پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نقش حوزه هنری در پاسداشت دفاع مقدس و مفاهیم آن بی بدیل است، دفاع مقدسی که گنج ایرانی ماست و با هیچ برههای از تاریخ ایران برابری ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید عباس صالحی در مراسم تودیع و معارفه مدیران حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی افزود: وقتی به فعالیت ۴۰ ساله حوزه هنری نگاه کنیم تصویرهای مختلفی از آن میتوانیم روایت کنیم. من به اختصار به چند گزاره اشاره میکنم. نخست نقشی است که حوزه هنری در پاسداشت دفاع مقدس داشته است. دفاع مقدسی که گنج ایرانی ماست و با هیچ برههای از تاریخ ایران برابری ندارد. معدنی است که مواد خام کشف نشده زیادی دارد و نیازمند کاوشهای بسیار است.
وی افزود: حوزه هنری از اوایل تاسیس تاکنون به طور مستمر در حوزه ادبیات دفاع مقدس و انقلاب اسلامی کوشیده است. این نهاد حدود ۴۰۰ کتاب تولید و از آن میان ۱۵۰ اثر را نیز ترجمه کرده است.
آقای صالحی گفت: شعر دفاع مقدس نیز از حوزه هنری و با استادانی، چون حمید سبزواری، مهرداد اوستا، قیصر امین پور، سیدحسن حسینی و دیگران پا گرفت. یکی از ارکان سینمای دفاع مقدس نیز حوزه هنری با فیلمهای موثری است که تولید کرد.
وزیر ارشاد ادامه داد: در حوزه هنرهای تجسمی از دهه ۶۰ هنرمندان در ۱۴ شاخه هنرهای تجسمی فعالیت چشمگیری داشتند. در حوزه هنرهای نمایشی با مولفه تئاتر بچههای مسجد حوزه هنری نقش مهمی در ترویج مفاهیم دفاع مقدس داشت. اگر ما به دفاع مقدس و مجموعه اتفاقاتی که در آن هشت سال ناب افتاد، مدیونیم یکی از نهادهایی که تلاش کرده است تا به آن ادای دین کند، حوزه هنری است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مستند نگاری انقلاب، دفاع مقدس و وضعیت کشور در حوزه هنری اشاره کرد و گفت: گزاره دوم تلاش حوزه هنری در مستندنگاری و اجتماعی تاریخی ماست. آثار آقای فرهنگی و بهبودی، از منابع ارزشمندی است و روش آنها نیز رهروان بسیاری پیدا کرده است. ما شکل گیری جریان تاریخ شفاهی را مدیون حوزه هنری هستیم.
آقای صالحی همچنین به نقش موثر حوزه هنری در تربیت نیروی انسانی اشاره و اضافه کرد: از دهه ۶۰ تاکنون بخش عمدهای از کارکرد حوزه هنری چه در زمینه آموزشهای مستقیم و چه غیرمستقیم معطوف به تربیت نیروی انسانی بوده است. نکته مهم آنجاست که در این آموزش کل ایران تحت پوشش قرار گرفت و محصور به تهران نشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این ۴۰ سال مجموعه وسیعی کارنامه حوزه هنری را ساختند. مدیران مشغول در حوزه از حجت الاسلام زم تا دکتر بنیانیان و در این دهه اخیر نیز محسن مومنی شریف نقش اساسی در برنامههای حوزه داشتند. محسن مومنی شریف ترکیبی از خلوص، همراهی، همدلی، تعهد و دیگر ویژگیهایی است که کارنامه مدیران را درخشان میکند. به ایشان خسته نباشید میگویم، محمدمهدی دادمان نیز مسئولیتش پاسداری از یک کارنامه زرین و ارزشمند است. او در گام دوم انقلاب که مقطعی جدید و نقطه عطفی در تاریخ انقلاب است عهده دار مسئولیت شده است. امیدواریم در اولین دهه گام دوم انقلاب حوزه هنری همچنان درخشش خود را حفظ کند.