گفتگوی ویژه :
تلاش های بی حاصل ترامپ برای ماندن در کاخ سفید
کارشناس مسائل آمریکا راه ترامپ برای ماندن در کاخ سفید را بسیار سخت توصيف کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سيد حامد موسوي در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: با اینکه ترامپ تمام تلاش خود را برای مورد تائید قرار نگرفتن انتخابات بکار بسته اما با راه اندازی دعاوی حقوقی مختلف تا این لحظه موفقیتی به دست نیاورده و تاکنون او در 13 دادگاه شکست خورده است.
او ادامه داد: روی هم رفته براساس اعتراضات حقوقی ترامپ به سی بازشماری آراء، در برخی ایالات مانند ویسکانسین و میشیگان و جورجیا، باز شماری های دستی صورت می پذیرد. البته هزینه بازشماری آراء با ترامپ (درخواست کننده) است.
کارشناس غرب درخصوص تلاش های ترامپ برای ماندن در کاخ سفید گفت: اقدامات و رسیدگی های حقوقی را می توان یکی از راههای ترامپ برای ماندن در قدرت بیان کرد و او از سوی دیگر نیم نگاهی هم به ایجاد آشوب در آمریکا دارد زیرا چنین پناسیلی در آمریکا وجود دارد و حدود 70% از طرفداران ترامپ به اعمال تقلب در انتخابات و معدوم سازی و تغییر آراء به نفع بایدن اعتقاد دارند.
او ادامه داد: این روزها رسانه معروف و پر بیننده فاکس نیوزی که به شدت طرفدار ترامپ بود حالا در اخبارش بایدن را رئیس جمهور منتخب عنوان می کند و به نوعی می توان گفت این روزها امپراتوری رسانه آمریکا حامی بایدن است.
موسوی نیز در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: براساس پیش بینی امکان وضع تحریم های مختلف در 70 روز باقیمانده ترامپ علیه ایران بخصوص در مسائل غیر هسته ای وجود دارد.
وی ادامه داد: این تحریم ها در عمل تاثیر چندانی بیش از اثرگذاری فعلی در اقتصاد ما نخواهد داشت و بیشتر این تحریم های جدید نمادین خواهد بود والبته مانع تراشی در کار بایدن می باشد چرا که موضوع تحریم ها را تا حد ممکن پیش برده اند.
آقا موسوی گفت: یکی از موضوع هایی که مشاوران بایدن درباره قبل از توافق با ایران دارند طرح فریز در برابر فریز است یعنی ما تحریم های بیشتری اعمال نمی کنیم و ایران هم برنامه های هسته ای را توسعه ندهد که این طرح عادلانه نیست چون آمریکاییها،تحریم را تا نهایت پیش برده اند ولی برنامه هسته ای ما فاصله زیادی تا مقادیر قبل از برجام دارد.
وی با اشاره به اینکه موضوع تحریم ایران طی این 70 روز یک طرح اسرائیلی است، افزود: ترامپ در تلاش است قبل از رفتن یک خوش خدمتی به اسرائیل ها بکند.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: ترامپ غیر قابل پیش بینی است و اگر ترامپ احساس کند که درگیری نظامی با کشوری مثل ایران یا ونزوئلا منجر به یک جنگ تمام عیار شود قطعاً عقب خواهد نشست ولی در حد یک زد و خورد محدود و کنترل شده را به نفع خود می داند چون حواس ها را از مسائل داخلی گمراه می کند، البته درگیری نظامی در این 70 روز تنها یک تحلیل است.
آقای موسوی گفت: عملکرد ترامپ در سیاست فشار حداکثری قابل پیش بینی بود ولی بایدن و دموکرات ها بازی پیچیده تری دارند یعنی جنگ با ایران را چند بُعدی از قبیل دیپلماتیک، رسانه ای، فشار و تحریم دنبال می کنند.
وی افزود: براساس تحلیل هایی که در اندیشکده های دموکرات بحث شده در ماه های اول، بایدن یکسری تحریم های نمادین علیه ایران را لغو می کند ولی برای لغو تحریم های اساسی که در اقتصاد ایران تاثیر ملموس داشته باشد عجله نخواهد کرد.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: اگر بایدن بخواهد تحریم ها را لغو کند تا پاییز سال آینده صبر خواهد کرد چرا که تکلیف انتخابات ریاست جمهوری ایران مشخص شود تا با دولت جدید مذاکره کند وتحریم ها را در مقابل امتیازات لغو کند.
