جهانگیری:
تخصیص ارز ۴۲۰۰تومانی برای تامین کالاهای اساسی
معاون اول رئیس جمهور گفت: کالاهای اساسی، دارو و واکسن تا پایان سال با ارز ۴۲۰۰تومانی وارد میشود و مشکلی در تخصیص ارز در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ اسحاق جهانگیری در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصادمقاومتی هرمزگان افزود: اکنون با وجود تحریمها مهمترین منبع درامد دولت از بین رفته است و در تامین بسیاری از کالاها در شرایط سختی قرار داریم که امیدواریم با همراهی مردم ایران از این شرایط عبور کنیم.
وی گفت: حجم تجارت خارجی ایران بیش از ۱۰۰میلیارد دلار در سال است که جزو ۲۰ اقتصاد برتر دنیاست و قطعا برای حل این مشکلات راه حل داریم.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به ظرفیتهای دریایی و شیلاتی هرمزگان گفت: هرمزگان قطب اصلی کشتی سازی در کشور است و در تلاش هستیم با احیای شورای عالی صنایع دریایی این ظرفیت استان را دوباره شکوفا کنیم.
اسحاق جهانگیری با تاکید بر توسعه اقتصاد دریا محور در استان افزود: پرورش میگو در استان خوب رشد کرده و باید حمایت بیشتری شود.
وی گفت: امروز با توافقاتی که انجام شد ۸میلیون تُن کالای رسوبی در بنادرکشور با سرعت تخلیه میشود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: بندرعباس همچنین مشکل حاشیه نشینی دارد که برای حل آن باید اقدام شود.
جهانگیری گفت: از استاندار هرمزگان میخواهیم که مشکلاتی که امروز مطرح شد را بصورت مکتوب از دستگاههای مسئول درمرکز پیگیری کنند.
وی همچنین از استانداران کشور خواست تا مشکلات رفع موانع تولید که حل نشده اند را به دفتر ستاد فرماندهی اقتصادمقاومتی کشور ارسال کنند.
معاون اول رئیس جمهور گفت: تحریمها این فرصت را به ما داد که گلوگاههای مشکلات تحقق اقتصادمقاومتی را شناسایی و برطرف کنیم.
جهانگیری افزود: در این سالها با تحریک برخی کشورهای منطقه و سعودیها فشارهای اقتصادی علیه ایران بیشتر شد.
با این هدف که بخواهند انقلاب اسلامی ایران را ساقط کنند.
بیشتر بخوانید؛ چرخش چرخ تولید باوجود تحریمهاوی گفت: با وجود مشکلات در سالهای گذشته نیز کارهای خوبی در افزایش ظرفیتهای اقتصادی ایران مانند خودکفایی در تولید گندم، ساخت پالایشگاه بنزین ستاره خلیج فارس و افزایش ظرفیتهای در حجم تولید میعانات گازی انجام شده است بطوری که اکنون حجم تولید میعانات گازی درکشور از ۴۰۰هزار مترمکعب از سال۹۲ به یک میلیون متر مکعب رسیده است.
معاون اول رئیس جمهور همچنین به تولیدکنندگان و شرکتهای تولیدی استان توصیه کرد که سهمشان را در رابطه با مسولیتهای اجتماعی ادا کنند.
رئیس کل بانک مرکزی هم در این نشست گفت: در شرایط فعلی بازگشت ارز حاصل از صادرات بسیار اهمیت دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خلیج فارس؛ عبدالناصر همتی در نشست ستاد راهبری و مدیریت اقتصادمقامتی هرمزگان با رویکرد رفع موانع و جهش تولید افزود: فشارهای تحریم موجب به هم ریختن تعادل بازار ارز شده است که با برنامه ریزی بدنبال پایین آوردن نرخ ارز و تعادل بازار هستیم.
وی گفت: صادرکنندگان متعهد به بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور هستند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: کشور به ارز حاصل از صادرات غیرنفتی وابسته است و رفع تعهدات ارزی با بازپرداخت ریالی پذیرفته نیست.
در این نشست وزیر راه و شهرسازی نیز به مطالبات پیمانکاران از دستگاههای اجرایی اشاره کرد و گفت:با توافق صورت گرفته با بانکها و برای رفع مشکلات پیمانکاران، به آنها تسهیلات ویژه پرداخت میشود.
محمد اسلامی افزود: برای توسعه سواحل مکران، محرومیت زدایی و انجام فعالیتهای اقتصادی در منطقه، سرمایه گذار جذب شده است.
وی گفت: برای اتصال جاسک به شبکه ریلی کشور هم در آینده نزدیک، برنامه ریزی شده است.
وزیر جهاد کشاورزی هم در این نشست گفت: در زمینه بکارگیری زمینها و امکانات بخش کشاورزی در حوزه توسعه شیلات هرمزگان، بویژه پرورش ماهی و میگو نیز آماده همکاری هستیم.
کاظم خاوازی افزود: ایجاد کارخانههای فرآوری محصولات کشاورزی در کشور بویژه هرمزگان هیچ محدودیتی ندارد.
وی گفت: بعد از پرورش ماهی در قفس و میگو، تولید جلبک بزرگترین فعالیت صنعتی است که باید به آن توجه ویژه شود.
در این نشست شماری از نمایندگان بخش خصوصی مسائل و مشکلات خود را در حوزه تولید و صادرات بیان کردند.