نزدیک به ۱۰ میلیون مبتلا به کرونا در جهان
آخرین اخبار کووید ۱۹در جهان
شمار مبتلایان به کرونا در جهان به بیش از ۹ میلیون و ۹۱۲ هزار نفر افزایش یافت.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اینترنتی ورلد میترز اینفو که لحظه به لحظه شمار قربانیان و مبتلایان به کرونا را به صورت جهانی منتشر و به روز رسانی میکند، شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان به ۹ میلیون و ۹۱۲ هزار و ۲۲۳ نفر و شمار جانباختگان به ۴۹۷ هزار و ۶۷ تن افزایش یافته است.
براساس این آمار، پنج میلیون و ۳۶۲ هزار و ۵۰۰ نفر در جهان از این بیماری بهبود یافته اند.
آمریکا، برزیل، روسیه، هند، انگلیس، اسپانیا، پرو، شیلی، ایتالیا و ایران به ترتیب جزء ۱۰ کشور اول از نظر بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا در جهان هستند.آمریکا در بین کشورهای جهان هم از نظر تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و هم تعداد قربانیان، در رتبه اول و برزیل نیز در رتبه دوم قرار دارد.روسیه از نظر تعداد مبتلایان در رتبه سوم و انگلیس از نظر تعداد قربانیان در رتبه سوم قرار دارد.
براساس این آمار، تاکنون دو میلیون و ۵۵۲ هزار و ۹۵۶ نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا شده اند و ۱۲۷ هزار و ۶۴۰ نفر مرده اند.
در برزیل نیز یک میلیون و ۲۸۰ هزار و ۵۴ نفر به این بیماری مبتلا شده اند و از این تعداد، ۵۶ هزار و ۱۰۹ تن جان خود را از دست داده اند.
در روسیه نیز ۶۲۰ هزار و ۷۹۴ مورد ابتلا و هشت هزار و ۷۸۱ فوتی ثبت شده است.
همچنین در هند ۵۰۹ هزار و ۷۳۷ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و ۱۵ هزار و ۷۰۰ نفر جان خود را از دست داده اند.
در انگلیس ۳۰۹ هزار و ۳۶۰ نفر به ویروس کرونا مبتلا شده اند و از این تعداد، ۴۳ هزار و ۴۱۴ تن جان باخته اند.
در اسپانیا ۲۹۴ هزار و ۹۸۵ مورد ابتلا و ۲۸ هزار و ۳۳۸ فوتی ثبت شده است.
در پرو ۲۷۲ هزار و ۳۶۴ مورد ابتلا و هشت هزار و ۹۳۹ مورد مرگ ثبت و در شیلی ۲۶۳ هزار و ۳۶۰ مبتلا و پنج هزار و ۶۸ مورد مرگ ثبت شده است.
در ایتالیا نیز ۲۳۹ هزار و ۹۶۱ تن مبتلا و ۳۴ هزار و ۷۰۸ تن براثر بیماری کووید ۱۹ مرده اند.
در ایران نیز تعداد مبتلایان به ویروس کرونا ۲۱۷ هزار و ۷۲۴ نفر و تعداد فوتیها ۱۰ هزار و ۲۳۹ تن گزارش شده است.
همچنین در مکزیک ۲۰۸ هزار و ۳۹۲ مبتلا و ۲۵ هزار و ۷۷۹ فوتی، پاکستان ۱۹۸ هزار و ۸۸۳ مبتلا و چهار هزار و ۳۵ فوتی، در ترکیه ۱۹۴ هزار و ۵۱۱ مورد ابتلا و پنج هزار و ۶۵ مورد مرگ و آلمان ۱۹۴ هزار و ۳۹۹ مورد ابتلا و ۹ هزار و ۲۶ فوتی ثبت
-هند/ گسترش نگران کننده همه گیری
دولت هند شنبه اعلام کرد: با ثبت آمار بی سابقه ۱۸ هزار و ۵۰۰ مورد جدید آلودگی طی یک روز شمار افراد آلوده در این کشور از مرز ۵۰۰ هزار نفر فراتر رفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دهلی نو، هند تاکنون ۱۵ هزار و ۶۸۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا را ثبت کرده است و بنابر اعلام متخصصان، همه گیری در این کشور هنوز به اوج نرسیده است و انتظار میرود اوج همه گیری طی چند هفته آینده مشاهده شود.