وی افزود: اهداف دموکرات ها شبیه با جمهوریخواهان است ولی در روش اجرا متفاوت عمل خواهند کرد.
آقای موسوی گفت: آمریکایی ها از بهمن 99 تا خرداد 1400 هیچ تحریم مهم و اساسی را لغو نخواهند کرد ولی امکان لغو تحریم های نمادین در این بازه زمانی وجود دارد.
همکاری شبکه های اجتماعی برای حذف یا سرکوب طرفداران ترامپ
کارشناس مسائل آمریکا هم از همکاری شبکه های اجتماعی برای حذف یا سرکوب طرفداران ترامپ خبرداد.
محمد مرندی در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: فیسبوک ، اینستاگرام و سایر شبکه های اجتماعی با همکاری و همدستی یکدیگر سعی برحذف و ساکت نگهداشتن طرفداران آقای ترامپ دارند و باز هم مستندات قابل توجهی برای اثبات در انتخابات آمریکا وجود ندارد.
او درخصوص نماهنگ هایی از معدوم سازی برخی آرا گفت: این اقدام و معدوم سازی آراء در سطل های زباله می تواند واقعی یا غیر واقعی باشد و نمی توان پاسخ قاطعی در این مورد بیان کرد.
مرندی افزود: بعید است که ترامپ بتواند با اعتراضات حقوقی بخش گسترده ای از آراء را به نفع خود برگرداند او باید بداند تنشهایی از این دست برای جامعه آمریکایی مناسب نیست و ممکن است دولت بعدی را نامشروع جلوه دهد.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: وضع داخلی آمریکا از نظر اقتصادی بسیار بد است و باید هزینه های خود را کاهش دهد و تنش با ایران فقط هزینه زاست.
سید محمد مرندی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره راه های بایدن در قبال پرونده ایران افزود: بسیاری از تحریم ها به دستور رئیس جمهور انجام شده است و بایدن هم با یک دستور امکان حذف آنها را دارد و برای اینکه حسن نیت خودش را نشان دهد بهانه ای ندارد.
وی ادامه داد: موضوع فشارحداکثری در دولت اوباما شروع شد و در زمان اجرای برجام مقرر شد تحریم ها برداشته شود که هیچ وقت تعهدات خود را کامل اجرا نکردند.
آقای مرندی افزود: جنگ سوریه را اوباما، بایدن، اردوغان ، ملک عبدالله سعودی و اسرائیلی ها به راه انداختند و جنایات عظیمی را رقم زدند.
وی گفت: بایدن در تلاش است که با ترامپ متفاوت باشد.
کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: وضع داخلی آمریکا از نظر اقتصادی بسیار بد است و باید هزینه های خود را کاهش دهد و تنش با ایران فقط هزینه زاست.
مرندی افزود: اگر آمریکا قصد حل مشکل با ایران را دارد در ابتدا باید برجام را بطور کامل اجرا کند و باید خسارت را به اشکال مختلف مانند برداشتن برخی از تحریم ها بپردازد.
آقای مرندی با بیان اینکه تکلیف به شهادت رساندن سردار قاسم سلیمانی باید روش شود هم گفت: ایران بایستی طلبکارانه وارد موضوع شود چرا که آمریکایی ها در حال حاضر با روسیه، چین و منطقه مشکل دارند و بایدن رابطه خوبی هم با محمد بن سلمان ندارد.
وی افزود: به نفع بایدن است که تنش ها را با ایران کاهش دهد و ایران برگه های زیادی برای برنده شدن دارد.
کارشناس مسائل آمریکا گفت: با روی کار آمدن بایدن و تضعیف آمریکا کشورهایی مانند روسیه وچین که با ایران تجارت دارند به تحریم ها کمتر اعتنا خواهند کرد.
برخی رسانه ها همچون ایندینپدنت فقط از تقلب های ترامپ می نویسند
مصطفی خوش چشم دیگر کارشناس مسائل غرب در ارتباط زنده تصویری با این برنامه در خصوص ادعای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات آمریکا گفت: اگر تقلبی هم در بین باشد از سوی هر دونامزد انتخاباتی بوده اما برخی رسانه ها همچون ایندینپدنت فقط از تقلب های ترامپ می نویسند و حتی تقلب های بایدن را نیز به ترامپ نسبت می دهند.
وی افزود: از سوی دیگر رسانه هایی همچون سی ان ان و فاکس نیوز قبل از هر چیز مسائل ملی و حکومتی را اولویت قرار می دهند و سپس به سمت جناح گرایی می روند که تا حدودی می توان این دو رسانه مصلحت اندیش تر دانست.