پخش زنده
امروز: -
آقای قانعی گفت: در حال حاضر بدون وابستگی به شرکتهای خارجی موفق به تولید فراوردههای پلاسما به شیوه نوآورانه شدیم و این کارخانه ۳۰ درصد از این محصول را تأمین و طی دو سال آینده کل نیاز کشور را بر طرف خواهد کرد.
به گزارش فناوری گروه علمی فرهنگی هنری خبرگزاری صدا و سیما، آقای قانعی در ارتباط تصویری با استودیو پخش خبر ۲۱ شبکه اول سیما درباره خط تولید فراوردههای پلاسما و اهمیت آن افزود: سالیانه حدود ۴۰۰ هزار لیتر پلاسما به آلمان ارسال میشود که به ازای هر لیتر ۱۷۰ یورو برای تهیه فراوردههای پلاسما از ما دریافت و به ایران بازگردانده میشود.
وی با اشاره به اینکه حدود ۶۵ میلیون دلار هزینه فراوری پلاسما میشود ادامه داد: شرکتهایی طی ۳۰ سال 'گذشته متعهد شدند فراوری پلاسما را برای ایران انجام دهند، اما به دلایل مختلف از جمله تحریم، شانه خالی کردند و طی این سالها این محصول را از کشور خارج میکردیم و راهی جز این نداشتیم.
معاون معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: تکنولوژی به کار رفته در این طرح بسیار جدید و روش سنتی پالایشگاهی نیست و نمونه این روش در اطراف ما وجود ندارد و یک شرکت دانش بنیان، تجهیزات آن را تهیه و با دانش بومی این کار صورت گرفت.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در کشورهای پیشرفته دنیا تا ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی مرتبط با زیست فناوری است و بخش غذایی و دارو، حوزه امنیت ملی یک کشور محسوب میشود.
وی ادامه داد: در حال حاضر زیست فناوری را در بخش غذایی و دارو متمرکز کردیم و حدود ۳۸۰ میلیون دلاری که داروهای زیستی وارد میکردیم با اجرای این طرح به صورت کامل آن را تأمین خواهیم کرد و همچنین در بخش غذایی، نهادههای زیستی را در داخل کشور تولید خواهیم کرد.
آقای قانعی درباره تولید داخلی واکسن HPV هم گفت: واکسن HPV، اولین واکسن ضد سرطان در کشور است و چند کشور قادر به تولید این واکسن بودند که قیمت واکسن خارجی که قبلاً وارد کشور میشد بسیار گران بوده و دسترسی گروه خاصی به این واکسن میسر بوده است، ولی با تولید داخلی این واکسن، بسیاری از خانمها میتوانند به این واکسن دسترسی داشته باشند و با سه دُز تزریق اطمینان داشته باشند که دیگر سرطان رحم نمیگیرند و البته قیمت این واکسن حداکثر ۶۰ درصد قیمت واکسن خارجی است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره رونمایی از تولید داخلی کود فسفاته هم افزود: یکی از استراتژیهای ستاد توسعه زیست فناوری، تبدیل شیمیایی به زیستی است و این طرح هم برای سلامت انسان، محیط زیست و محصولات کشاورزی که از این طریق به دست میآید مناسب است.
وی ادامه داد: واردات حدود ۴۰۰ میلیون دلار، ارزبری سنگینی داشت و ایران هم منابع فسفاته در اختیار ندارد و این روش «بیوتکنولوژی» است که به روش زیست فناوری، فسفات از خاک توسط باکتری خاص برداشت و به ریشه گیاه داده میشود و این تکنولوژی ارزبری را کاهش و سلامت را افزایش داده است.
آقای قانعی گفت: محصول پلاسمایی در سال ۶۵ میلیون دلار و کود فسفاته زیستی هم حدود ۴۰۰ میلیون دلار خروج ارز داشت که با رونمایی از این طرحها میتواند به یک سوم کاهش پیدا کند.
وی درباره رونمایی از ماده اولیه دارویی هم افزود: ماده اولیه داروی ضد افسردگی در داخل کشور تولید و با توجه به شیوعی که در کشور دارد و مصرف بسیار بالای آن، در حال حاضر این موضوع حل شده است، البته این دارو در گذشته به صورت وارداتی بوده است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: آذر ماه، روش نوترکیب واکسن آنفلوانزای فصلی در کشور تولید خواهد شد که امسال اولین تولید این واکسن خواهد بود و همچنین واکسن فوق حاد پرندگان هم برای آنفلوانزا که یک بار خسارت سنگینی در کشور به جای گذاشت، در کشور تولید خواهد شد.