اگرچه هند در مرحله خروج از قرنطینه است، اما برخی ایالتها به اعمال دوباره قرنطینه میاندیشند. ویروس کرونا به طور نگران کنندهای در شهرهای پرتراکم جمعیتی هند در حال شیوع است و این روند به ویژه در دهلی نگران کننده است. دهی با حدود ۸۰ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا بمبئی را به عنوان آلودهترین شهر کشور به ویروس کرونا پشت سر گذاشت.
دولت چین به دلیل روند کند آزمایشهای غربالگری مورد انتقاد قرار گرفته است. منتقدان میگویند دولت برای مدتهای طولانی واقعیت همه گیری پنهان کرده بود.
هند به عنوان دومین کشور پرجمعیت جهان با جمعیت ۱.۳ میلیارد نفری پس از آمریکا، برزیل و روسیه بالاترین میزان آلودگی به ویروس کرونا را دارد، اما آمار مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایینتر است.
شهرداری دهلی نو پیش بینی میکند تا پایان ماه ژوئیه تنها در این شهر ۵۰۰ هزار مورد آلودگی به ویروس کرونا شناسایی شود. واگن ها، هتلها و تالارهای جشن به منظور کاهش فشار جمعیتی بر بیمارستانها تجهیز میشوند.
حدود ۳۳ هزار نفر از اعضای کادر درمان برای آزمایش غربالگری ۲ میلیون نفر برابر با یک دهم جمعیت پایتخت فراخواهنده شده اند.
سایر شهرهای هند هم برای وخامت اوضاع آماده میشوند. آنانت بان کارشناس سلامت عمومی میگوید به نظر میرسد ما با کمترین توانایی در اجرای فاصله گذاری اجباری و قرنطینه پایدار به سوی شرایطی پیش میرویم که روند افزایش آلودگیها ادامه خواهد یافت.
وی گفت بر خلاف چین که همه گیری در آن در ووهان و چند شهر دیگر متمرکز بود، میزان شیوع در هند بسیار گسترده است و وضعیت را برای نظام درمان و بهداشت بسیار پیچیده کرده است.
کره جنوبی/ ۵۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری شین هوا از سئول، کره جنوبی روز شنبه از ۵۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در کره جنوبی به ۱۲ هزار و ۶۵۳ مورد رسید.
از این موارد جدید آلودگی به ویروس کرونا, ۲۰ مورد از خارج وارد کره جنوبی شده اند.
تاکنون ۲۸۲ نفر بر اثر بیماری کووید-۱۹ در کره جنوبی جان خود را از دست داده اند.
اندونزی/ ۱۳۸۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از جاکارتا، یک مقام وزارت بهداشت اندونزی روز شنبه از یک هزار و ۳۸۵ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در این کشور خبر داد.
به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در اندونزی به ۵۲ هزار و ۸۱۲ مورد رسید.اندونزی همچنین از ۳۷ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر داد. به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر ویروس کرونا در اندونزی به دو هزار و ۷۲۰ مورد رسید.
روسیه/ ۶۸۵۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا
به گزارش خبرگزاری رویترز از مسکو، روسیه روز شنبه اعلام کرد شمار موارد آلودگی به ویروس کرونا در این کشور شش هزار و ۸۵۲ مورد افزایش یافت و به این ترتیب، شمار موارد آلودگی به این ویروس در روسیه به ۶۲۷ هزار و ۶۴۶ مورد رسید.
مقامات بخش بهداشت روسیه همچنین از ۱۸۸ مورد جدید مرگ بر اثر ویروس کرونا در این کشور خبر دادند و به این ترتیب، شمار موارد مرگ بر اثر این ویروس در روسیه به هشت هزار و ۹۶۹ مورد رسید.
عراق/ اعمال ممنوعیت کامل رفت و آمد در نجف
اداره پلیس شهر نجف از اعمال ممنوعیت کامل رفت و آمد در این شهر به مدت یک هفته خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سومریه نیوز، اداره پلیس نجف با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «براساس تصمیم ستاد بحران، ممنوعیت کامل رفت و آمد در همه مناطق نجف به مدت یک هفته اعمال خواهد شد.»
