رسوب چربی در اطراف رگها با خوردن سرشیر، در دراز مدت
سرشیر یک نوع فرآورده لبنی پرچرب و خوشمزه او بسیار پرکالری ست که می توانید با خوردن این ماده غذایی در وعده صبحانه تا چندین ساعت پرانرژی و شاداب به فعالیتهای روزانه خود بپردازید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ سرشیر یک فرآورده لبنی شبیه به خامه است که غلظت و چربی بالاتری دارد. سرشیر را به معنای خامه، قیماق و نمشک دانستهاند. چربی سرشیر بهطور میانگین ۶۰٪ است.
سرشیر نوعی خامه است که از سطح شیر گرفته میشود. سرشیر به صورت سنتی با حرارت دادن شیر یا جوشاندن ملایم برای یک تا دو ساعت و سرد کردن تدریجی آن در مدت چندین ساعت و سپس جدا کردن خامه از سطح شیر تهیه میشود. سرشیر بافتی منسجم و غیر هموژنیزه و طعمی قویتر از خامه دارد.
از آنجا که سرشیر نوعی چربی سبک بوده و به تدریج روی شیر جمع میشود میتواند مقدار بیشتری از چربی شیر را در خود جای دهد و مصرف آن در درازمدت به رسوب چربی در اطراف رگها منجر خواهد شد و چون مقدار زیادی کلسترول دارد به تدریج به دیواره عروق لطمه میزند.
خواص سرشیر
سرشیر دارای مزاج گرم وتر و خواص بیشمار است که به تعدادی از آنها اشاره میشود:
سرشیر گزینه مناسبی برای وعده صبحانه و غذای کودکان است.
سرشیر ملین است و رفع یبوست میکند.
سرشیر تقویت کننده بدن و چاق کننده است.
مصرف سرشیر برای تقویت مغز و اعصاب نیز مفید است.
سرشیر به رفع خشونت ریه و حنجره کمک میکند.
افراد گرم و خشک از مصرف سرشیر سود میبرند.
در مصرف سرشیر زیاده روی نکنید
زیاده روی در مصرف سرشیر سبب ضعف و سستی دهانه معده و کاهش اشتها میگردد و از این جهت برای معدههای مرطوب، افراد کماشتها و افراد مبتلا به سستی معده و ترش معده مناسب نیست.
مبتلایان به نفخ و سنگینی معده باید از مصرف زیاد سرشیر پرهیز کنند.
کسانی که دچار بی اشتهاییاند خوب است سرشیر را همراه عسل یا شکر مصرف کنند.
مصلح سرشیر چیست؟
عسل و شکر سرخ مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج سرشیر هستند.