به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از المیادین، در راستای اجرای تصمیم رژیم اشغالگر مبنی بر الحاق بخشهایی از کرانه باختری به سرزمینهای اشغالی، ارتش رژیم صهیونیستی برای سناریوهای مختلفی آماده میشود، بویژه آن که برآوردهای اسرائیلی حاکی از آن است که ناآرامیهای کنونی در آمریکا تاثیر بسزائی بر زمان اجرای تصمیم الحاق خواهد داشت.
یک ماه مانده به زمان اعلام شده از سوی اسرائیل برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری و اعمال حاکمیت اسرائیل بر آن، دستگاههای امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر، آمادگیهای خود را برای انجام این گام، با توجه به حساسیت و خطرات آن، دو چندان کردند.
بنی گانتس، وزیر امنیت رژیم صهیونیستی که به رئیس ستاد ارتش این رژیم دستور داد همه تدابیر لازم در راستای آماده شدن برای اجرای عملیات الحاق را اتخاذ کند، اعلام کرد قصد دارد برای هماهنگ کردن اقدامات مورد نیاز برای الحاق در دو سطح نظامی و غیرنظامی، هماهنگ کننده ویژهای را منصوب کند و همچنین کادری ویژه در وزارت امنیت برای یافتن راه حلهای عملی برای برخورد با مشکلات احتمالی با آغاز اجرای این گام تشکیل دهد.
رونی دانیل، خبرنگار امور نظامی شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل در این باره گفت: شش ماه است که ارتش اسرائیل به شدت برای تعامل با پیامدهای الحاق آماده میشود. دوران بسیار حساسی خواهد بود و میتواند با خشونت نیز همراه باشد.
نگرانی اسرائیل در سناریوهایی نهفته است که در آن مخالفت فلسطینیها با الحاق، به عملیاتی انفرادی یا اعتراضات شدید گسترده کشیده شود.
حیزی سیمانتوف، خبرنگار امور عربی شبکه ۱۳ اسرائیل گفت: پیش از آغاز عملیات الحاق، کرانه باختری در اوج تنش و ناآرامی به سر میبرد. به سادگی میتوان گفت در اینجا آماده سازیهایی برای شرایطی جدید وجود دارد. منابع امنیتی فلسطینی به ما گفتند موجی از خشونت، بخشی از این شرایط جدید خواهد بود و آنها نمیتوانند مانع آن شوند، حتی اگر بخواهند.
در حالی که راستگرایان اسرائیل برای دستیابی به دستاوردهای بیشتر از تصمیم آمریکا برای الحاق، تلاش میکنند، روزنامه هاآرتص اعلام کرد بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم پیامی به رهبران شهرکسازی ارسال کرد مبنی بر آن که اگر لایحه الحاق کرانه باختری، برای کسب موافقت، به دولت یا کنست ارائه شود، این لایحه نقشه صلح آمریکا را شامل نخواهد شد، به این معنا که موافقت نتانیاهو با ایده مذاکرات برای تشکیل دولت مستقل فلسطین، تنها جنبهای رسانهای دارد.
همه اینها در حالی است که در اسرائیل این تصور وجود دارد که آمریکاییها میخواهند گامهای مرتبط با الحاق کرانه باختری را کند کنند، زیرا آنچه در واشنگتن در جریان است و اعتراضات و بحران اقتصادی علاوه بر بیماری همه گیر کرونا، بر دوش دولت آمریکا سنگینی میکند، مسئلهای که باعث شد مسئولانی اسرائیلی احتمال تعویق این گام را بعید ندانند.