به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سیما، دکتر میرباقری در نشست سیاستهای سیما در اربعین حسینی و دهه آخر صفر با تاکید بر ظرفیت بسیار عظیم اربعین گفت: آن چه رسانه ملی در انعکاس و پوشش مراسم و مناسک مذهبی در ماههای گذشته و ویژه ماه محرم در شرایط خاص کنونی به لحاظ شوع ویروس کرونا انجام داد، بی شک یک اقدام انقلابی و جهادی رسانهای بود.
میرباقری با تاکید بر اینکه جوهره انقلاب ما، اجتماعات است، افزود: دشمن تصور میکرد با بروز کرونا و محدود شدن اجتماعات، ضربه مضاعفی به نظام میزند، اما برپایی اجتماعات مذهبی ناکامشان گذاشت.
اجتماعات آورده امام خمینی (امام رحمه الله) که نگاه قرآن و تاکیدات دینی هم بر آن تاکید میکند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی با تکیه بر چنین ظرفیتها و دارا بودن تواناییها و داشتن قدرت حل مساله، میتواند بر مشکلات و سختیها فائق آید
معاون سیما با اشاره به وجود همه محدودیت ها، فشارها و شیطنتهای دشمنان گفت: روحیه انقلابی و جهادی و ظرفیت مذهبی بی نظیر و همراهی مردم، تاکنون توانسته است انقلاب را از گردنههای سخت و اقدامات کارشکنانه دشمنان به خوبی عبور دهد.
معاون سیما، لزوم برپایی اجتماعات مذهبی را بسان چراغ روشنی توصیف کرد و افزود: این مجالس به نیازهای معنوی و فکری مردم پاسخ میدهد و در این شرایط متفاوت نیز با رعایت تمام دستورالعملهای بهداشتی به خوبی برگزار شد و پیام مهمی برای همگان داشت.
آقای میرباقری برگزاری مراسم عزاداری را در دهه اول محرم، یک کار انقلابی توصیف کرد که رسانه ملی توانست از ظرفیتهای خود به شایستگی استفاده کند و بی شک چنین سرمایه گذاریهای معنوی تاثیرات مطلوب بی شماری در آرامش و توکل مردم خواهد داشت.
وی با تاکید بر اینکه اربعین حسینی، ظرفیت هنگفتی برای بیان اهداف قیام سالار شهیدان دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم رسانه ملی بتواند با انعکاس راهپیمایی باشکوه اربعین در عراق، حال و هوای زائران حسینی را به خانهها بیاورد که این نمایش اجتماع باشکوه، هم در داخل کشور و هم در بیرون مرزها تاثیر خود را خواهد گذاشت.
آقای میرباقری در پایان گفت: در انعکاس اجتماعات حسینی شاهد همکاری تنگاتنگ سازمان تبلیغات اسلامی، آستان قدس رضوی و دیگر دستگاهها بودیم و ان شاالله ماحصل این کار جمعی، تقویت روحیه جمعی و فرهنگ ایثار در هشت سال دفاع مقدس است که به برکت خدمتگزاری به اهل بیت (ع) روی میدهد.
برپایی «موکب تلویزیونی ایران» در ایام اربعین حسینیهمچنین مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در این نشست با اشاره به انعکاس مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان در دهه اول محرم از شبکههای رسانه ملی گفت:در ابتدا تصویر دقیقی از نحوه برگزاری مراسمهای دهه اول وجود نداشت و برغم تغییر دستورالعملهای کرونایی، اما رسانه ملی با توجه به پشت سر گذاشتن تجربه موفق در ماههای رجب، شعبان، رمضان و مراسم احیای شبهای قدر، مراسم عرفه و ... با تهیه و تدارک سناریوهای مختلفی وارد میدان شد.
شیخ اکبری درباره تنوع برنامههای حسینیه تلویزیونی ایران ادامه داد: ویژه برنامههای محرمی شبکههای سیما امسال افزایش چشمگیری داشت به طوری که تلویزیون در دهه اول محرم از برنامههای ۹۵ مداح و ۲۷ سخنران مطرح کشور در شور و شعور افزایی بهره برد.
دبیر شورای معارف سیما افزود:امسال عنایت ویژه تری هم به استانها شد و مراسم عزاداری و آیینهای مختلفی که در شهرهای مختلف به ویژه در تاسوعا و عاشورای حسینی برگزار شد، از شبکههای مختلف سیما پخش و اقامه نماز ظهر عاشورا از سراسر کشور بصورت گسترده و کامل پوشش شد.
شیخ اکبری با تاکید بر این که مردم فهیم کشورمان همواره و در تمام شرایط پای دین و اهل بیت علیه السلام هستند، تصریح کرد: تا پیش از ماه محرم، دشمنان نظام با هجمهها و تبلیغات منفی خود، در تحت الشعاع قرار دادن مراسم عزاداری امام حسین (ع) برآمدند که مثل همیشه در رسیدن به اهداف خود ناکام ماندند و مردم خداجوی با برگزاری عزاداری سالار شهیدان، برگ زرینی در ارادت به امام حسین و عشق به امام عاشقان به نمایش گذاشتند.