فائق الفتلاوی فرمانده پلیس نجف از «همه شهروندان خواست، به دستور العملهای ستاد بحران پایبند باشند و برای مصون نگه داشتن خود و خانواده هایشان از خطر ابتلا به ویروس خطرناک کرونا قانون ممنوعیت رفت و آمد را نقض نکنند.»
افغانستان/ شمار فوتیها از مرز ۷۰۰ نفر گذشت
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از کابل، وزارت بهداشت و درمان افغانستان امروز اعلام کرد: با فوت بیست بیمار مبتلا به کووید نوزده در شبانه روز گذشته در افغانستان، شمار جان باختگان این بیماری به هفتصد و سه نفر افزایش یافت.همچنین در شبانه روز گذشته صد و شصت و پنج نفر به ویروس کرونا آلوده شدند و شمار افراد آلوده به این ویروس در افغانستان به سی هزار و ششصد و شانزده نفر رسید.
وزارت بهداشت و درمان افغانستان افزود: در شبانه روز گذشته سیصد و شصت و هشت بیمار کووید نوزده بهبود یافتند و تعداد بهبود یافتگان به ده هزار و ششصد و هفتاد و چهار نفر افزایش یافت.وزارت بهداشت و درمان افغانستان در حالی از کاهش میزان آلودگی مردم به ویروس کرونا خبرداده است که بسیاری از مردم با مشاهده علایم ویروس کرونا به بیمارستانها مراجعه نمیکنند و در خانه خود را درمان میکنند.
آمریکا/ رکورد زنی آمار مبتلایان در یک روز
به نقل از خبرگزاری رویترز از لاباک (تگزاس)، شمار موارد آلودگی ثبت شده ۲۴ ساعته ۴۵ هزار و ۲۴۲ نفر بود که بالاترین آماری است که تاکنون ثبت شده است. به این ترتیب شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در آمریکا به ۲.۴۸ میلیون نفر رسید. جمعه در تگزاس و فلوریدا بار دیگر دستور تعطیلی کافهها صادر شد. این دو ایالت مانند ده ایالت دیگر آمریکا به شیوع گسترده ویروس کرونا رو به رو هستند که این نگرانی را به وجود آورده است که همه گیری از کنترل خارج شده است.
گرک ابوت فرماندار جمهوریخواه تگزاس تا عصر جمعه به کافهها مهلت دادند تعطیل کنند. کافهها از این پس تنها میتوانند سفارشات بیرون بر را بپذیرند. به علاوه رستورانها باید ظرفیت پذیرش خود را که پیش از این ۷۵ درصد ظرفیت معمول بود به ۵۰ درصد کاهش دهند.
در فلوریدا نیز مقامات مصرف نوشیدنیهای الکلیها در کافهها را ممنوع کردند. تگزاس و فلوریدا از اواسط ماه مارس از جمله فعالترین ایالتها در لغو تدابیر قرنطینه اعمال شده برای مقابله با ویروس کرونا بودند. اما حالا ناچارند در برابر افزایش دوباره آلودگی عقب نشینی کنند.
فلوریدا جمعه از ۸ هزا رو ۴۲ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا خبر داد و این در حالیست که رکورد قبلی این ایالت تنها مربوط به دو روز پیش و با ثبت ۵ هزا رو ۵۱۱ مورد آلودگی بود. تمایل برخی ایالتها برای لغو سریع قرنطینه به منظور احیای فعالیتهای اقتصادی که از سوی دونالد ترامپ هم مورد استقبال قرار گرفته بود حالا بار دیگر برای اقتصاد آمریکا خطر تبعات فاجعه بار را به همراه دارد.
تگزاس که قبلا کمتر در معرض آلودگی به ویروس کرونا قرار گرفته بود حالا از جمله ایالتهایی است که با حدود ۶ هزار مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا تنها در روز پنجشنبه با شیوع شدید همه گیری رو به روست. این ایالت همچنین رکورد بستری شدن بیمارستان طی ۱۳ روز متوالی را ثبت کرد.
