پخش زنده
امروز: -
مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد از رونمایی بزرگ ترین طرح "فرآوری سرب و روی" خاورمیانه تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما از ایمیدرو؛ آقای امین صفری گفت: اقدامات توسعهای مجتمع سرب و روی مهدی آباد که با تیم مدیریتی متخصص و جوان و حمایتهای ایمیدرو، از سال ۹۶ با شتاب چشمگیری به پیش میرود تا انتهای سال تکمیل و آماده بهرهبرداری میشود.
وی افزود: سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) مطابق مقررات و قوانین در سال ۹۵ سرمایه گذاری در معدن مهدی آباد را به عنوان بزرگترین ذخیره سرب و روی کشور به منظور سرمایهگذاری، تامین مالی و اجرای عملیات معدنکاری، احداث کارخانهها و تأمین زیرساختهای مورد نیاز، در یک فراخوان عمومی و بینالمللی به مزایده گذاشت که با استقبال چشمگیر متقاضیان روبرو شد و در یک فرآیند رقابتی، کنسرسیومی متشکل از پنج شرکت برنده این مزایده شد.
صفری گفت: اجرای این طرح که اجرای آن دهها سال به دلایل مختلف از جمله نیاز به سرمایهگذاری بسیار کلان، مشکلات فنی از جمله تامین آب، دانش فنی و عیار کم ماده معدنی به تعویق افتاده بود؛ در چهار سال اخیر با اقدامات جدی انجام شده در راستای بهره برداری قرار گرفته است که حاصل روش واگذاری و رفع موانع و مشکلات بخش خصوصی از سوی ایمیدرو بوده است.
وی افزود: در بخش معدن هم اکنون ۷۷ میلیون تن استخراج و باطله برداری صورت گرفته است و ۱۸۰ متر پیشروی در عمق داشته که حدود هفت میلیون تن مواد معدنی اکسیدی استخراج شده و دسترسی به مواد معدنی قابل استفاده در کارخانه سولفیدی نیز محقق شده است. بدین ترتیب یکی از مشکلات معدن مهدی آباد که قرارگیری ماده معدنی در عمق بوده حل شده است.
مدیر مجتمع سرب و روی مهدی آباد ادامه داد: در بخش کارخانه ها، عملیات احداث در سه مرحله برنامه ریزی شده است که دو مرحله نخست، برای تولید ۴۰۰ هزار تن کنسانتره سولفیدی و مرحله سوم مربوط به استحصال از خاک اکسیدی است ضمن اینکه ظرفیت تولید کارخانهها با راهاندازی کامل مراحل این طرح، سالانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره روی با عیار حداقل ۳۵ درصد یا معادل آن به عنوان محصول اصلی و نیز تولید ۸۰ هزار تن متریک کنسانتره سرب- نقره با عیار ۶۰ درصد سرب به عنوان محصول جانبی خواهد بود.
صفری گفت: هم اکنون برنامه مرحله نخست طرح به منظور احداث کارخانهای با خوراک دومیلیون تن ورودی و معادل ۲۰۰ هزار تن محصول کنسانتره روی با ۵۵ درصد پیشرفت فیزیکی به سرعت در حال اجرا است که به نوعی این مرحله بزرگترین کارخانه کنسانتره سرب و روی کشور است.
وی افزود: در بخش زیر ساخت نیز خط انتقال آب به طول ۱۰۰ کیلومتر با دبی ۱۰۰ لیتر بر ثانیه از محل تصفیه خانه پساب یزد وارد سایت خواهد شد که در حال حاضر بیش از ۹۵ کیلومتر آن اجرا شده است و ایستگاههای پمپاژ (سه ایستگاه) در حال ساخت است. این خط بهمن امسال، پیش از راه اندازی کارخانه به بهره برداری میرسد و مهمترین مشکل مهدی آباد را که تأمین آب مورد نیاز بوده حل خواهد کرد.
صفری افزود: کل سرمایهگذاری مورد نیاز این طرح حدود یک میلیارد دلار ارزیابی میشود که در فاز نخست تاکنون بیش از ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری صورت گرفته است که مطابق برنامه، مرحله نخست در انتهای سال ۱۴۰۰ به بهره برداری میرسد ضمن اینکه با راه اندازی این طرح، بیش از ۲ درصد فلز محتوی روی دنیا در مهدی آباد تولید خواهد شد.
وی گفت: تاکنون بیش از ۵۰۰ نفر که به طور عمده بومی هستند در این طرح مشغول به کار شده اند که پس از بهره برداری طرح، این رقم به ۱۵۰۰ نفر مستقیم میرسد.
صفری افزود: طرح سرب و روی مهدی آباد؛ نمونه بارز مشارکت دولت و بخش خصوصی است از این رو امیدواریم در سال "تولید و رفع موانع تسهیل و مانع زدایی ثمرات این طرح نصیب کشور، صنعت و اشتغال شود.
خاکتان را بار کنید ببرید کنار دریا کارخانه بسازید.
با آب دزدی که نمیشه کارخانه راه انداخت