خراسان جنوبی
مطالعه محوطهی باستانی کله کوب سرایان و فلزگری باستان در خوسف
بنیاد پژوهش آلمان (DFG) با همکاری و هماهنگی پژوهشگاه میراث فرهنگی محوطهی باستانی کله کوب سرایان و فلزگری باستان در خوسف را مطالعه میکند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: با توجه به
اهمیت موضوع بنیاد پژوهش آلمان (DFG) با همکاری و هماهنگی پژوهشگاه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی محوطهی باستانی کله کوب سرایان و فلزگری باستان در خوسف را مطالعه میکند.
رمضانی افزود: بنیاد پژوهش آلمان (DFG) یک نهاد دانش بنیان است که با بیش از ۹۰ سال سابقه بزرگترین موسسه غیر دولتی حامی پژوهش در این کشور و رسالت اصلی این بنیاد فراهم شدن حمایتهای پایدار از پژوهشگران جوان، میان رشتهای علوم و تسهیل در برقراری ارتباط میان رشتههای مختلف پژوهشی است.
وی گفت: اعضای بنیاد پژوهش آلمان را دانشگاه ها، موسسات پژوهشی غیردانشگاهی، انجمنهای علمی و فرهنگستانهای علوم تشکیل میدهند.
رمضانی افزود: محوطه کله کوب در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده و برای جلوگیری از تخریب آن در سال ۱۳۸۷ تعیین حریم شده است.
وی گفت:بر اساس مطالعات و پژوهشهای انجام شده، قدمت آن مربوط به اواخر دوران نوسنگی تا عصر مفرغ است که در سالهای ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ دو فصل کاوش باستان شناسی در این محوطه انجام شده است.
رمضانی افزود: در دو فصل گذشته بخشی از مطالعات آزمایشگاهی این محوطه در کشور ژاپن انجام شده است.
وی در مورد فلزگری باستان در شهرستان خوسف گفت: در جریان بررسیهای باستان شناسی که در سال ۱۳۹۲ و ۱۳۹۳ در شهرستان خوسف انجام و ۲۳۸ اثر باستانی شناسایی شد و در این بین تعدادی معادن باستانی نیز بود که وجود آنها حاکی از پیشینه طولانی استحصال فلزات از مواد معدنی در استان است.
رمضانی افزود: در این معادن شواهدی از معدن کاری، بقایای کورههای ذوب فلز و سربارههای فلزات موجود است که تاکنون تحقیقاتی که در برگیرندة مطالعات آزمایشگاهی باشد در آنها انجام نشده است.