گرک ابوت با انتشار بیانیهای اعلام کرد در حال حاضر واضح است که برخی فعالیتها از جمله عادت مردم تگزاس برای حضور در کافهها به افزایش شمار آلودگی دامن میزند. وی همچنین اکثر تجمعات با حضور بیش از صد نفر بدون مجوز را ممنوع کرد. علاوه بر تگزاس و فلوریدا ۱۰ ایالت دیگر آمریکا شامل آلاباما، آریزونا، کالیفرنیا، کارولینای جنوبی، آیداهو، میسی سی پی، میسوری، نوادا، اوکلاهاما و ویومینگ افزایش بی سابقه آلودگی به ویروس کرونا را ثبت کردند.
اوضاع در ایالت نیویورک که در نخستین هفتههای همه گیری به شدت تحت تاثیر ویروس کرونا بود متفاوت بود و این ایالت کمترین میزان آلودگی در کشور را به ثبت رساند. اندرو کوئومو فرماندار دموکرات این ایالت روز جمعه از ایالتهایی که محدودیتها را پیش از مهار همه گیری لغو کردند انتقاد کرد و گفت این ایالتها مرتکب اشتباهی غیر قابل انکار شده اند.
وی گفت ایالتهایی که از توصیههای کاخ سفید پیروی کردند حالا با افزایش موارد آلودگی رو به رو هستند و این در حالیست که نیویورک توانسته است با پیروی از توصیه دانشمندان و نه سیاستمداران در مهار همه گیری موفق عمل کند. با این حال مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا ضمن ابراز خوش بینی گفت ۱۶ ایالت شاهد افزایش موارد آلودگی بودند، اما وضعیت در ۳۴ ایالت دیگر پایدار بود.
چین/ تعداد موارد ابتلای وارداتی به بیماری کووید-۱۹ در پکن صفر شد
به گزارش آسیاویژن به نقل از شبکه تلویزیونی سی سی تی وی چین، سازمان اطلاعات شهری شهرداری پکن اعلام کرد تعداد موارد وارداتی ابتلا به کووید-۱۹ و موارد ابتلای مربوط به بازار عمده فروشی مواد غذایی شین فادی تا تاریخ یازدهم ژوئن، در روز پنجشنبه به صفر رسید.
بر اساس این گزارش آخرین مورد ابتلای وارداتی در پکن روز پنجشنبه پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شد و مبتلایان بازار عمده فروشان مواد غذایی این شهر هم بهبود یافتند.
شو هِجیان مدیر سازمان اطلاعات شهرداری پکن در نشست خبری روز جمعه به رغم روند کاهشی شیوع بیماری کووید-۱۹ نسبت به چالشهای موجود در کنترل این بیماری در پکن هشدار داد و ادامه اجرای تهمیدات لازم برای مقابله با شیوع ویروس کرونا را خواستار شد.
هِجیان تاکید کرد وضع کنترل و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در شهر پکن همچنان پیچیده است. برگزاری جشنواره قایق اژدها با بحرانیترین مقطع زمانی پیشگیری از شیوع بیماری کووید - ۱۹ در این شهر همراه شده است از این رو کوچکترین سهل انگاری میتواند همه دستاوردهای ما در مبارزه با گسترش ویروس کرونا را از بین ببرد.
جلوگیری از فرار ساکنان یک منطقه فرنطینه شده در ایتالیا
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم در یوتیوب با انتشار ویدئویی نوشت: ”پلیس ایتالیا تلاش ساکنان یک منطقه قرنطینه شده را که بیشتر آنها بلغاری تبار هستند و قصد خروج از منطقه داشتند، ناکام گذاشت. “روسیا الیوم افزود: پس از آنکه شمار مبتلایان به کرونا در این منطقه به ۴۹ نفر رسید، این منطقه قرنطینه شد و پس از آنکه ساکنان از ”خطوط قرمز“ عبور کردند، پلیس آنها را متوقف کرد و به منطقه بازگرداند.بر اساس این گزارش، برای حدود ۷۰۰ نفر در این منطقه دستور ماندن در خانه و خارج نشدن از ”منطقه قرمز“ صادر شد.
