراهی در فیلادلفیا، واقع در ایالت پنسیلوانیا بیرون کرد.
پلیس شماری از معترضان را نیز دستگیر کرد. یک هفته از کشته شدن جرج فلوید میگذرد. فلوید یک سیاهپوست غیرمسلح بود که جان خود را پس از آن دست داد که یک پلیس سفیدپوست زانوی خود را چند دقیقه روی گردن او گذاشت.
سکوت دولتهای غربی در برابر سرکوب در آمریکا
وزارت امور خارجه کشورمان در پیامی در صفحه توئیتر خود نوشت:
به رغم قتل بیرحمانه یک سیاه پوست دیگر و چندین روز سرکوب خشونت بار اعتراضات در آمریکا، دولتهای غربی همچنان سکوت و تب حقوق بشر خود را فراموش کرده اند. واکنش آنها را تصور کنید اگر این اتفاق در کشورهای غیر غربی صورت میگرفت.
(نه، این تکنیک "پس دیگران چه" (پس چه ایسم whataboutism) نیست بلکه فقط بازگو کردن حقیقت است.)
دعوت ترامپ به دخالت نیروهای مسلح، زمینه ساز جنگ داخلی
رئیس دفتر شبکه المیادین در آمریکا گفت: دعوت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، به دخالت نیروهای مسلح این کشور برای پایان دادن به اعتراضات و تظاهرات مردم، میتواند زمینه ساز جنگ داخلی در آمریکا باشد. منذر سلیمان درباره سخنرانی رئیس جمهور آمریکا گفت: ترامپ تظاهرکنندگان را تروریسم داخلی توصیف کرد که بخشی از تلاش او برای زمینه سازی اقدامات نظامی و امنیتی علیه تظاهرکنندگان است. ترامپ تلاش میکند دعوت خود به برخورد تند با تظاهرکنندگان را توجیه کند.
وی افزود نخستین بار شاهد آن هستیم که رئیس جمهور آمریکا به فتنه انگیزی و تفرقه افکنی و نیز بزدل بودن، متهم میشود. منتقدان دونالد ترامپ میگویند او آمریکا را به سوی لبه پرتگاه سوق میدهد. تهدید ترامپ به استفاده از نیروی نظامی، خارج از چارچوب اختیارات قانون اساسی اوست، زیرا مسئله دخالت نظامیان در امنیت داخلی آمریکا، مسئلهای است که به همه ایالتها ارتباط پیدا میکند و ایالتها باید خواستار آن شوند. به همین علت، ترامپ با مشکل بزرگی روبروست. ترامپ هیچ برنامهای برای حل این مسئله یا ابراز همبستگی با خانواده جرج فلوید مطرح نکرد.
تصاویری از شنیده شدن صدای انفجار و آتش سوزی چند خودرو در آمریکا
تصاویری از خرابیهای به جا مانده در میدان تایمز نیویورک
اعتراض به بیعدالتی و تبعیضنژادی در آمریکا
رفتار خشن پلیس آمریکا
اظهارات ترامپ عامل تشدید ناآرامی ها
خبرنگار بی بی سی گفت: تهدید رئیس جمهور آمریکا مبنی بر بکارگیری نیروهای نظامی و ارتش برای سرکوب اعتراضها به تشدید خشونتها و ناآرامیها در این کشور منجر خواهد شد.
بیش از یک هفته از زمان مرگ جورج فلوید میگذرد که در زیر دستان یک پلیس سفید پوست جان باخت. برادر جورج فلوید در خیابانی که وی کشته شد از مردم خواست برای آرامش تلاش کنند. وکیل خانواده جورج فلوید هم از مردم خواست به شیوهای مسالمت آمیز در کنار خانواده وی بمانند.
خبرنگار شبکه بی بی سی افزود همزمان معترضان به قتل جورج فلوید برای هفتمین شب متوالی به اعتراضها و تجمعات شان ادامه دادند. هزاران نفر از شهروندان آمریکا از شهرهای غرب گرفته تا مناطق شرقی آمریکا به خیابانها ریختند و پایان بی عدالتیهای نژادی را خواستار شدند.
ترامپ از طراحان تفکر نژادپرستی است
العهد نوشت: رئیس جمهور آمریکا همچنان به سخنان و توئیتهای خود علیه سیاه پوستان ادامه میدهد و در پی کشته شدن مرد سیاه پوست آمریکایی به دست پلیس، به دنبال برانگیختن کینه و نژادپرستی است، ازین رو میتوان وی را یکی از طراحان تفکر نژادپرستی دانست.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا یکی از طراحان تفکر نژادپرستی محسوب میشود. وی در گذشته سخنان نژادپرستانه زیادی در آمریکا و خارج از آن مطرح کرده است. وزارت دادگستری آمریکا سال ۱۹۷۳ وی را به نقض قانون حمایت از مستأجر یا خریدار در برابر رفتارهای تبعیض آمیز متهم کرد؛ اما ترامپ به این اتهامات اعتراف نکرد.
ترامپ کمپین انتخاباتی خود را با سخنرانیهای نژادپرستانه و وعدههای انتخاباتی علیه مهاجران به آمریکا آغاز کرد.