پخش زنده
امروز: -
پایش بیماران مبتلا به کرونا بر اساس علائم بالینی و سطح اکسیژن خون است و در صورت ابتلا با علائم خفیف ، نیاز به انجام اسکن های مکرر نیست .
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خوزستان ؛ دکتر حانیه راجی ، فوق تخصص ریه و عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز اظهار داشت : در صورت ابتلا افراد به کرونا ، این بیماری مراحل مختلفی طی میکند:
فاز ویروسی ( تب ، کوفتگی ، بدن درد ، آب ریزش بینی )
فاز التهابی ( درگیری ریه )
بیش فعالی فاکتورهای التهابی
راجی ، یک هفته ابتدایی مبتلا شدن به ویروس را فاز ویروسی دانست و گفت : همه مبتلایان ، مراحل بعدی یعنی فاز التهابی و بیش فعالی فاکتورهای التهابی را تجربه نمی کنند و علائم بالینی خفیف تری را می گذرانند .
وی افزود : خیلی از افراد به خاطر نگرانی و اضطراب ناشی از ابتلا ، به محض مثبت شدن تست پی سی آر برای انجام اسکن ریه مراجعه می کنند .
وی با بیان این که گاهی در افراد دیده شده در سیر این بیماری ۲ تا ۳ اسکن ریه انجام میدهند گفت: برای افرادی که تنها فاز ویروسی را تجربه می کنند ، با در نظر گرفتن هزینه و عوارض اسکن های مکرر ، توصیه مابر انجام این کار نیست .
عضو هیات علمی دانشگاه جندی شاپور اهواز انجام اسکن ریه را منوط به بررسی علائم بالینی دانست و گفت : پایش بیماران مبتلا به کرونا بر اساس علائم بالینی و سطح اکسیژن خون است ، و در صورتیکه که فرد وضعیت پایداری دارد نیاز به انجام اسکن های مکرر نیست .
بیشتر بخوانید : لیست پایگاههای شبانه روزی واکسیناسیون در اهواز + فیلم
وی فاز بهبودی در رادیولوژی را با تاخیر حدود یک ماهه عنوان کرد و گفت : این که چند روز پس از مصرف دارو اسکن ریه گرفته می شود ، دوحالت دارد : یا برای پایش بهبودی است ، که اصلا زمانش چند روز پس از بیماری نیست و اگر برای بررسی حادتر شدن علائم است ؛ بررسی علائم بالینی و اُفت سطح اکسیژن خون ، وارد شدن به فاز های بعدی بیماری و لزوم انجام اسکن را یادآوری می کند .