پرو/ لیما سه شنبه از قرنطینه خارج میشود
طبق حکم رییس جمهور که جمعه شب صادر شد، پرو از سه شنبه لیما، پایتخت و دیگر مناطق را از قرنطینهای که از ماه مارس برای کند کردن روند شیوه ویروس کرونا اعمال شده بود، خارج میکند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از لیما، با این حال طبق این حکم قرنطینه در ۷ استان از مجموع ۲۵ استان این کشور که ۷ میلیون نفر از جمعیت ۳۳ میلیون نفری کشور را در خود جای داده است، حفظ خواهد شد. در این مناطق تردد تنها برای خدمات و کالاهای ضروری مجاز است.
اما لیما با ۱۰ میلیون نفر جمعیت شامل این تدابیر نمیشود و از این پس افراد بالای ۱۴ سال و کمتر از ۶۵ سال میتوانند آزادانه در طول روز در خیابان تردد کنند. طبق حکم ریاست جمهوری وضعیت فوق العاده در این کشور تا ۳۱ ژوئیه تمدید شد. به علاوه تدابیری مانند تعطیلی مرزها، منع آمد و شد شبانه، استفاده از ماسک اجباری در مکانهای عمومی و حفظ فاصله یک متری میان افراد همچنان اجرا خواهد شد.
پرو دومین کشور آلوده به ویروس کرونا در آمریکای لاتین است. بنابر آمار وزارت بهداشت ۲۷۲ هزار و ۳۶۴ نفر در این کشور به ویروس کرونا آلوده شده اند. آمار مرگ و میر روزانه ناشی از کووید ۱۹ در این کشور همچنان بالای صد نفر است. تاکنون ۸ هزار و ۹۳۹ نفر در این کشور جان خود را بر اثر ابتلا به کووید ۱۹ از دست داده اند.
همه گیری سیستم بیمارستانی پرو را به شدت تحت فشار قرار داده است. هم اکنون ۱۰ هزار و ۹۶۴ نفر در بیمارستانها بستری هستند و بیمارستانها با کمبود تجهیزات پزشکی و اکسیژن رو به رو هستند.
آمریکا/ ابتلای بیش از ۴۵ هزار نفر به کرونا تنها طی یک روز
خبرگزاری رویترز در گزارشی از ادامه روند افزایش شمار مبتلایان به کرونا در آمریکا خبر داد و اعلام کرد: ۴۵ هزار و ۲۴۲ مورد جدید ابتلا به کرونا روز جمعه در این کشور به ثبت رسید که بالاترین میزان افزایش طی یک روز بود و شمار کلی آمریکاییهایی که نتیجه آزمایش کرونای آنها مثبت بوده است به دست کم دو میلیون و ۴۸۰ هزار نفر رسید. ابتلای هزاران نفر به کرونا در آمریکا در حالی اعلام شد که در چند ایالت که کانون موارد جدید ابتلا هستند گامهایی در جهت کاهش محدودیتهای مربوط به فعالیتهای تجاری برداشته شده است. گرگ ابوت Greg Abbott فرماندار ایالت تگزاس دستور تعطیلی کافههای سراسر این ایالت را تا اواسط روز داده و رستورانها را ملزم به محدود ساختن ظرفیت صندلیهای آنها نصف کرده است.
این درخواست صاحبان کافهها را در تگزاس غافلگیر کرده است که میگویند فرماندار جمهوریخواه این ایالت اطلاع رسانی چندانی در این زمینه نکرده است و تنها از طریق دوستانشان از این موضوع مطلع شده اند.
در همین حال، در ایالت فلوریدا نیز به دنبال ثبت هشت هزار و ۹۴۲ مورد ابتلا به کرونا در این ایالت دستورالعملهای جدیدی وضع شده است که نسبت به آمار ابتلای روزانه پنج هزار و ۵۱۱ نفر در ۲۴ ژوئن افزایشی قابل توجه داشته است. فرماندار کالیفرنیا نیز روز جمعه اعلام کرد شمار مبتلایان در این ایالت افزایشی قابل توجه داشته است و در چارچوب قوانین جدید از شهروندان خواسته شده است در خانهها بمانند.
