پخش زنده
امروز: -
اگرچه برخی از دلایل معترضان به نتایج انتخابات عراق منطقی و به حق به نظر میرسد، اما تلاش آمریکا برای ایجاد تفرقه و ماندن در این کشور بر کسی پوشیده نیست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ مجتبی شاهسونی کارشناس مسائل بین الملل در یادداشتی درباره تحولات اخیر عراق نوشت: انتخابات کلید واژه ای آشنا برای مداخله آمریکا در امور داخلی سایر کشورهاست کلید واژه ای که آمریکا با استفاده از آن بارها و بارها فضای سایر کشورهای مختلف را به تنش کشانده است طبیعتا عراق نیز از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین اعتراض به نتایج انتخابات اخیر عراق اگرچه حق طبیعی مردم و جریان های سیاسی در این کشور است اما موج سواری آمریکایی ها بر اعتراضات به منظور دنبال کردن اهداف خود که همانا ماندن در این کشور و چپاول ثروت های آن است طبیعتا به سود هیچ یک از مردم عراق نخواهد بود. در این تحلیل ضمن بررسی روند انتخابات الکترونیک در عراق به برخی از زمینه های دخالت آمریکا در این کشور اشاره می شود.
انتخابات و بحران سازی آمریکایی ها
در انتخابات ۱۸ مهر (۱۰ اکتبر) ۳،۲۴۹ نامزد از ۲۱ ائتلاف و ۱۰۹ حزب، به همراه برخی نامزدهای مستقل برای کسب ۳۲۹ کرسی پارلمان رقابت دارند، اما پس از اعلام نتایج کمیته هماهنگی شیعیان عراق موسوم به «الاطار التنسیقی» شامل احزاب و گروههای شیعه شامل ائتلاف «الفتح»، «دوله القانون»، «عصائب اهل الحق» به اضافه «کتائب حزبالله» و دیگر جریانهای شیعی است به شدت به نتایج اخیر انتخابات پارلمانی اعتراض کرده و تاکید کردند که تقلب گستردهای در جریان رأیگیری الکترونیکی صورت گرفته استدر همین حال معترضان بعد از اعلام نتایج در اعتراض به نتایج انتخابات پارلمانی به خیابانهای شهرهای مختلف این کشور از جمله بغداد رفته و شعارهای ضد صهیونیستی و آمریکایی سر دادند، اما بلافاصله آمریکاییها و مزدوران داخلی آنها با موج سواری بر اعتراضات تلاش کردند زمینه را برای حضور خود در این کشور فراهم کنند. آمریکاییها در انتخابات اخیر امیدوار بودند دولتی را متناسب با دیدگاهها و سیاستهای خود در عراق روی کار بیاوردند و حشد الشعبی را منحل کنند، اما با پیروزی جریانهای اسلام گرا و مقاومت در انتخابات اخیر، پروژه آمریکا و همپیمانانش با شکست روبرو شد از این رو آمریکاییها تلاش میکنند با موج سواری بر اعتراضات برای رسیدن به اهداف خود به ایجاد آشوب و هرج و مرج در این کشور دست بزنند. با این حال کمیساریای انتخابات عراق هفته گذشته، در پاسخ به حدود ۱۴۰۰ درخواست تجدیدنظر از سوی نامزدها و جناحهای سیاسی، بازشماری آرای ۲۰۰۰ حوزه انتخاباتی را آغاز کرد. این کمیسیاریا چندین بار مدعی شده است که نتایج شمارش دستی آراء با نتایج شمارش الکترونیکی مطابقت دارد.
انتخابات ناموفق الکترونیکی
معترضان به نتایج انتخابات عراق معتقدند برگزاری انتخابات بدون استفاده از کاغذ، بازشماری آرای اخذ شده را به فرآیندی سخت بدل کرد و در عین حال میتواند زمینه را برای دست کاری وتقلب در شمارش آرا به وجود آورد. در روش سنتی هنگام ثبت رای گیری روند احراز هویت انجام میشد این در حالی است که در جریان انتخابات الکترونیک احراز هویت دشوار است؛ بنابراین محورهای اعتراض به انتخابات پارلمانی عراق را میتوان از دست کاری آرا، هک کردن و حفرهها امنیتی و شمارش آر و همچنین نبود زیرساختهای مناسب اینترنتی را برشمارد.
نفت انگیزه اصلی فتنه انگیزی آمریکا
بعد از گذشت ۱۸ سال از اشغال عراق همچنان درباره تحریک شرکتها نفتی آمریکا و انگلیس به اشغال عراق سخن گفته میشود. سابقه اشغالگری آمریکا به سالهای دور باز میگردد. در همین حال قبل از سرنگونی رژیم صدام، آمریکا عراق را به مدت ۱۳ سال تحت تحریمهای شدید اقتصادی قرار داد و با اعمال فشار به سازمان ملل قانون نفت در برابر غذا را تصویب کرد تا از این راه یک سوم نفت این کشور را به طور غیر مستقیم غارت کند سپس همین آمریکاییها در ۲۰ مارس سال ۲۰۰۳ و بدون هر گونه موافق سازمان ملل یا شورای امنیت حمله ددمنشانه خود را به عراق آغاز کردند حملهای که به ظاهر هدفش نجات مردم عراق بود، اما در واقع اهداف شوم دیگری را دربرداشت. در واقع با توجه به همه اظهارنظرهای مطرح شده درباره توجه یا عدم توجه آمریکا به نفت عراق باید گفت که تاریخ نشان میدهد ذخایر نفتی عراق که به بیش از ۲۴ میلیارد بشکه است اهمیت بسزایی برای آمریکا دارد، اما به عقیده کارشناسان خطر مهمتر از غارت مستقیم و غیر مستقیم نفت عراق، واریز شدن همه درآمدهای نفتی عراق به بانک فدرال آمریکاست در حال حاضر علاوه بر ۳۸ میلیارد دلار سند بانکی عراق، بیش از ۵۴ میلیارد دلار از در آمدهای ناشی از فروش نفت این کشور در بانک فدرال آمریکا قرار دارد و عراق هرگز نمیتواند این داراییها را به طور کامل تحت تصرف خود قرار دهد. این مساله نه تنها نقض حاکمیت عراق بلکه تهدیدی دایمی بر منابع زیر زمینی این کشور به شمار میرود.
نتیجه گیری
اگرچه برخی از دلایل معترضان به نتایج انتخابات عراق منطقی و به حق به نظر می رسد اما تلاش آمریکا برای ایجاد تفرقه و ماندن در این کشور بر کسی پوشیده نیست با این حال اعتراضات به نتایج انتخابات پارلمانی در عراق همچنان ادامه دارد. ائتلافهای الفتح، دولة القانون، عصائب اهلالحق، کتائب حزبالله، حزب اسلامی و حزب اتحاد میهنی کردستان نتایج این انتخابات را ساختگی خوانده و رد کردند، اما آمریکاییها برای دستیابی به اهداف خود که مهمترین آن تلاش برای ماندن در خاک این کشور برای چپاول ثروتهای آن است بر موج اعتراضات سوار شده و با ایجاد تفرقه تلاش می کنند ضمن ایجاد آشوب و هرج و مرج در عراق شکست خود در این انتخابات را جبران کنند بنابراین به نظر می رسد حفظ وحدت و اتحاد میان گروه ها و جریان های سیاسی مهمترین راهکار برای مقابله با نفوذ آمریکا و مقابله با طرح اشغالگری آمریکا در عراق باشد طرح شومی که دورنمای آن چیزی جز سرنوشتی مشابه افغانستان برای عراق در بر نخواهد داشت.