آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا:
باید در برابر تخلفات مبارزه با کرونا قاطع بایستیم
رییس جمهور گفت: اساسا بیماری کرونا ناشناخته است و ما هر چه جلوتر میرویم به نکات جدیدی میرسیم بنابراین باید بلندمدت فکر و برنامه ریزی کنیم و در برابر تخلفات قاطعانه بایستیم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای روحانی در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: خوشبختانه خبر خوشی در این جلسه گزارش شده که در برخی استانها با تلاش کادر پزشکی، مسئولان و بیشتر از همه همراهی و حمایت مردم توانستیم از پیک عبور کنیم.
وی اضافه کرد: البته در برخی استانها متاسفانه در مسیر پیک هستیم و باید مواظبت کنیم.
هم عزاداری حسینی و هم توجه به دستورالعملهای بهداشتی مهم است
رئیس جمهور تاکیدکرد: عزاداری برای حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) و توجه به موازین بهداشتی در ماه محرم، مانع الجمع نیست هم باید سوگواری آن حضرت را پاس بداریم و هم اصول بهداشتی را رعایت کنیم.
آقای روحانی در ادامه اظهاراتش درجلسه ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: زندگی ما ایرانیان، شیعیان و مسلمانان با عشق به امام حسین (ع) عجین شده و با همه مسائل متفاوت است.
وی افزود: فرهنگ عاشورا، محرم و عشق به اباعبدالله الحسین (ع) و سوگواری برای آن حضرت مسئله مهمی است که از کودکی و در طول تاریخ همواره به آن پایبند بوده ایم.
آقای روحانی گفت: البته در دیگر کشورهای اسلامی به ویژه همسایگان برای امام حسین (ع) عزاداری میکنند، اما ایرانیان همواره توجه ویژه به اهل بیت عصمت و طهارت (ع) بخصوص امام حسین (ع) داشته و دارند.
رئیس جمهور افزود: طبق روایات، علاوه بر عزاداری برای همه بزرگان اعم از پیامبر (ص) و ائمه هدی (ع) تاکید ویژهای بر عزاداری برای امام حسین (ع) شده است و زیارت بارگاه مقدس آن امام هدی نیز جایگاه ویژهای دارد.
وی اضافه کرد: البته زیارت آستان مطهر همه ائمه (ع) جایگاه بلندی دارد، اما عشق به امام حسین (ع)، چیز دیگری است و در عمق جان ما قرار دارد.
آقای روحانی گفت: زمانی در جامعه بحث بود که سلامت یا اقتصاد؟ سلامت یا معیشت؟ نان یا جان؟ اما روشن شد که این فکر غلطی است و جان و نان و سلامت و معیشت هر دو باید باشند و مردم به خوبی ثابت کردند که این دو باید کنار هم باشد.
رئیس جمهور تاکید کرد: اکنون این بحث مطرح است که عزاداری یا سلامت؟ خیر؛ هر دو مهم است هم عزاداری برای امام حسین (ع) و هم توجه به دستورالعملهای بهداشتی.
وی سوگواری برای امام حسین (ع) را فرهنگ بلندی دانست که در طول تاریخ به ویژه در پیروزی انقلاب، دفاع مقدس و هر جا پیروزی بوده مرهون این فرهنگ و عشق به سید الشهدا (ع) بوده ایم.
آقای روحانی گفت: اخلاق، تعاون و ارزشها ناشی از عشق به امام حسین (ع) است و اگر ملتی مقاوم داریم که از امریکا نمیترسد مربوط به فرهنگ حسینی است اگر ملت قوی و استواری در برابر دشمنان داریم ناشی از این فرهنگ است.
رئیس جمهور بار دیگر تاکید کرد: سوگواری حتماً انجام میشود و جلوگیری از شیوع کرونا هم قطعاً مد نظر است؛ هر دو باید باشد.
وی گفت: ما ماه مبارک رمضان و شبهای احیاء را هم تجربه کردیم عدهای با رعایت فاصله اجتماعی به مساجد رفتند عدهای درخیابانها حضور یافتند، عدهای در فضای مجازی و عدهای از طریق رسانه ملی مناسک شبهای قدر را به جا آوردند.