مقامات بخش بهداشت و درمان در این ایالت در توئیتی اعلام کردند محدودیتهای مربوط به ادامه حضور در خانهها که ماه مارس اعمال شد همچنان به قوت خود باقیست. در شهر انکوریج در ایالت آلاسکا در آمریکا با شناسایی ۸۳۶ مورد ابتلا به کرونا از روز جمعه حالت فوق العاده در این شهر اعلام شده و شهروندان مجبور به استفاده از ماسک در مکانهای عمومی شده اند. تگزاس از ایالتهایی است که محدودیتهای مربوط به کرونا در این ایالت به میزان قابل توجهی لغو شده است و به کافهها ماه مه اجازه داده شد فعالیت خود را ازسرگیرند.
این ایالت شاهد افزایش قابل توجه موارد جدید ابتلا بوده است و روز پنجشنبه پنج هزار و ۹۹۶ مورد ابتلا در این ایالت به ثبت رسید. در این ایالت همچنین شمار افرادی که در بیمارستانها بستری شده اند در دو هفته گذشته به رقم بی سابقهای رسیده است. تقریبا ۱۲۵ هزار آمریکایی بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند که بالاترین آمار در میان دیگر کشورهای جهان است. به رغم افزایش چشمگیر مبتلایان در تگزاس، فلوریدا و دیگر ایالتها در آمریکا، دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشور روز جمعه اعلام کرد این کشور در حال برون رفت از بحرانی است که بخشهای وسیعی از اقتصاد را فلج و میلیونها نفر را بیکار کرده است. مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد در تگزاس و فلوریدا شاهد آن هستیم که نتایج آزمایش کرونای شمار قابل توجهی از جوانان زیر ۳۵ سال مثبت شده است و مبتلایان در بسیاری از موارد بدون علامت هستند.
آلمان/ آمار مبتلایان با ۶۸۷ مورد افزایش به ۱۹۳ هزار و ۲۴۳ رسید
به نقل از خبرگزاری رویترز، موسسه رابرت کخ روز شنبه اعلام کرد، شمار موارد تایید شده آلودگی به ویروس کرونا در آلمان با ۶۸۷ مورد افزایش به ۱۹۳ هزار و ۲۴۳ مورد رسید.این موسسه همچنین اعلام کرد شمار جان باختگان بر اثر ویروس کرونا در آلمان با شش نفر افزایش به هشت هزار و ۹۵۴ نفر رسید.
الجزایر/ ابتلای بیش از ۲۴۰ نفر دیگر به کرونا
الجزایر با ابتلای ۲۴۰ نفر دیگر به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته رکورد تازهای از خود به جای گذاشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی العربیه، پایبند نبودن به تدابیر پیشگیری باعث افزایش ابتلا به کرونا در این کشور شده است. پس از گذشت دو هفته از تصمیم دولت الجزایر برای لغو کامل قرنطینه ۱۹ استان و کاهش محدودیتها در سایر استانها هم اکنون کرونا بار دیگر در الجزایر شدت گرفته است.
محمد قندوز پزشک متخصص در امنیت بهداشتی گفت: «علت اول رفتار شهروندان است. علت دوم نیز تدابیر اتخاذ شده است که باعث شد چنین نتیجهای به بار بیاید.»۱۲ هزار و ۶۸۵ نفر تاکنون در الجزایر به کرونا مبتلا شده اند که ۸۹۵ نفر از آنها تا کنون جان خود را از دست داده و نه هزار و ۶۶ نفر دیگر نیز بهبود یافته اند.
چین/ ۲۱ مورد جدید آلودگی در چین
به گزارش خبرگزاری رویترز از پکن، مقامات بهداشتی چین از ثبت ۲۱ مورد جدید آلودگی به ویروس کرونا در چین طی ۲۴ ساعت خبر دادند. بنابر اعلام کمیسیون ملی بهداشت ۱۷ مورد از موارد جدید آلودگی در پکن ثبت شده است. در مجموع از زمان آغاز همه گیری ۸۳ هزار و ۴۸۳ مورد آلودگی به ویروس کرونا در چین گزارش شده است. شمار مرگ و میر نیز از اواسط ماه مه همان ۴ هزار و ۶۳۴ نفر است.