وی با اشاره به در پیش بودن اربعین حسینی و دهه آخر صفر گفت: برنامهای با عنوان «موکب تلویزیونی ایران» برای اربعین از شبکههای سیما پخش خواهد شد تا حال و هوای اربعین را برای عزاداران حسینی که امسال توفیق پیاده روی را به سبب شرایط کرونایی و رعایت شیوه نامه بهداشتی از دست داده اند از طریق تلویزیون درک کنند. در روز اربعین هم ان شالله مسیر راهپیمایی در عراق و قرائت زیارت اربعین از شبکههای سیما پخش میشود.
دبیر شورای معارف سیما با محکومیت اقدام موهن نشریه شارلی ابدو در توهین به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) خاطرنشان کرد: برای دهه آخر صفر که مصادف با رحلت جانگداز پیامبر عظیم الشان اسلام است و با توجه به این اقدام موهن که خشم مسلمانان را برانگیخته، شبکههای سیما به طور ویژه به مناسبت رحلت رسول اکرم (ص) و ابعاد شخصیتی پیامبر رحمت خواهند پرداخت.
رسانه ملی در محرم گل کاشت.حجت الاسلام والمسلمین جلالی معاون امور فرهنگی و تبلیغاتی سازمان تبلیغات اسلامی نیز در این نشست گفت: امسال محرم با ویژگیهای منحصر به فردی به لطف خدا برگزار شد و مردم در آن نقش اصلی را ایفا کردند و باید قدردان آنها باشیم. این مهم است که بدانیم وقتی رسانه ملی این شکوه حضور عزاداران حسینی را در قاب تلویزیون میلیونها مخاطب به نمایش میگذارد، تاثیر گذاری آن بیشتر میشود.
وی افزود: ۲۵۰ ساعت برنامه مشترک همکاری سازمان تبلیغات اسلامی و شورای معارف سیما در دهه اول محرم ساخته شد که لازم است از همراهی و همدلی معاونت سیما تشکر کنم.
معاون امور فرهنگی و تبلیغاتی سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه رسانه ملی در محرم گل کاشت، ادامه داد: رسانه ملی میتواند در مراسم اربعین پیش رو و دهه آخر ماه صفر قابهای خوبی را به تصویر بکشد و خلاء پیاده روی اربعین امسال را برای مردم جبران کند.
حجت الاسلام و المسلمین جلالی همچنین تاکید کرد: در همین دهه اول محرم توانستیم با حضور پر شور رسانه ملی، بر هجمه دشمنان با هدف از بین بردن عظمت محرم غلبه و آن را خنثی کنیم.
دهه آخر صفر، نقطه کانونی آستان قدس رضوی است.حجت الاسلام والمسلمین گنابادی نژاد معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی نیز گفت: دهه آخر صفر یک نقطه کانونی برای ما در آستان قدس است و باید با رعایت تمام ملاحظات و محدودیتها بتوانیم حرکت خوبی در خور یک جامعه شیعه و انقلابی ایران اسلامی را پیش ببریم.
وی با اشاره به درخواست هیئاتی از سراسر کشور برای حضور در حرم امام رضا (ع) افزود: این آمادگی وجود دارد تا با هماهنگی رسانه ملی برای انعکاس برنامه هیئتهایی که مورد درخواست بیشتر مردم هستند همکاری داشته باشیم و زمینههای لازم را فراهم کنیم.
معاون تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی در پایان از اهتمام رسانه ملی به ویژه شبکههای سیما در دوران کرونا تشکر کرد.
در این نشست همچنین نصرپور مدیرکل صداوسیمای مرکز خراسان رضوی و خیرجو رئیس مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس گزارشی از اقدامات خود در دهه اول محرم ارائه کردند.
در پایان این مراسم از خادمان حسینی شبکههای سیما قدردانی شد
---
نخستین و مهم ترین وظیفه ی مثبت و سازنده ی همه رسانه های اطلاع رسانی همگانی مجاز در کشور تلاش بی وقفه در راستای زدودن جهل و رهایی جامعه از نا آگاهی به حقایق همه ی نیازهای زندگی سالم و تلاش پیویسته در ترویج و تشویق تلاقی افکار خلاق علم آفرین و هدایت فرهنگ ملی به این سو است.
پرداختن به مسائلی که هیچ بازده مثبت و سازنده ای برای پیشرفت و شکوفایی زندگی جوامع بشری ندارند بجز در عقب ماندگی نگه داشتن این جوامع بنفع چپاولگران سلطه جو و سوق دادن تدریجی این جوامع به سوی تباهی چه بازده دیگری می تواند داشته باشد
متولی تبلیغات و اطلاع رسانی همگانی در کشور که وزارت ارشاد است مسئولیت اول را در سوق دادن رسانه های همگانی به سوی نشر افکار سازنده و مثبت و جلوگیری از افکار مخرب جهل آفرین که ضد شرع و عقل اند در جامعه بعهده دارد و باید در سایه ی نظام اسلامی پیوسته در این زمینه ها به خدا و مردم پاسخ گو باشد.