پخش زنده
امروز: -
محققان یک شرکت مستقر در مرکز نوآوری دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند سامانههای هوشمند ابری را برای تشخیص ابتدایی بیماری و بررسی تداخلات دارویی طراحی کنند.
نیما شریفی صادقی فارغ التحصیل رشته مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی و فرهنگی، هنری خبرگزاری صدا و سیما به عنوان سرپرست شرکت دستیار سلامت پیشگام (RNS) و مجری طرح «تحلیل و جداسازی بیماریهای کاهنده روان با استفاده از شبکههای عمیق، بهبود جداسازی سه بعدی تومور مغزی با استفاده از شبکههای چند لایه تعمیم یافته» گفت: ما درصدد برآمدیم در قالب این طرح، نرم افزارهایی را طراحی کنیم.
وی با اشاره به یکی از این نرم افزارها گفت: ما توانسته ایم مجموعه نرم افزارهایی را تهیه کنیم که میتواند بیماریهای مغز و اعصاب را اتوماتیک بدون دخالت پزشک تشخیص دهد.
به گفته وی، این نرم افزار با استفاده از تشخیصهای افتراقی و تصاویر پیرابالینی (پاراکلینیکی) امکان تشخیص بیماریهای مغز و اعصاب را فراهم میکند.
شریفی صادقی افزود: این اولین نرم افزار در کشور است که به تشخیص بیماریهای مغز و اعصاب میپردازد؛ این نرم افزار همانند یک پزشک عمل و در تصمیم گیری به پزشک معالج کمک مینماید.
مجری این طرح ادامه داد: در این نرم افزار ۹۳۸ بیماری و ۱۰ هزار سوال تخصصی را جمع آوری کردیم و بر اساس یک الگوریتم تصمیم گیری را انتشار دادیم؛ به واسطه اینها بیمار میتواند با پاسخ به سوالات، بیماری خود را بیابد.
وی درباره نرم افزار بومی که درحوزه دارو توسط این تیم طراحی شده است گفت: نرم افزار دومی که توسط این تیم طراحی شده درخصوص تداخلات دارویی است، زیرا اخیرا جان بسیاری از افراد با تداخلات دارویی به خطر میافتد.
صادقی ادامه داد: این سامانه، داروهای مورد استفاده بیمار را کنترل میکند و تداخلات را مییابد؛ درواقع این سامانه همانند یک دستیار پزشک عمل و به بیمار کمک میکند که با تداخلات دارویی به بیمار آسیب وارد نشود.
وی افزود: سامانه سومی که در این مرکز طراحی کردیم درباره تشخیص بیماریهایی همچون ام اس، آلزایمر و پارکینسون با استفاده از علائم بالینی است.
شریفی صادقی خاطرنشان کرد: هدف ما از طراحی این نرم افزارها، آگاهی رسانی و کاهش درصد خطای پزشکی درنتیجه بالابردن استانداردهای پزشکی است.
وی با بیان اینکه این نرم افزارها در کشورهای جهان اول مانند امریکا و انگلیس طراحی شده است، گفت:، اما این نرم افزارها مطابق استانداردهای کشور ما نیست از این رو نیاز بود که نرم افزارهای مورد نیاز کشور را طراحی کنیم.
صادقی با تاکید بر اهمیت سلامت الکترونیک و سهولت درمان در کشور گفت: این نرم افزارها به زودی وارد کافه بازار میشود که امکان استفاده آن فراهم خواهد شد.
این طرح به سرپرستی دکتر محمد باقر مهناج استاد تمام دانشکده مهندسی برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر به سرانجام رسیده است.