اروپا /نام آمریکا در فهرست پیشنهادی برای پذیرش مسافر نیست
منابع دیپلماتیک جمعه اعلام کردند، کشورهای اروپایی قرار است در مورد فهرست پیشنهادی ۱۵ کشوری که اتباع آنها از اول ژوئیه در اتحادیه اروپا پذیرفته خواهند شد، تصمیم گیری کنند. آمریکا در این فهرست ثبت نشده است و نام چین هم به صورت مشروط آورده شده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بروکسل، به گفته شماری از منابع اروپایی، این فهرست در نشست سفیران کشورهای اتحادیه اروپا و منطقه شنگن جمعه شب تهیه شده است. برخی از این کشورها در این باره اظهار نظر نکرده اند و تا ساعت ۱۸ شنبه وقت دارند پاسخ دهند. پس از آن رئیس کروات اتحادیه اروپا در مورد ادامه کار تصمیم گیری خواهد کرد.
فهرست پیشنهادی ۱۴ کشور شامل الجزایر، استرالیا، کانادا، گرجستان، ژاپن، مونته نگرو، مغرب، نیوزیلند، روآندا، صربستان، کره جنوبی، تایلند، تونس و اروگوئه است که چین هم با شرط پذیرش متقابل مسافران اتحادیه اروپا در خاک خود به آن اضافه میشود. مسافران آندورا، موناکو، واتیکان و سن مارینو هم در اتحادیه اروپا پذیرفته میشوند.
این فهرست آمریکا را که آلودهترین کشور به ویروس کروناست در بر نمیگیرد. آمریکا تاکنون ۲.۴ میلیون آلودگی به ویروس کرونا و ۱۲۴ هزا رو ۷۳۲ مورد مرگ ناشی از آن را ثبت کرده است. برزیل و روسیه هم در این فهرست جای ندارند. یک منبع اروپایی اعلام کرد قرار است هر دو هفته در این فهرست بازنگری شود.
اگرچه کنترل مرزها بر عهده هر دولت است، اتحادیه اروپا تلاش میکند تا حد امکان در مورد مسئله مسافران به دلیل از سرگیری تردد آزاد در منطقه شنگن با لغو محدودیتهای در نظر گرفته شده برای مقابله با ویروس کرونا، هماهنگ عمل کند.
سفرهای غیر ضروری به اتحادیه اروپا از اواسط ماه مارس ممنوع شده است. این تدابیر قرار است به تدریج از اول ژوئیه لغو شود و در این میان مسافرانی اولویت دارند که از کشورهایی وارد میشوند که وضعیت همه گیری در آن شبیه به اروپا یا حتی بهتر از آن باشد.
برخی کشورهای هدف گردشگری مرزهای خود را زودتر بازگشایی کردند. یونان از ۱۵ ژوئن بازگشایی فرودگاههای خود را به روی شماری از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا مانند چین، نیوزیلند و کره جنوبی آغاز کرد.
ماریا خسوس مونترو سخنگونی دولت اسپانیا گفت ما میخواهیم توافق در این زمینه هرچه سریعتر حاصل شود. اروپا برای ثبت کشورها در فهرست مجاز خود معیارهایی دارد. از آن جمله نرخ موارد جدید ابتلا به کووید ۱۹ در این کشورها طی ۱۴ روز اخیر باید نزدیک یا پایینتر از ۱۶ به ازای ۱۰۰ هزار نفر باشد. شماری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا اعتبار دادههای کشورها مانند چین را مشکل ساز دانستند.
هائیتی / فرودگاه پورتوپرنس از سه شنبه بازگشایی میشود
با گذشت بیش از سه ماه از تعطیلی فرودگاه پورتوپرنس این فروگاه از سه شنبه با تطبیق ساختارهایش به منظور کاهش خطر شیوع ویروس کرونا بازگشایی میشود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نشانه گذاری بر روی زمین برای رعایت فاصله اجتماعی و نصب پلاکاردهایی برای یادآوری اصول بهداشتی از جمله تدابیر اتخاذ شده است. مقامات هائیتی به این ترتیب برای از سرگیری حمل و نقل هوایی در نخستین فرودگاه این کشور آماده شده اند.
