انتقاد چاوش اوغلو
ترکیه اتحادیه اروپا را به نادیده گرفتن نقض حقوق مهاجران در یونان متهم کرد
ترکیه در نشست جمع آوری کمکهای مالی برای آسیب دیدگان بحران سوریه مطرح کرد، اتحادیه اروپا را به نادیده گرفتن نقض حقوق مهاجران در یونان متهم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، "جروم هیوز" خبرنگار شبکه تلویزیونی پرس تی وی در بروکسل در گزارشی در این خصوص گفت: نمایندگان ۸۰ کشور جهان و سازمانهای مختلف در نشستی که به شکل ویدئو کنفرانس برای حمایت از سوریه برگزار شد، شرکت کردند.
نماینده ترکیه در این نشست یونان را متهم کرد که حقوق پناهجویانی را که به این کشور میروند، نقض، قایقهای حامل پناهجویان را غرق و آنها را در شرایط بسیار دشوار در اردوگاهها نگهداری میکند.
مولود چاوش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در این ویدئو کنفرانس گفت: اتحادیه اروپا در برابر اقدامات یونان در نقض حقوق پناهجویان چشمانش را میبندد و در مواردی حتی ترکیه را به ارتکاب چنین مواردی از نقض حقوق بشر متهم میکند. ما از اتحادیه اروپا میخواهیم به تعهدات خود پایبند باشد.
خبرنگار شبکه پرس تی وی گفت: فعالان حقوق پناهجویان میگویند کشورهای غربی باید اقدامات بیشتری برای کمک به پناهجویان سوری انجام بدهند.
شاهین جغتای کارشناس موسسه آکسفام در مصاحبه با خبرنگار پرس تی وی گفت: ما شاهد بوده ایم که برخی کشورها مانند آلمان، نروژ و کانادا اقدامات خود را برای کمک به پناهجویان افزایش داده اند، اما اکثر کشورهای اروپایی به وظایف شان در قبال مهاجران و پناهجویان عمل نکرده اند.
خبرنگار شبکه پرس تی وی گفت بیش از نیم میلیون نفر از ابتدای بحران سوریه در حدود یک دهه قبل، جان باخته اند و حدود ۱۳ میلیون شهروند سوری هم ناچار شده اند خانه و کاشانه شان را ترک بکنند. از هر ده شهروند سوریه، نه نفر در فقر زندگی میکنند.
دبیر کل سازمان ملل متحد هم در ویدئو کنفرانس جمع آوری کمکهای مالی برای مردم سوریه گفت تاثیرات اقتصادی شیوع بیماری همه گیر کرونا به افزایش دو برابری قیمت مواد غذایی منجر شده است و بیش از ۱۱ میلیون نفر داخل سوریه نیازمند کمکهای اضطراری برای ادامه حیات هستند.
خبرنگار شبکه پرس تی وی گفت غرب در نهایت پذیرفته است که تلاشها برای ساقط کردن بشار اسد در سوریه شکست خورده اند، اما اتحادیه اروپا و آمریکا همچنان تلاش میکنند که حکومت سوریه را تحت فشار قرار بدهند.
جوزف بورل رئیس سیاست خارجه اتحادیه اروپا گفت هدف تحریمهای اروپا ضد سوریه آن است که رژیم این کشور تا زمانی که رویکرد خود را تغییر ندهد، نتواند هیچ اقدامی برای عادی سازی شرایط و بازسازی انجام بدهد.
خبرنگار شبکه پرس تی وی در پایان گزارش خود گفت: این امیدواری وجود داشت که ویدئوکنفرانس بروکسل درباره سوریه بتواند حدود ده میلیارد دلار کمک مالی برای مردم سوریه جمع آوری بکند، اما در نهایت قول اعطای حدود ۷/۷ میلیارد دلار کمک به مردم سوریه در این نشست داده شد.
منتقدان سیاستهای خارجی آمریکا و اروپا میگویند غرب باید با توجه به نقش مخرب خود در سوریه و ایجاد شرایط دشوار برای میلیونها نفر از شهروندان این کشور، اقدامات بیشتری برای کمک به مردم سوریه انجام بدهد.