پخش زنده
امروز: -
تردد بین استانی وسایل نقلیه سبک در بازه ایام عید فطر سال ۱۴۰۰ در مقایسه با سال ۹۹ حدود ۳۴ درصد و نسبت به سال ۹۸ حدود ۵۴ درصد کاهش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وزارت راه و شهرسازی، با توجه به افزایش تعداد مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا در کشور، از ساعت ۱۴ روز سه شنبه ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه محدودیت تردد در راههای برون شهری اعمال شد.
بر این اساس، بررسی متوسط تردد روزانه بین استانی از ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه در کشور، نشان میدهد حدود یک میلیون و ۲۶۳ هزار و ۲ وسیله نقلیه در راههای برون شهری تردد داشتهاند که میزان تغییرات تردد بین استانی در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۹ در بازه زمانی ۲ تا ۵ خرداد، حدود ۳۱ درصد کاهش و ۳۴ درصد کاهش در تردد وسایل نقلیه سبک بوده است.
میزان تغییرات تردد استانی در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ از ۱۳ تا ۱۶ خرداد ۴۸ درصد کاهش و ۵۴ درصد کاهش تردد در وسایل نقلیه سبک گزارش شده است.
بررسی میزان ورودی و خروجی وسایل نقلیه در بازه زمانی ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت در کل استانهای کشور نشان میدهد، استانهای گیلان، مازندران، تهران و البرز، قزوین، قم، زنجان، سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، اردبیل، مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، همدان، گلستان، اصفهان، خوزستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، سمنان، چهار محال و بختیاری، کرمان، خراسان جنوبی، کرمانشاه، فارس، ایلام، لرستان، کردستان، هرمزگان، بوشهر و یزد به ترتیب درصد بیشتری کاهش ورود و خروج وسایل نقلیه را نسبت به سال گذشته داشتهاند.
مجموع ورود و خروج استان گیلان در این بازه زمانی در سال جاری ۱۹۰ هزار و ۴۵۰ عدد بوده که درصد تغییر مجموع ورود و خروج وسیله نقلیه آن نسبت به سال ۹۹ حدود منفی ۶۰ درصد و نسبت به سال ۹۸ حدود منفی ۷۵ درصد کاهش داشته است.
دومین استان در این جدول مازندران و یکی از مقاصد گردشگری است که مجموع ورود و خروج وسیله نقلیه به این استان حدود ۳۰۶ هزار و ۳۱۵ مورد بوده که نسبت به سال ۹۹ منفی ۵۶ درصد و نسبت به سال ۹۸ منفی ۶۸ درصد کاهش ورود و خروج وسیله نقلیه داشته است.
جایگاه سوم در این جدول به استان تهران و البرز اختصاص دارد که با ثبت ۸۱۲ هزار و ۸۹۱ مجموع ورود و خروج از این استانها، نسبت به سال قبل منفی ۵۱ درصد و نسبت به سال ۹۸ منفی ۶۲ درصد کاهش را نشان میدهد.
استان قزوین که یکی دیگر از استانهای مقصد گردشگری و از استانهای عبوری مسافران برای تردد به دیگر شهرهاست نیز در مجموع ۵۱۸ هزار و ۸۲۱ مورد مجموع ورود و خروجی وسیله نقلیه ثبت شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل منفی ۵۱ درصد و نسبت به سال ۹۸ منفی ۶۴ درصد کاهش را نشان میدهد.
براساس اطلاعات پلاکهای ثبت شده در دوربینهای پلاک خوان در بازه زمانی ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه حدود ۴ میلیون و ۸۵ هزار پلاک خودرو شخصی با ترکیب مبدا استانی تهران و البرز، خراسان رضوی، مازندران، فارس، اصفهان، گیلان، کرمان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خوزستان، قم، کرمانشاه، گلستان، هرمزگان، مرکزی، یزد، همدان، لرستان، قزوین، اردبیل، زنجان، کردستان، بوشهر، چهار محال و بختیاری، سمنان، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، کهگیلیویه و بویراحمد، سیستان و بلوچستان و در نهایت استان ایلام در محورهای برون شهری رویت شده است.
تغییرات تعداد پلاک شخصی خوانده شده در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۹ در روزهای ۲ تا ۵ خرداد حدود ۱۱ درصد کاهش و در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۸ از ۱۳ تا ۱۶ خرداد حدود ۳۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
تردد بین استانی در کل وسایل نقلیه در بازه اعمال محدودیتهای تعطیلات عید فطر، ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۹ حدود ۳۱ درصد و نسبت به سال ۹۸ حدود ۴۸ درصد کاهش داشته است. تعطیلات در سال ۹۸ به دلیل تقارن با ۱۴ خرداد یک روز بیشتر بوده است.
تردد بین استانی وسایل نقلیه سبک در بازه ایام عید فطر سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ حدود ۳۴ درصد و نسبت به سال ۹۸ حدود ۵۴ درصد کاهش داشته است.
بیشترین تردد بین استانی در ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه امسال نسبت به سال ۹۹ در استانهای گیلان با ۶۰ درصد و در مازندران با ۵۵ درصد و مجموع استانهای تهران و البرز با ۵۱ درصد بوده است.
در مجموع ایام اعمال محدودیت حدود ۴ میلیون و ۸۵ هزار خودروی شخصی در راههای برون شهری توسط دوربینهای پلاک خوان مشاهده شده است.