در سالنهای ورودی و خروجی به منظور کاهش ارتباط میان مسافران، کارکنان شرکتهای هواپیمایی و ماموران اداره مهاجرت شیشههایی نصب شده است. کنترل دمای بدن مسافرانی که از کشورهای خارجی وارد میشوند نیز توسط کارکنان اداره بهداشت پیش از ورود به ساختمان فرودگاه انجام میشود.
طبق آخرین آماری که پنجشنبه شب منتشر شد از میان ۵ هزار و ۵۴۳ فرد مبتلا به کووید - ۱۹ در هائیتی از ۱۹ مارس، ۹۶ نفر جان خود را از دست داده اند. تاکنون هیچ تدابیر بهداشتی برای مسافرانی که وارد هائیتی میشوند اعلام نشده است.
اگرچه دولت هائیتی از بازگشایی فرودگاه از ۳۰ ژوئن خبر داده است، اما شرکتهای هواپیمایی از سرگیری تدریجی پروازهای خود به هائیتی را برای ماه ژوئیه پیش بینی کرده اند. شرکت سان رایس از سوم ژوئیه چهار پرواز هفتگی بین سانتو دومینگو پایتخت دومینیکن و پورتوپرنس در نظر گرفته است. شرکت آمریکن ایرلاینز هم از ۷ ژوئیه پرواز رفت و برگشت روزانه از میامی به پورتوپرنس خواهد داشت.
هند/ شمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در هند از مرز ۵۰۰ هزار نفر گذشت
خبرگزاری فرانسه در خبری فوری از دهلی نو گزارش داد دولت هند اعلام کرد شمار افراد آلوده به ویروس کرونا در این کشور از مرز ۵۰۰ هزار نفر فراتر رفت.
آرژانتین/ بوئنوس آیرس بار دیگر قرنطینه میشود
آلبرتو فرناندز رئیس جمهور آرژانتین روز جمعه در برابر افزایش موارد آلودگی به ویروس کرونا، از تشدید تدابیر قرنطینه در بوئنوس آیرس و حومه آن از اول تا ۱۷ ژوئیه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوئنوس آیرس، رئیس جمهور آرژانتین در پیامی از پیش ضبط شده که توسط شبکههای تلویزیونی منتشر شد گفت ما بار دیگر منطقه بوئنوس آیرس را قرنطینه خواهیم کرد تا شیوع ویروس، آلودگی و تقاضا برای تحت در بخش مراقبتهای ویژه کاهش یابد. فرناندز تاکید کرد از اول ژوئیه ما دوباره از همه خواهیم خواست در خانههای خود قرنطینه شوند و جز برای تامین مایحتاج خود از خانه خارج نشوند. از اول تا ۱۷ ژوئیه همین طور خواهد بود. تنها خدمات ضروری و برخی صنایع در برخی مناطق به کار ادامه خواهند داد.
قرنطینه اعمال شده در پایتخت آرژانتین از ۲۰ مارس در هفتههای اخیر به تدریج تسهیل شد، اما شمار آلودگیهای جدید همچنان رو به افزایش است. آرژانتین با ۴۴ میلیون نفر جمعیت تاکنون ۵۲ هزار و ۴۴۴ مورد آلودگی به ویروس کرونا ثبت کرده است که هزار و ۱۶۷ مورد آن به مرگ منجر شده است.
رئیس جمهور میگوید بوئنوس آیرس و حومه آن با ۱۴ میلیون نفر جمعیت سایر نقاط کشور را که حدود ۸۰ درصد فعالیتها در آن از سرگرفته شده است آلوده میکند. فرناندز بار دیگر تکرار کرد هفتههای طولانی قرنطینه جانهای بسیاری را نجات داد و سیستم بهداشت و درمان اجازه داد خود را تجهیز کند.
فرناندز همچنین تاکید کرد همه گیری تبعات بسیار منفی بر اقتصاد این کشور داشت که از دو سال پیش با رکود اقتصادی رو به رو بود و طبق آخرین برآوردهای صندوق بین المللی پول پیش بینی میشود در سال جاری با انقباض ۹.۹ درصدی رو به رو شود.
فرناندز افزود قرنطینه در حال حاضر تنها درمانی است که ما میشناسیم. وی تاکید کرد کارهای انجام شده موثر بود و اگر این اقدامات صورت نمیگرفت اوضاع بسیار وخیمتر بود.