آقای روحانی افزود: ماه مبارک رمضان تمام شد و هیچ کس نگفت که اعمال عبادی آن ماه سبب شیوع بیماری شده است البته پس از آن، تعطیلات و رفتن در اجتماعاتی مانند عروسیها ممکن است سبب همه گیری شده باشد.
رئیس جمهور اضافه کرد: پس از ماه مبارک رمضان و شبهای احیا، حتی معاندان هم نتوانستند بگویند که اعمال عبادی آن ماه مبارک سبب همه گیری بیماری شده است اکنون هم باید به نحوی عمل کنیم که حتی معاندان نتوانند چنین ادعایی کنند.
وی بار دیگر تاکید کرد: عزاداری برای امام حسین (ع) در همه جا و در همه مناطق کشور باید انجام شود، اما با حفظ فاصله گذاری، ضدعفونی کردن اماکن و تراکم کمتر و دستورالعملهای بهداشتی نیز را حتما باید رعایت کنیم.
آقای روحانی گفت: مدت عزاداری هم در اختیار خودمان است، اما اگر طولانی شدن مدت عزاداری ممکن است ما را در مسیر شیوع بیماری قرار دهد لازم نیست سه چهار ساعت باشد میتواند یک و نیم تا دو ساعت انجام شود.
رئیس جمهور افزود: البته روزهایی مانند تاسوعا و عاشورای حسینی در ماه محرم و اربعین حسینی در ماه صفر، روزهای ویژه است.
عزاداری محرم با رعایت دستورالعملهای بهداشتی
رییس جمهور گفت: عزاداری محرم امسال باید با رعایت دستورالعملهای بهداشتی الگویی برای شیعیان دیگر نقاط دنیا باشد.
آقای روحانی در ادامه سخنانش در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا افزود: مراسم عزاداری حسینی با شکوه و عظمت مانند سالهای گذشته برگزار خواهد شد، اما استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری و عدم تجمع در مکانهای برگزاری مراسم جزو این شکوه به شمار میرود.
وی اضافه کرد: شکوه و جلال و عظمت را با رعایت دستور العملهای بهداشتی نشان خواهیم داد و ایران باید الگویی برای سایر کشورهای مسلمان و شیعیان باشد. الگویی که باید همگان از آن تبعیت کنند و به بهترین شکل آن را انجام دهیم.
رییس جمهور گفت: تلاشهایی خوبی بین دستگاههای اجرایی از جمله حوزههای علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت کشور و وزارت بهداشت و درمان در این باره صورت گرفته است.
وی افزود: افراد درباره نذورات هم رعایت بهداشت را داشته باشند حتی میتوانند نذورات خود را به صورت خشک به افراد نیازمند برسانند و از پهن کردن سفره خودداری و در بسته بندیهای بهداشتی، نذورات خود را ارائه کنند.
آقای روحانی ادامه داد: کسی نمیتواند بین دین و علم فاصله ایجاد کند، علم و دین از هم جدایی ندارد و هر دو در کنار هم قرار دارند و فضای محرم امسال کاملا حسینی و با شور اباعبدالله الحسین (ع) خواهد بود.
رییس جمهور گفت: از تمام متولیان امر از جمله علماء، فضلاء، مراجع، مداحان که متولی فرهنگ، تبلیغات، یا تکایا و مساجد هستند درخواست دارم با همراهی یکدیگر و در چارچوب اصول دین مبین اسلام و حفظ سلامتی مراسم عزاداری را برگزار کنند.
آقای روحانی افزود: میخواهیم هم در این مراسم شرکت کنیم و هم به عنوان یک عزادار امام حسین (ع) دیگران را به این بیماری مبتلا نکنیم، این چیزی است که هم دین، هم علم وهم امام حسین (ع) از ما میخواهد، مراقب سالمندان باشیم به خصوص افرادی که دارای بیماریهای زمینهای هستند.
وی گفت: خداوند عزای افرادی را که دچار بیماری هستند و امکان حضور در مراسم را ندارند قبول میکند و حتما از طریق تلویزیون و فضای مجازی میتوانند مراسم باشکوه را ببینند و به دعا و نیایش بپردازند. خداوند انشاء الله تمام عزاداریهای ما را قبول کند.