پويش نذر خون در سیستان و بلوچستان
بانک خون سیستان و بلوچستان وضعيت مناسبي ندارد ، پويش نذر خون براي کمک به بيماران راه اندازي شده و در ايام محرم داوطلبان جمعيت هلال احمر براي اهداي خون پيش قدم شدهاند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرکل انتفال خون سیستان و بلوچستان گفت: 3 هزار و 200 بیمار مبتلا به تالاسمی در این استان است و سالیانه 80 نفر هم به این آمارها اضافه می شود.
- خسروی افزود: هر بیمار تالاسمی نیز سالیانه تا 350 میلیون ریال هزینه به بخش دولتی تحمیل می کند و همچنین سالیانه 70 هزار واحد خون معادل 60 درصد از کل توزیع خون در استان به بیماران تالاسمی اختصاص دارد.
- وی علت آمار بالای تالاسمی در استان را ازدواج های فامیلی، عدم رعایت مشاوره قبل از ازدواج و انجام ندادن آزمایش ژنتیک عنوان کرد
همچنین به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هشت و نیم درصد افراد در سیستان و بلوچستان، ناقل ژن تالاسمی مینور هستند.
- دکتر طباطبایی گفت:میزان شیوع ژن تالاسمی مینور در کشور حدود چهار تا پنج درصد است.
وی افزود: با وجود تلاشهای زیادی که برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری انجام شده، اما در حال حاضر در سیستان و بلوچستان سه هزار و دویست نفر مبتلا به تالاسمی هستند.
وی ادامه داد: با یک آزمایش ساده قبل ازدواج می توان احتمال ناقل بودن به این بیماری را تشخیص داد، اما دلیل اینکه همچنان در ابن استان، نوزادان مبتلا به تالاسمی متولد می شوند، عقدهای غیررسمی است و گاهی هم در زمان بارداری مشخص می شود که زوجین مبتلا به تالاسمی هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی زاهدان گفت: تولد نوزاد تالاسمی چالش های زیادی برای خانواده و نظام سلامت دارد به طوری که شصت درصد خون اهدایی در استان به بیماران تالاسمی تزریق می شود و اکثر اوقات نیاز خونی استان از استانهای همجوار رفع می شود.